Διονύσης Δεσύλλας

Ο χαφ-προτεραιότητα και ο επιθετικός που θα δώσει επιπλέον λύσεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Παναθηναϊκού και την αναγκαία ενίσχυση για το τριφύλλι.

*Η μεταγραφική κουβέντα για τον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει. Μπορεί οι πράσινοι ακόμη να μην έχουν καταλήξει σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις θέσεις που θα ενισχυθούν, αλλά έπειτα από 9 αγώνες στο πρωτάθλημα και έναν στο Κύπελλο, κάποια πράγματα φαίνονται. Υπάρχουν ξεκάθαρες ανάγκες για την ομάδα και οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" θα προσπαθήσουν να τις καλύψουν τον Ιανουάριο.

*Ο χαφ αποτελεί προτεραιότητα κι αυτό είναι βέβαιο. Ο Νιάς είναι μια περίπτωση που δεδομένα απασχολεί, έχει πιθανότητες να ολοκληρωθεί, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει από τη Λιλ και η προοπτική του Παναθηναϊκού τον ενδιαφέρει. Το επόμενο διάστημα θα δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις με τον 21χρονο, ο οποίος αν τελικά επιστρέψει μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα. Τον ποδοσφαιριστή τον γνωρίζουμε καλά. Μπορεί να προσθέσει ταχυδύναμη στο κέντρο, τη στιγμή που τώρα ο μοναδικός μέσος στο ρόστερ που έχει αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Είναι, επίσης, ένας παίκτης που μπορεί να έχει εξέλιξη. Σε μικρή ηλικία, με καλά στοιχεία και με κίνητρο να αγωνιστεί και να κάνει πράγματα στην καριέρα του.

*Το αν θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός και για δεύτερο ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από δυο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η κατάσταση του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός λείπει πολύ μεγάλο διάστημα, θα συμπληρώσει χρόνο, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα ακόμα για να μπει σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις. Αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος θα είναι σε θέση να αγωνίζεται, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα βρει ρυθμό. Έπειτα από δυο επεμβάσεις και μεγάλη ταλαιπωρία, παραμένει ένα ερωτηματικό με την ευχή όλων, φυσικά, να επιστρέψει δυνατός. Ο "Κούρμπε" στα... κανονικά του μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα σε κάθε επίπεδο. Τόσο στο "καθαρά" αγωνιστικό, όσο και και στην ενίσχυση της προσωπικότητας στην ομάδα.

*Ο δεύτερος έχει να κάνει με πιθανές αποχωρήσεις. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ίσως αποχαιρετήσουν τον Ιανουάριο. Ηδη, ο Αγιούμπ, που δεν υπολογίζεται, ψάχνεται, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το να έρθει κάποια πρόταση για παίκτη, όπως είχε συμβεί στα τελειώματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου με τον Μαουρίσιο. Φυσικά, τα σενάρια πιθανών αποχωρήσεων δεν αφορούν μόνο χαφ, αλλά και άλλες θέσεις.

*Μια σοβαρή πιθανότητα, επίσης, είναι η ομάδα να αποκτήσει έναν ακόμη σέντερ φορ. Έχει παρατηρηθεί ότι μέχρι τώρα, για διάφορους λόγους, ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλά από τον Καρλίτος και λιγότερα από τους άλλους φορ. Ο Μακέντα έχει παίξει λίγο, λόγω του προβλήματος που είχε, ενώ ο Ιωαννίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ καλά στοιχεία, αλλά ακόμα θέλει πολλά για να αποτελέσει τη βασική αιχμή του δόρατος σε μια τέτοια ομάδα. Μια απόκτηση ενός ακόμη φορ ικανού θα ήταν ό, τι πρέπει για τους πράσινους. Χρειάζεται απαραιτήτως ένας ακόμη παίκτης που θα δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή. Με έφεση στο σκοράρισμα, με χαρακτήρα και με ικανότητα να δώσει το κάτι παραπάνω.

*Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτές οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα θέλει κι άλλα, όπως για παράδειγμα αριστερό μπακ ή στόπερ. Βέβαια, τον Ιανουάριο η κατάσταση είναι πιο δύσκολη σε σχέση με το καλοκαίρι και τα χρονικά περιθώρια πιο μικρά. Ωστόσο, παίκτες πάντα... υπάρχουν, αρκεί να γίνει το κατάλληλο ψάξιμο και οι σωστές επιλογές. Με μοναδικό κριτήριο το... γέμισμα ποιότητας και προσωπικότητας στην ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x