Διονύσης Δεσύλλας

Επιβλητικός Παναθηναϊκός, κοιτάζει ξανά ψηλότερα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Σμύρνης, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και τη συνέχεια.

*Ο στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη, σε ένα από τα πιο εύκολα (αν όχι το πιο εύκολο) εκτός έδρας απογεύματα για τους πράσινους στο φετινό πρωτάθλημα. Τρία τέρματα, δυο με πέναλτι (και τα δυο σωστά δόθηκαν) από Παλάσιος και Αϊτόρ, ένα αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη και πολύτιμοι βαθμοί στο σακούλι για το τριφύλλι που επέστρεψε στην τετράδα του πρωταθλήματος και βλέπει με καλύτερο μάτι τη συνέχεια.

*Για το παιχνίδι δε χρειάζεται φοβερή και τρομερή ανάλυση. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκαν με σωστή νοοτροπία στο ματς, εγκλώβισαν από την αρχή τους γηπεδούχους και από νωρίς πήραν ένα σκορ ασφαλείας με τα δυο πέναλτι στο 13' και το 17'. Αν εξαιρέσουμε πολύ μικρά διαστήματα, στα οποία ο Απόλλων προσπάθησε να βγει μπροστά, ουσιαστική απειλή για την εστία του Διούδη δεν υπήρξε. Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" και το έκανε σε σουτ του Ντάουντα στο δεύτερο ημίχρονο.

*Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, αλλά μπορούσε και έπρεπε να βάλει περισσότερα γκολ. Ήταν σχεδόν... αμέτρητες οι πράσινες ευκαιρίες και μάλιστα καθαρές. Πότε ο Γκατσίνοβιτς, πότε ο Παλάσιος, πότε ο Ιωαννίδης, πότε ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα κι ενώ βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρουν. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν όχι μια, αλλά δυο και τρεις φορές παραπάνω. Μπορεί σε τέτοιο ματς να μην κόστισε η μη αποτελεσματικότητα, αλλά σε άλλο παιχνίδι κάτι τέτοιο ίσως δημιουργήσει... θέματα κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα το μεταφέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές του.

*Σε ατομικό επίπεδο, δύσκολα θα βρεις παίκτη που να μην είχε μια σχετικά καλή εμφάνιση. Άλλωστε, και ο αντίπαλος δε δυσκόλεψε το τριφύλλι. Τα χαφ του Παναθηναϊκού ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, οι Αϊτόρ και Παλάσιος ήταν οι κορυφαίοι μαζί με τον Ρούμπεν, η άμυνα όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ο Διούδης στη μοναδική φορά που χρειάστηκε, είπε "όχι" στους γηπεδούχους. Το μοναδικό μείον ήταν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες που σε άλλη αναμέτρηση "απαγορεύεται" να χαθούν.

*Καταλαβαίνει κανείς ότι "κλειδί" για τη συνέχεια είναι η επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει στο Αγρίνιο το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη νίκη, τότε εδραιώνεται για τα καλά στην τετράδα και βλέπει ακόμη πιο θετικά τη συνέχεια. Πλέον, η προσοχή στρέφεται σε αυτό το ματς, το οποίο θα είναι πιο απαιτητικό και δύσκολο απ' ότι το σημερινό, που εξελίχθηκε από πολύ νωρίς σε έναν επιθετικό μονόλογο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x