Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν περνάει η ώρα Παναθηναϊκέ!

Η σωστή προσέγγιση του Γιώργου Δώνη μετά το παιχνίδι στη Τρίπολη και το μεγαλύτερο κέρδος του νέου Παναθηναϊκού, που έκανε και πάλι τον κόσμο του να ανυπομονεί. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια από τις πιο περίεργες σεζόν διανύει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, που έχει καταφέρει μέσα σε λίγες εβδομάδες να διαψεύσει τους περισσότερους, αν όχι τους πάντες. Όλα αυτά, σε μια χρονιά που όλοι περίμεναν το τριφύλλι να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να αγωνίζεται μπροστά σε 2-3 χιλιάδες κόσμου στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε και πλέον οι πράσινοι όχι απλά μαζεύουν 20.000 κόσμου κόντρα σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός στην έδρα τους, αλλά κατακλύζουν και την εθνική οδό, παίζοντας μπροστά σε 4.000 δικούς τους φίλους στην Τρίπολη.

Θα πει κανείς ότι η δυναμική του πράσινου κόσμου είναι γνωστή, όμως το επίτευγμα της ομάδας του Δώνη είναι τεράστιο, γιατί αυτός ο κόσμος ένιωθε απέχθεια μετά τα περσινά… Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος σε χρόνο μηδέν, η ενότητα και η αποφασιστικότητα χαρακτηρίζουν πλέον τους πάντες στον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται μετά από έξι αγωνιστικές, το μεγάλο πρόβλημα θα είναι για τους αντιπάλους του, σε όλες τις έδρες και σε όλα τα παιχνίδια.

Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε κόντρα σε έναν διαβασμένο Αστέρα, που είναι καλή ομάδα και αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Το κίνητρο των Αρκάδων ήταν πολύ μεγάλο και η αλήθεια είναι ότι με την τακτική τους κατάφεραν να βάλουν πολύ δύσκολα στο τριφύλλι, αλλά και να περιορίσουν τη δημιουργία των πράσινων.

Βέβαια, όπως είπε και ο κόουτς στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα πιο δύσκολα τα έβαλε άθελα του ο ίδιος ο κόσμος του Παναθηναϊκού… «Δεν μπόρεσαν τα παιδιά να διαχειριστούν την καταιγίδα του κόσμου», είπε ο Γιώργος Δώνης και αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Οι επισκέψεις στο ξενοδοχείο από την Παρασκευή, οι ουρές στην εθνική οδό, η συνοδεία στο γήπεδο και το καταπράσινο σε όλες τις γωνιές «Θ. Κολοκοτρώνης», έβαλαν ασυναίσθητα ένα μεγάλο «πρέπει» στο νεανικό σύνολο του τριφυλλιού. Για πρώτη φορά φέτος…

Φυσικά αυτή είναι μια κατάσταση που οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα ξανακληθούν να διαχειριστούν στα δύσκολα που έρχονται. Όμως η προσαρμοστικότητα τους ως τώρα και ο μηχανισμός των Νταμπίζα και Δώνη εγγυάται ότι την επόμενη φορά θα είναι σοφότεροι. Θα το συνηθίσουν…

Πέρα από όλα τα ωραία στοιχεία που βγάζει το τριφύλλι σε αγωνιστικό επίπεδο και την ομάδα που καμαρώνει ο κάθε αγνός φίλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα. Το χαμόγελο στα χείλη των Παναθηναϊκών! Οι ίδιοι που τον Αύγουστο γύριζαν τη πλάτη ανυπομονούν να βρεθούν δίπλα στην ομάδα. Οι ίδιοι που ασχολούνταν μόνο με τα διοικητικά γράφουν πριν τα παιχνίδια: «Δεν περνά η ώρα να αρχίσει το ματς Παναθηναϊκέ!»…Αυτή είναι η πραγματικότητα και το πρώτο σημάδι ότι ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ.

Βέβαια σε όλα τα πράγματα για να προκύψει ένα σωστό αποτέλεσμα, προηγείται σωστή προεργασία. Σε αυτό το γνώμονα κινήθηκαν 100% οι Νταμπίζας και Δώνης. Ο τεχνικός διευθυντής φρόντισε ώστε να τραβηχτούν στην άκρη αυτοί που… έπρεπε και βοήθησε τον προπονητή της ομάδας, ώστε να χτιστεί σε σωστές βάσεις μια ομάδα με αρχές και πλάνο.


Πλέον, ομάδα και κόσμος μια γροθιά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίσουν να εμφανίζονται «αλλεργικοί» στις ήττες μετά από εμφανίσεις σαν αυτή στη Τρίπολη, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x