Αναλυτικά όσα είπε ο Θόδωρος Βλάχος:

«Είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούμε να βρεθούμε αυτόν τον καιρό εάν αναλογιστούμε ότι τρεις παίκτες προέρχονται από αρρώστια ή σοβαρό τραυματισμό, αλλά είναι εδώ και αυτό είναι το σημαντικό. Μπορούν μέσα από το τουρνουά να ανεβάσουν ρυθμούς και να βοηθήσουν την ομάδα μας. Φυσικά, όταν ξεκινάνε τα παιχνίδια αυτά μένουν πίσω και όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η Ιταλία είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στην πρώτη φάση της διοργάνωσης εάν τη συγκρίνουμε με Γαλλία και Γεωργία. Είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και αυτό λέει πολλά. Είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια την έχουμε κερδίσει αρκετές φορές, αλλά έχουμε χάσει και ματς, τα οποία μας έβγαλαν έξω από σοβαρούς στόχους. Ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε και οι δύο τελευταίες ήττες που γνωρίσαμε, η μία σημαντική στην Κορέα και η άλλη λιγότερο σπουδαία σε τουρνουά, θα μας κάνουν πιο δυνατούς για να πάρουμε κάτι πίσω από αυτούς. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για ξεκίνημα, αλλά δεν είναι και το τέλος του τουρνουά.

Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου για να καταλάβουμε την καλύτερη δυνατή θέση, ώστε είτε βγαίνοντας πρώτοι, είτε δεύτεροι, να διεκδικήσουμε στο χιαστί την είσοδό μας καταρχήν στην οκτάδα και μετά πιο ψηλά.

Οι τελευταίες ήττες που κάναμε από την Ιταλία, έχουν χαρακτηριστεί από δικά μας παιδαριώδη λάθη. Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί μας και ξέφυγαν στο σκορ. Γι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να μην υποκύψουμε στην πίεσή τους. Εφόσον γίνουν όλα αυτά θα έχουμε τύχη να πάρουμε τη νίκη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube