Γιώργος Ζαχαριάδης

Βελτιωμένος και με… προσομοιωτή ο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κατάρα του πρωταθλητή καλοκαιριού, την απαίτηση για έναν τίτλο και τον Στανόγιεβιτς που… προσεχώς θα μάθει πού βρίσκεται.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν είναι εύκολη υπόθεση ο ΠΑΟΚ, που θέλει να πάρει πρωτάθλημα από τον Αύγουστο και τον κυνηγά η κατάρα του… προσομοιωτή. Δηλαδή, το θέλει και σχεδόν το βάζει στο τσεπάκι του, δεν απομένει παρά να του το απονείμουν στο τέλος της χρονιάς, αλλά το ημερολόγιο δείχνει 21, 22 Ιουλίου, το πολύ 17-18 Αυγούστου και αυτό δεν βολεύει κανέναν. Οπότε, όταν φτάνει η στιγμή που βρίσκεται σε απόσταση από την κορυφή και έχουν χαθεί όλα, προσφεύγει στον… προσομοιωτή, που προσφέρει εικονική πραγματικότητα, εικονικό πρωτάθλημα ή όπως το λέμε για να χαϊδεύουμε τα αυτιά, εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι πρωταθλητής στη συνείδησή μας.

Για αυτήν τη μικρή ιστορία πληρώνονται κάθε χρόνο προπονητές σαν τον Στανόγιεβιτς, λίγα ή πολλά, και, στο κάτω κάτω της γραφής, δεν χρωστάνε τίποτε και σε κανέναν να τους στριμώχνουν και να απαιτούν όλοι μια ακριβή απάντηση και με απόλυτη σαφήνεια για το αν μπορεί και αν, τελικά, θα το πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη το πρωτάθλημα… Τι φταίει ο άνθρωπος; Μπορεί να φταίει γιατί δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται τριγύρω του, αλλά, γι' αυτό φταίει περισσότερο όποιος τον επέλεξε και όποιος του έβγαλε τα εισιτήρια για να μπλέξει με τον ΠΑΟΚ.

Και από όσο γνωρίζω, δεν είναι ο Μίχελ, είναι ο Βούκιτς. Τον στήνουν στα έξι μέτρα, απέναντι από τα θεριά, τους δημοσιογράφους, τους οπαδούς, που φωνάζουν και απαιτούν την απάντηση που θα τους ικανοποιήσει και αποτελεί ταυτόχρονα μια… καθημερινότητα. Να φωνάξει ο Στανόγιεβιτς ότι θα κατακτήσει, τελικά, ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και θέτει ως προϋπόθεση την απόκτηση δύο και τριών ποδοσφαιριστών. Όχι ό,τι να 'ναι. Καλύτεροι από αυτούς που έχει. Παικταράδες, όχι κατσαπλιάδες.

Να σας πω, πάντως, ότι βλέποντας τον ΠΑΟΚ να παίζει καλύτερα από τα προηγούμενα φιλικά -κόντρα στην Ανόρθωση- και να έχει κορυφαίο τον Πέλκα, ανησύχησα. Διότι καλός ο μικρός και δίνει τον αγώνα του για να παίζει, αλλά, προφανώς δεν είναι μεγάλο μέγεθος ή δεν έγινε ακόμη για να πάρει από το χέρι τον ΠΑΟΚ και να το φτάσει στην κορυφή. Να μην είμαστε υπερβολικοί, είναι νωρίς για τον ΠΑΟΚ που ψάχνεις να βρεις Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα του και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.

Διότι, οι περισσότεροι όταν συναντούμε ανάλογο φαινόμενο σε άλλες ομάδες το σχολιάζουμε και μάλιστα αρνητικά, αλλά με του ΠΑΟΚ την ξένη ενδεκάδα δεν ασχολούμαστε. Αν, βέβαια, όλο αυτό το γκρουπ που δημιουργείται και θα κλείσει θέσεις κάποια στιγμή στον επόμενο μήνα, φτάσει σε τίτλους και διακρίσεις κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για την πολυεθνικότητά του. Είναι νωρίς για να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις. Κυρίως γιατί ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μόνο μια καλή κίνηση κι από αυτή ακόμη δεν έχει εισπράξει κάτι σημαντικό.

Ο Μακ, που τελευταία φορά βρήκε δίκτυα τον περασμένο Νοέμβριο, με τη Ζενίτ, κάτι σαν τον Κλάους δηλαδή, θα χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει στην Τούμπα. Θα προτιμούσα να έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις και να έχουν ολοκληρωθεί με την απόκτηση προσωπικοτήτων για να μην προκύψει πατατράκ από την Ολιμπικ Ντόνετσκ.

Αλλά, δεν φαίνεται να ξεφεύγουν από τη συνήθη τακτική, καθυστερούν τις μεταγραφές και φτάνουν μέχρι το Σεπτέμβρη, με τη ψυχή στο στόμα… Και είναι ο Μίχελ να δηλώνει ότι η Τρίτη επιλογή του για προπονητή ήταν ο Λουτσέσκου και αυτό αιωρείται ότι ο Ρουμάνος είναι ελεύθερος και ο Στανόγιεβιτς δεν διαπρέπει… Είναι, δε, πολύ σημαντικό να μάθουμε αν στους δύο υποψήφιους που προηγήθηκαν του Λουτσέσκου, στη λίστα του Μίχελ, ήταν ο Στανόγιεβιτς. Αμ δε… Ούτε που τον ήξερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x