Europa League

Δεν Μασα-ει ο Μοριάς!

Ποια Bundesliga και ποια Γερμανία; Εδώ είναι Μοριάς! Με πρωταγωνιστή τον Μάσα (δύο γκολ), ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη της ζωής του και με το 3-1 απέναντι στη Μάιντς, μπήκε στα πλέι οφ του Europa!

Αφήστε τον να ονειρεύεται και να γράφει ιστορία! Ένας παθιασμένος Αστέρας Τρίπολης δεν «μάσησε» από τίποτα και πέτυχε την μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη) νίκη της ιστορίας του.

Οι Αρκάδες… ξέραναν την Μάιντς με σκορ 3-1 και παρά την ήττα τους στο πρώτο ματς, πήραν μεγαλειώδη πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League (την Παρασκευή η κλήρωση) όπου θα δώσουν την ύστατη μάχη τους για να παίξουν Ευρώπη του χρόνου.

Ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, προτού… παγώσει (προσωρινά) το ματς ο Κου. Στην επανάληψη (και παρά τα δύο δοκάρια των Γερμανών), οι παίκτες του Βεργέτη έδωσαν και την ψυχή τους και ο Μάσα με δύο τεράστια τέρματα (68', 86') υπέγραψε τον απόλυτο θρίαμβο για την ομάδα του, αποδεικνύοντας πως η ελληνική ψυχή... μεταδίδεται!

Το ματς:

Δεν ήταν πως θα ‘παιζε φουλ επίθεση απ’ την αρχή. Ούτε ότι θα έβγαινε μαζικά μπροστά, επειδή απλώς έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο Αστέρας δεν θα έκανε… επιδρομές προς την γερμανική άμυνα, επωφελούμενος τα «όπλα» του. Και δεν ήθελε πολύ είτε ο Ρόλε (με ωραίο σουτ), είτε ο Ντε Μπλάσις (με κεφαλιά… τσαφ) να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να δώσουν πνοή στην ομάδα τους. Την ίδια ώρα η Μάιντς είχε μια «εδαφική» υπεροχή, αλλά τίποτα άλλο, έχοντας ουσιαστικά… κάτσει στο σκορ του πρώτου ματς.

Οι Αρκάδες ήταν διατεθειμένοι να… πεθάνουν στο γήπεδο για την πρόκριση. Κι όσο οι αντίπαλοί τους έδιναν δικαιώματα, τόσο οι παίκτες του Βεργέτη το πίστευαν περισσότερο, παρά τις αναποδιές (αναγκαστική αλλαγή ο Μπαντιμπανγκά). Κι αφού οι Γερμανοί δεν πήραν το μήνυμα με τη «βολίδα» του Ουσέρο (που έφυγε λίγο άουτ), ήρθε μια φοβερή σέντρα-σουτ (ό,τι κι αν είχε στο μυαλό του… μας κάνει) του Ντε Μπλάσις, να ανοίξει το σκορ στο ημίωρο, να βάλει «φωτιά» στο γήπεδο και να... ισοφαρίσει (το 1-0 της Γερμανίας). Δεν το χάρηκε, όμως (για πολύ), η ελληνική ομάδα. Διότι ο Κου έκανε ολίγον τι γιο-γιο την άμυνα του Αστέρα, προσποιήθηκε ωραία στον Γκοϊάν και έφερε τον αγώνα στα ίσα (1-1) με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Είναι αλήθεια πως η ισοφάριση είχε «παγώσει» τους Αρκάδες. Τους είχε δημιουργήσει μια νευρικότητα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Και παραλίγο να μπει οριστικά… ταφόπλακα στο όνειρο, αλλά για καλή τύχη τους, η εκτέλεση φάουλ του Γκάις βρήκε στο δοκάρι και έδωσε τη δυνατότητα για… ανακούφιση. Ο Βεργέτης ξεκίνησε να ρίχνει στο γήπεδο ό,τι καλύτερο είχε στον πάγκο. Κι έστω αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων (σε διπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία που… βοήθησε το δοκάρι και ο Κάριους), δεν μπορούσε κανείς να τους στερήσει να φέρουν τούμπα το ματς και να πετύχουν τον απόλυτο θρίαμβο.

Και στο 68’ ο Μάσα έκανε τη μίνι κούρσα της ζωής του και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε έναυσμα για πανηγυρισμούς, γράφοντας το 2-1 και δίνοντας άπλετες ελπίδες για την ολική επαναφορά! Και μπορεί πριν η τύχη να μην ήταν με το μέρος του Αστέρα, ωστόσο στο 71’ του… χαμογέλασε, σε νέο δοκάρι της Μάιντς (σε κοντινό πλασέ του Οκαζάκι). Αλλά ποιος είπε πως στις μεγάλες βραδιές δεν χρειάζεσαι τύχη; Και ο Βεργέτης έκανε το… κόλπο γκρόσο με την είσοδο του Σανκαρέ στον αγώνα. Γιατί από αυτόν ξεκίνησε το όνειρο για τα αστέρια! Με μια κεφαλιά του, χωρίς να βλέπει, έβγαλε τετ-α-τετ στο 86’ τον Μάσα και ο άσος του Αστέρα πνίγηκε στην αγκαλιά όλων μετά το εξαιρετικό πλασέ του που διαμόρφωσε το 3-1 και χάρισε μια τρομερή και παλικαρίσια πρόκριση στον Αστέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83’ Σανκαρέ), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (59’ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (28’ Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις

Μάιντς: Κάριους, Μπροσίνσκι, Παρκ (74’ Ντίας), Νοβένσκι, Μπελ, Γκάις, Ζούλιαν Μπαουμγκαντλινγκερ, Μόριτζ, Κου (69’ Γιάρα), Μάλι (85’ Σότο), Οκαζάκι

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»



Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x