Ελλάδα

Ζιάγκος: «Προτεραιότητα η επιθετική άμυνα και η ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο για τον Ολυμπιακό»

Τις… σημειώσεις του από το φιλικό του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό μοιράστηκε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ μίλησε και για τον «Γηραιό» που χτίζει.

Αναλυτικά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Τόλη Κοτζιά-Μάνο Ζερβάκη:

-την κατάσταση του φετινού Ηρακλή: «Δεύτερη σεζόν μετά το restart. Είναι η ναυαρχίδα του οργανισμού και συλλόγου Ηρακλή. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο τμήμα μπάσκετ από τον κόσμο. Λόγω και του γεγονότος ότι υπάρχει η Ευρώπη φέτος. Είναι έντονη η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερη σεζόν, κυρίως λόγω του κορωνοϊού. Σε επίπεδο προετοιμασίας μπήκαμε νωρίς στο γήπεδο. Είμαστε σε ένα συμπαθητικό επίπεδο προετοιμασίας, διότι υπάρχουν και τα προβληματάκια, δηλαδή οι τραυματισμοί, που υπάρχουν και στις άλλες ομάδες».

-το αν είναι ικανοποιημένος από τις προθήκες που έγιναν: «Η ομάδα έχει μειωμένο μπάτζετ στο 30% σε σχέση με πέρυσι. Με βάση το μέτρο των δυνατοτήτων μας, αυτοσκοπός είναι να είμαστε συνεπείς και να μην έχουμε θέματα μέσα στη σεζόν. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα, ώστε να μπούμε στο γήπεδο, λόγω των προκριματικών. Με τα οικονομικά δεδομένα που είχαμε τότε και τους νόμους της αγοράς που υπάρχουν, είμαστε ικανοποιημένοι».

-τον Μπράντον Τσίλντρες: «Υπάρχει ρίσκο όταν παίρνεις rookie. Είναι παιδί με μπασκετική ευφυΐα το συγκεκριμένο παιδί είναι σε μεταβατικό στάδιο λόγω του δεσμού που έχει με την οικογένειά του. Στο μπασκετικό κομμάτι έχει προσαρμοστεί λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα».

-την προοπτική της παρουσίας του Ηρακλή στην Ευρώπη: «Είναι μεγάλο το challenge, είναι έντονο το στοιχείο της πρόκλησης και δεν ξέρω κατά πόσο η αλλαγή στο πρόγραμμα είναι υπέρ του θεωρητικά ανώτερου. Είναι πολύ νωρίς και το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ. Είναι ξεκάθαρος ο στόχος: Και θέλουμε και πρέπει να περάσουμε τον Κεραυνό».

-το φιλικό: «Μπήκαμε σε ιδιαίτερο τετραήμερο, θα συνυπάρξουμε τέσσερις ημέρες μαζί. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, να φύγουμε από την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Μόνο με προπόνησης. Να μπούμε στον. Δυστυχώς έχουμε πάει πίσω λόγω των απουσιών. Παίξαμε με οκτώ άνδρες και δύο εφήβους. Σε κάποια βασικά κομμάτια στο φιλικό ήταν θετικό το πρόσημο σε βασικά κομμάτια. Δεν είμαστε ούτε στο 25-30%».

-τον Ολυμπιακό: «Ήταν εμφανής η ευτυχία στα πρόσωπα όλων και στις δύο ομάδες, επειδή μπήκαμε μετά από έξι μήνες στο γήπεδο που είναι το οξυγόνο μας. Ο Ολυμπιακός άφησε ένα στίγμα προτεραιοτήτων. Έχει βάλει προτεραιότητα τις επιθετικές άμυνες, βάζοντας πολλά χέρια και αρνήσεις ώστε να εξωθήσει τον αντίπαλο στα λάθη. Η ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, η γρήγορη εκτέλεση στο ανοιχτό γήπεδο και η πολλή κίνηση μακριά από την μπάλα θα είναι τα στοιχεία που θα δούμε φέτος από τον Ολυμπιακό».

-την παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού και αν ξεχώρισε κάποιο από τα νέα παιδιά: «Ο ΜακΚίσικ που τον ξέρουμε καλά πλέον, ήταν πολύ αξιόπιστος στο μακρινό σουτ. Σούταρε καλύτερα και δείχνει να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Ζαν-Σαρλ πήρε αρκετό χρόνο στο «5», με πιο γεμάτο «4» που είχε Πρίντεζη και Βεζένκοφ. Είχε διαφορετικό ρόλο από αυτόν στη Γαλλία, έδειξε να είναι έξω από τα νερά του, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση, διότι είναι αθλητικός. Δεν μας βοήθησαν οι συνθήκες για να δούμε το ματσάρισμα με τον Καββαδά, που το περίμενα πολύ, αφού έλειψε πολύ από τις προπονήσεις ο Βασίλης. Είναι πολύ δυναμικό παιδί, είναι coachable. Εντάξει, μην περιμένετε να δείτε έναν μικρό Χάινς, αλλά θα υποστηρίξει αυτό που έχει ο κόουτς στο μυαλό του είναι πολύ καλή επιλογή».

-την κατάσταση του Σπανούλη: «Είναι απολύτως υγιής ο Σπανούλης και με πολλή όρεξη. Δεν θα έπαιζε αν ο ίδιος δεν πίστευε ότι μοιάζει με 25. Ο Σλούκας είναι πολύ ώριμος, εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο. Εκπληκτικός με την μπάλα στα χέρια. Νομίζω ότι θα νιώθει πολύ καλά κι αυτός φέτος, που επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε».

- το που έχει φτάσει η ΑΕΚ που ήταν προπονητής της στο ξεκίνημα της καριέρας του: «Για μένα αυτά τα χρόνια ήταν το ξεκίνημά μου, συναισθηματικά υπάρχει σοβαρό background. Ο κόσμος με έμαθε από την ΑΕΚ και είμαι ευγνώμων, ίσως έπρεπε να γίνει έτσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x