Κώστας Μιαούλης

H κρίσιμη αναζήτηση στον Παναθηναϊκό για χαφ δημιουργίας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναζήτηση που ίσως αποτελεί και μια από τις κρισιμότερες επιλογές για την ομάδα που θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός μετά τις ανανεώσεις στα μετόπισθεν, τις προσθήκες του Λοντίγκιν και του Γκάνεα, θέλει να προχωρήσει την ενίσχυση του για τη νέα περίοδο. Η μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο που πλέον απολαμβάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του δίνει την δυνατότητα να δουλεύει απερίσπαστος και βέβαια με παρακαταθήκη, την εξαιρετική πορεία μετά τα μισά της σεζόν, που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Σέρβος τεχνικός ολοφάνερα, έχει τα ηνία στον μεταγραφικό σχεδιασμό και ήδη αυτό φάνηκε και από τις προσεγμένες, κατά την άποψή μου κινήσεις, όχι μόνο με τις δύο προσθήκες, αλλά και με τους χειρισμούς που έγιναν στις ανανεώσεις των παικτών. Πηγαίνοντας από τα μετόπισθεν στις πιο προωθημένες γραμμές, ανεβαίνει ο δείκτης δυσκολίας και το κέντρο αυτή τη στιγμή, στο μεσοεπιθετικό του κομμάτι, μοιάζει να είναι εκείνο που θ’ απασχολήσει τον Γιοβάνοβιτς και το «πράσινο» ρεπορτάζ, το επόμενο διάστημα.

Oι «πράσινοι» αυτή τη στιγμή, είναι κομπλέ από εξάρια, από τη στιγμή που ο Κουρμπέλης έχει επιστρέψει στη δράση, ενώ υπάρχουν οι Αλεξανδρόπουλος και Λούκας. Εκείνα τα εργαλεία που δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεση του, είναι πλέον ο Βιγιαφάνες, που θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του αν θέλει να παραμείνει, αλλά σαφώς δεν προορίζεται για πρώτο βιολί. Ο Γκατσίνοβιτς αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, για το αν θα παραμείνει, πράγμα που θα ξεκαθαρίσει λογικά μετά την συζήτηση που θα κάνει με τον προπονητή του στην Χόφενχαϊμ. Άρα οι «πράσινοι» για να αναβαθμιστούν στην μεσαία γραμμή, θα πρέπει ν’ αναζητήσουν και να εντοπίσουν δύο επιλογές, στο οκτώ και στο δέκα. O Σέρβος μέσος που πρόσφερε πάρα πολλά στον ΠΑΟ φέτος, θα πρέπει να κάνει μια κουβέντα με τον Μπράιτενράιτερ, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του για παραμονή στη γερμανική ομάδα, αλλά αυτά είναι πράγματα που όπως και να έχει έπονται. Η προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που θα έχουν έφεση στη δημιουργία και θα ενισχύσουν τους «πράσινους» σε αυτό το σημείο.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σημείο, θεωρώ και αυτό προσανατολίζεται να κάνει, είναι να εντοπίσει ποιότητα και πείρα. Πρόκειται για νευραλγικές θέσεις και οι ποδοσφαιριστές που θ’ αναζητήσει για την συγκεκριμένη ζώνη του γηπέδου, θα πρέπει να διαθέτουν και εμπειρία και προσωπικότητα. Με λίγα λόγια να έχουν παραστάσεις που θα δώσουν ώθηση στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πορευτεί με επιτυχία σε μια σεζόν με περισσότερες απαιτήσεις, αφού θα υπάρχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η αναζήτηση στα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Γιοβάνοβιτς ασφαλώς, κάνει τον εντοπισμό τους, πιο περίπλοκο και σίγουρα μπορεί να είναι δύο υποθέσεις που θα τραβήξουν σε κάποιο διάστημα.

Αυτό βέβαια που περιορίζει την ανησυχία στο κομμάτι πως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, είναι πως η μεθοδικότητα του Γιοβάνοβιτς και το γεγονός πως ξέρει τι ακριβώς αναζητά, μπορεί να κάνουν πιο εύκολο το έργο του, και κατ’ επέκταση της διοίκησης του «τριφυλλιού» προκειμένου να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, όσο πρέπει για τη νέα περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x