Διονύσης Δεσύλλας

Αρνείται να χάσει ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το ισόπαλο (1-1) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τη διατήρηση των 10 βαθμών διαφορά από τους ερυθρόλευκους.

*Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο και το αναφέραμε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας όταν οι πράσινοι προετοιμάζονταν για το μεγάλο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους. Όταν, όμως, ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, τότε επιβάλλεται να μην το χάσεις. Και αυτό έγινε για το «τριφύλλι» που έμεινε όρθιο στις καθυστερήσεις, χάρη στο γκολ-πέναλτι του Σπόραρ.

*Αρχικά, δυο λόγια για την τελευταία φάση του πέναλτι. Σωστά δόθηκε από τον διαιτητή Κέλετ. Πρόκειται για ένα αχρείαστο και χαζό μαρκάρισμα από τον Άβιλα στον Ιωαννίδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού κυνήγησε μια μπαλιά που πήγαινε προς τα πλάγια στο φινάλε, ο μπακ του Ολυμπιακού με το αριστερό χέρι τον βρήκε και από τη στιγμή που η παράβαση έγινε εντός περιοχής, η απόφαση είναι απολύτως σωστή. Άλλωστε, υπήρξε και η «συμβουλή» του VAR στον Δανό ρέφερι, ο οποίος ήταν σωστός και στα δυο γκολ που ακύρωσε για τους "πράσινους", αφού τόσο ο Παλάσιος, όσο και ο Σπόραρ ήταν εκτεθειμένοι.



*Ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλό και διαβασμένο Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο απειλητικοί, είδαν τον εξαιρετικό Μπρινιόλι να τους λέει «όχι» σε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις (δυο στον Μασούρα και μια στον Χάμες) και άνοιξαν το σκορ με τον Μπιέλ σε μια χρονική περίοδο που οι «πράσινοι» είχαν απαντήσει στις ευκαιρίες με Σπόραρ και Ρούμπεν.

*Το «τριφύλλι» βρέθηκε σε μια από τις χειρότερές του βραδιές, έφτασε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ κοντά. Όμως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρνείται να χάσει και το απέδειξε και σήμερα. Στη φάση που αναφέραμε (αξίζουν πολλά «μπράβο» στον Ιωαννίδη που κυνήγησε τη φάση), πήρε το πέναλτι, ισοφάρισε και με βάση το πως κύλησε το παιχνίδι, έβαλαν στο σακούλι τους έναν χρυσό βαθμό. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν είναι πάντα ίδιες. Σε παιχνίδι, λοιπόν, στο οποίο η ομάδα δεν παρουσίασε το συνηθισμένο της πρόσωπο και δυσκολεύτηκε πολύ, η ισοπαλία στο φινάλε κρίνεται ικανοποιητική.



*Σε ατομικό επίπεδο, ο Βέρμπιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος. Είχε πολλά λάθη, εκ των οποίων τα περισσότερα αβίαστα και ήταν ένας από τους λόγους στους οποίος ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει από τα πλάγια. Προσθέστε σε αυτό και την αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Παλάσιος και θα διαπιστώσετε πόσο δύσκολο έγινε το έργο του «τριφυλλιού». Ο Μπρινιόλι ήταν καθοριστικός με τις επεμβάσεις του, ο Σπόραρ σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την ψυχολογία του (απ' αυτά τρέφεται ο επιθετικός), ενώ ο Μπερνάρ πάλεψε, αλλά δεν είχε τις κατάλληλες βοήθειες από τους υπόλοιπους.

*Είναι σημαντικό ότι η ομάδα διατηρεί το αήττητο (όχι, πλέον, το απόλυτο), όπως και τη διαφορά δέκα βαθμών από τον Ολυμπιακό, που πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να φύγει έπειτα από πολύ καιρό με «τρίποντο» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πλέον, η προσοχή όλων θα στραφεί στη συνέχεια. Οι «πράσινοι» πρέπει να «καθαρίσουν» το μυαλό τους, να δουν τι δεν πήγε καλά, να κρατήσουν το γεγονός ότι στο φινάλε έμειναν όρθιοι και να κοιτάξουν τις επόμενες υποχρεώσεις με στόχο την επιστροφή στις νίκες.

Υ.Γ: Χειρονομίες προς φιλάθλους και ύβρεις σε χρονικό σημείο που το ντέρμπι «καίει», δεν κάνει κανείς νορμάλ στη συμπεριφορά του άνθρωπος. Ούτε καν το σκέφτεται...

Υ.Γ. 2: Περαστικά στον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο μυϊκός τραυματισμός του Αργεντινού έρχεται, δυστυχώς, να προστεθεί στα πάρα πολλά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Αναμφισβήτητα η έξοδός του από το παιχνίδι επηρέασε σε πολλά (αγωνιστικά) το «τριφύλλι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x