Διονύσης Δεσύλλας

Άνετη πεντάρα με χορευτικά από Τζούριτσιτς και ποιότητα στο χορτάρι της Λεωφόρου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (5-0) του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και τα όσα έκαναν οι πράσινοι σε ένα εύκολο απόγευμα στη Λεωφόρο.

*Όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο το απόλαυσαν. Είδαν την ομάδα τους να παίρνει μια άνετη νίκη με σκορ 5-0 επί του Ατρομήτου, τους πράσινους να βγάζουν ποιότητα στο χορτάρι του "Απόστολος Νικολαϊδης" και να πηγαίνουν στη διακοπή του πρωταθλήματος πετώντας... φωτιές στην επίθεση!

*Το τι θα συνέβαινε στην αναμέτρηση φάνηκε από νωρίς. Με γκολ του Τζούριτσιτς μόλις στο 3' το "τριφύλλι" προηγήθηκε και έδειξε με το "καλημέρα" στον Ατρόμητο ότι δεν είχε καμία ελπίδα να διεκδικήσει το παραμικρό στο ματς. Το "τριφύλλι" δίχως να ανεβάσει και πολύ την έντασή του και παίζοντας με 8 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Χάιφα, ήλεγχε τον ρυθμό, έβγαζε διάθεση, ποιότητα και με... σβηστές μηχανές έφτασε σε δυο ακόμη τέρματα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Το 2-0 με εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ του Τζούριτσιτς και εκπληκτικό τελείωμα του Παλάσιος και το 3-0 με πέναλτι του Σπόραρ, το οποίο κέρδισε ο "Τούκου" από ανατροπή του Ασεβέδο και αποβολή του αμυντικού της ομάδας του Περιστερίου. Από εκεί και πέρα το δεύτερο 45λεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία.

*Ένα ακόμη γκολ από τον Τζούριτσιτς για το 4-0, αλλά και αυτό του Γερεμέγιεφ με σπρώξιμο της μπάλας πάνω από τη γραμμή στις καθυστερήσεις για το 5-0 διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σε μια από τις πιο άνετες επικρατήσεις για την ομάδα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς. Μιας ομάδας που ήταν εξαιρετική επιθετικά και που για μια ακόμη φορά έφτασε σε πολλά γκολ. Θυμίζουμε τα τέσσερα στην Τρίπολη, τα δυο με τον ΠΑΟΚ και φυσικά τα πέντε απόψε.



Τζούριτσιτς ήταν απολαυστικός. Έκανε τα δικά του... χορευτικά στο γήπεδο, σκόραρε δυο φορές και είχε μια ασίστ αφού είχε προηγηθεί εκπληκτικό "τσίμπημα" της μπάλας για να αδειάσει τον αντίπαλό του. Ο Σέρβος άσος είναι απολαυστικός στο χορτάρι και ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο της ομάδας μεσοεπιθετικά. Ο Παλάσιος πραγματοποίησε κι αυτός μια εξαιρετική εμφάνιση με ένα τρομερό τελείωμα και φυσικά την ασίστ στον Γερεμέγιεφ. Ο Ρούμπεν, επιστρέφοντας στο βασικό σχήμα, ήταν το γνωστό κομπιούτερ της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Ζέκα, που έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήταν θετικός, αλλά είχε την άτυχη στιγμή της αποβολής του λίγο πριν από το φινάλε που τον στεναχώρησε. Φάνηκε, άλλωστε, και από το πως έφυγε για τα αποδυτήρια, καταλαβαίνοντας το λάθος του. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο...

*Το παιχνίδι δεν είναι για περισσότερη ανάλυση και κριτική. Ο Ατρόμητος είδε έναν Παναθηναϊκό να μην ανεβάζει πολύ την ένταση, αλλά να προηγείται από νωρίς και να βγάζει ποιότητα που τον οδήγησε σε αυτό το άνετο τρίποντο. Πλέον, ακολουθεί η διακοπή με τους πράσινους να πηγαίνουν σε αυτή βρισκόμενοι στη δεύτερη θέση και τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στην επιστροφή στη δράση στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 22 του μήνα. Αυτός ο κύκλος παιχνιδιών κλείνει ιδανικά για το "τριφύλλι", με μια άνετη νίκη στο ρελαντί και ωραίο ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x