Διονύσης Δεσύλλας

Έκανε το καθήκον του με σοβαρότητα και ποιότητα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Βόλου και την άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε σήμερα στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο. Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς "σφράγισε" την πρόκριση, πήρε μια άνετη νίκη με σκορ 2-0, ανέβασε την ψυχολογία της και πλέον στρέφει την προσοχή της στη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα και στον πρώτο "τελικό" που ακολουθεί, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

*Οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν με 9 διαφορετικούς παίκτες στην ενδεκάδα τους σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Μόνο οι Ρούμπεν και Βέρμπιτς παρέμειναν στο βασικό σχήμα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προχωράει σε ένα αναμενόμενο και απολύτως λογικό εκτεταμένο ροτέισον. Απέναντι σε έναν Βόλο που προτίμησε να παίξει μαζική άμυνα, το τριφύλλι έβγαλε φάσεις, είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι του και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές. Πρώτα ο Τσέριν για το 0-1, έπειτα από ωραία κίνηση και ασίστ του Ιωαννίδη και στη συνέχεια ο Σπόραρ. Ο φορ του τριφυλλιού σημείωσε ένα γκολ που ήθελε πολύ για να "ξεμπουκώσει" και να πάρει πάλι τα πάνω του ενόψει των παιχνιδιών που ακολουθούν.

*Ο Ιωαννίδης δε σκόραρε, αλλά ήταν ξανά στους καλύτερους του Παναθηναϊκού. Είχε καλές κινήσεις, την ασίστ που αναφέραμε και έβγαλε διάθεση στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού. Ο Βαγιαννίδης, αγωνιζόμενος ως δεξιός εξτρέμ, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ταλαιπώρησε πολλές φορές τον Ουές με τις κινήσεις που έκανε, ήταν ταχύτατος, είχε καλές "κοφτές" σέντρες και αναμφίβολα ικανοποίησε τον προπονητή του. Ο Πούχατς τα πήγε καλά στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας αρκετά ανεβάσματα και μια καλή ευκαιρία για γκολ στο 27'. Μοναδικό "μελανό σημείο", ήταν το λάθος του και το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος.

Βόλος-Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Διονύση Δεσύλλα

*Ο Μπερνάρ, όταν πέρασε στο παιχνίδι, ήταν "μαγικός". Είχε εξαιρετικές επινοήσεις, έδωσε άλλη πνοή στο δημιουργικό κομμμάτι και έδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε περίοδο φόρμας. Ο Τσόκαι έτρεξε πολύ και είχε καλές διαγώνιες πάσες, ενώ ο Βέρμπιτς έμεινε και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό, δείχνοντας ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

*Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση ήταν σοβαρή, καλή (όχι εντυπωσιακή) με τον Παναθηναϊκό να κάνει το καθήκον του και να παίρνει άκοπα αυτό που ήθελε. Δεύτερη νίκη επί του Βόλου, άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε, βέβαια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το βάρος πέφτει στη δύσκολη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα πρώτο τεστ αντοχής για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x