Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς βάζει τις βάσεις και «προετοιμάζεται» για το επόμενο επίπεδο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φτιάχνει έναν… ωραίο Παναθηναϊκό. Οι βάσεις μπαίνουν και με ποιοτικές μεταγραφές το επίπεδο θα ανέβει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού είχε έναν διπλό στόχο. Ο πρώτος ήταν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει οργανωμένο. ελκυστικό και στρωτό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με ταχύτητα, πρέσινγκ, καλή ανάπτυξη και που βήμα – βήμα θα αρχίσει να ανεβαίνει σε κάθε επίπεδο. Αυτό που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό (όχι στον απόλυτο) τα όσα θέλει ο Σέρβος προπονητής από την ομάδα του.

*Ο δεύτερος, κάτι που είχαμε αναφέρει και μετά τη συνέντευξη Τύπου – παρουσίαση του έμπειρου προπονητή, ήταν να επαναφέρει τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας στον Παναθηναϊκό. Το πετυχαίνει. Σταδιακά, αλλά σταθερά. Οι πράσινοι μπαίνουν σε κάθε ματς για να παίξουν το ποδόσφαιρο τους. Να διεκδικήσουν ΜΟΝΟ τη νίκη και τίποτα λιγότερο. Δεν τα καταφέρνουν πάντα, αλλά από τον Νοέμβριο και μετά το πρόσημο είναι θετικό. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει ξανά, στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στη ζωή δε γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Με μια τσεκουριά δεν κόβεται το ξύλο, όπως λέει και ο λαός. Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Ιδιαίτερα αν φέρουμε στο μυαλό μας την περσινή εικόνα.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φτιάχνει έναν… ωραίο Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό με ποδοσφαιρικές αρχές, με ταυτότητα στο παιχνίδι του. Έναν Παναθηναϊκό που ξέρει τι θέλει και πως θα πετύχει όλα όσα επιθυμεί. Έναν Παναθηναϊκό με στόχους ξεκάθαρους, προκειμένου να επιστρέψει στα… κανονικά του. Απαιτείται συνέχεια στη σκληρή δουλειά, προσήλωση και φυσικά σημαντικές προσθήκες.

*Φανταστείτε αυτή την ομάδα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «τιμόνι» και με τρεις – τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ακόμα. Με ενίσχυση της προσωπικότητας στο ρόστερ. Για να το διατυπώσουμε ευθέως και με… λαϊκό τρόπο: Με περισσότερους παικταράδες στο έμψυχο δυναμικό του. Όχι πολλούς. Λίγους και καλούς. Αυτό χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να γίνει ακόμη καλύτερος, ακόμη πιο δυνατός και για να κοιτάζει ψηλότερα.

*Ακόμα δεν έχει κερδίσει τίποτα το «τριφύλλι». Έχει μπροστά του δρόμο για να φτάσει φέτος (αρχικά) εκεί που θέλει. Για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Κύπελλο και να εξελίσσεται συνεχώς ποδοσφαιρικά, πάνω στα «θέλω» του προπονητή του. Η προοπτική υπάρχει κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι βάσεις για κάτι καλύτερο και για να ξαναδούμε κανονικό Παναθηναϊκό μπαίνουν. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν και έπειτα η ομάδα οφείλει να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό της ακόμη καλύτερης και ποιοτικής ομάδας, της ευρωπαϊκής συμμετοχής και των διεκδικήσεων. Με τον ίδιο προπονητή, με την ίδια ποδοσφαιρική λογική και με λίγες, αλλά καλές μεταγραφές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x