Διονύσης Δεσύλλας

Φακούντο Σάντσες, ο ορισμός του «παίκτη-μαχητή»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την παραμονή του Αργεντινού μπακ και εξηγεί το σκεπτικό των ανθρώπων «τριφυλλιού» για την ανανέωση συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

*Το αναμενόμενο με τον Φακούντο Σάντσες έγινε. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού για έναν ακόμη χρόνο και ο ποδοσφαιριστής θα συμπληρώσει μια τριετία στο «τριφύλλι», αποτελώντας ένα ακόμη σημαντικό γρανάζι στην πράσινη μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Ναι, ο «Φάκου» δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος θα κάνει στον αγωνιστικό χώρο εντυπωσιακά πράγματα ή κινήσεις που θα ξεσηκώσουν την κερκίδα. Είναι, όμως, από τους ποδοσφαιριστές που χρειάζεται κάθε ομάδα και προπονητής για περισσότερους από ένα λόγους.

*Στα 32 του ο Αργεντινός είναι από τους αθλητές που αποκαλείς «μαχητές». Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και ματώνουν για την ομάδα, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν εξτρά λύσεις. Είναι απ’ αυτούς που ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές ενός προπονητή. Δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο, αγωνίζεται όπου χρειαστεί (τον είδαμε εκτός από δεξιό μπακ, αρκετές φορές να παίζει στα αριστερά ή και λιγότερες να γίνεται στόπερ) και δε θα πει ποτέ «όχι».

*Ο Σάντσες τα κάνει όλα για τις ανάγκες του συνόλου. Είναι κάτι παραπάνω από «τίμιος», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές. Δε δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια, βάζει πάνω από το «εγώ» το «εμείς» και τις περισσότερες φορές ξέρεις τι θα πάρεις απ’ αυτόν.

*Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ανανέωση συμβολαίου και να παραμείνει ο έμπειρος μπακ στο «τριφύλλι». Μαζί με τον Κώτσιρα θα αποτελέσει το δίδυμο στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ενώ θα ακολουθήσει ως τρίτος ο εξελίξιμος και ταλαντούχος Γιώργος Βαγιαννίδης. Θα χρειαστούν όλοι τη φετινή σεζόν. Ειδικά αν, με το καλό, το «τριφύλλι» καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του conference league. Σε μια τέτοια περίπτωση τα παιχνίδια θα είναι πολλά και απαιτητικά και κανείς δε θα περισσεύει. Μια ομάδα σοβαρή τους έχει ανάγκη όλους. Από τον πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, μέχρι το «εργαλείο» ή τον «μαχητή», κατηγορία στην οποία ανήκει ο Φακούντο Σάντσες.

ΥΓ: Η εκδήλωση για τις νέες φανέλες της ομάδας ήταν λαμπρή. Σε έναν εξαιρετικό χώρο, όλα έγιναν τέλεια. Παρουσιάστηκαν οι νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις και αναμφίβολα η πρωτοτυπία να μπουν στην πρώτη φανέλα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έγραψαν τη δική τους ιστορία αγωνιζόμενοι στη Λεωφόρο, είναι αυτή που κερδίζει τον κόσμο και που συγκινεί. Το αν αρέσει μια εμφάνιση («στολή» που λέγαμε και παλιότερα) ή όχι είναι υποκειμενικό. Μιλάμε, άλλωστε, για γούστο. Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση γίνεται κοινώς αποδεκτό, είναι η καταπληκτική έμπνευση που αναφέραμε παραπάνω. Τα «μπράβο», λοιπόν, πάνε στους ανθρώπους της ΠΑΕ και της kappa.

ΥΓ2: Η χρονιά με την έναρξη της προετοιμασίας επί της ουσίας άρχισε και ευχή όλων είναι φέτος να γίνει το «κάτι παραπάνω». Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι, φυσικά, η είσοδος στους ευρωπαϊκούς ομίλους και πάνω σε αυτόν θα επικεντρωθούν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Χωρίς πολλά λόγια, δίχως υποσχέσεις. Παρά μόνο με σκληρή δουλειά και με ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Άλλωστε, μετά τις δυο πρώτες μεταγραφές (Λοντίγκιν, Γκάνεα), θα ακολουθήσουν κι άλλες με κριτήριο να γίνει καλύτερο το σύνολο του Ιβάν. Τις προτεραιότητες τις γνωρίζουμε. Χαφ και εξτρέμ είναι σε πρώτο πλάνο και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ας έχουμε υπομονή και όλα θα γίνουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x