Διονύσης Δεσύλλας

Ο... αγριεμένος Παναθηναϊκός της Λεωφόρου

Χορταστικός Παναθηναϊκός με σούπερ ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και ιδανική αντίδραση στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Το σημερινό ματς με τον Βόλο είχε για τον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο «πρέπει». Οι «πράσινοι» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να επιστρέψουν στα επιτυχημένα αποτελέσματα, μετά τις δυο σερί ήττες και φυσικά να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με πολύ καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

*Όλα ήταν εξαιρετικά για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο 45λεπτο. Η επίθεση πετούσε «φωτιές» με δυο γρήγορα γκολ από Καρλίτος και Ιωαννίδη, η Λεωφόρος και οι περίπου 8.000 οπαδοί της ομάδας ήταν στο... πόδι και απολάμβαναν αυτό που έβλεπαν. Οι πράσινοι τα έκαναν σχεδόν όλα τέλεια στο εντυπωσιακό γι αυτούς ημίχρονο. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Βόλος επέλεξε να παίξει πολύ ψηλά και σκόραραν άλλες δυο φορές, μια με τον Χατζηγιοβάνη από φανταστική σέντρα με εξωτερικά φάλτσα του Καρλίτος και μια με το παρθενικό γκολ του... χορευτή (και σήμερα) Βιτάλ από εκτέλεση πέναλτι.

*Τέτοιο ημίχρονο είχαμε πολύ καιρό να δούμε για το «τριφύλλι». Τέσσερα γκολ, άλλες τόσες ευκαιρίες, σχεδόν μηδενική απειλή και ωραίο ποδόσφαιρο. Οπότε έβγαιναν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην επίθεση ήταν... αγριεμένοι και κάθε φάση «μύριζε» γκολ. Δικαιολογημένα ο κόσμος ξεσηκώθηκε και δεν... προλάβαινε να πανηγυρίσει στο γήπεδο της Λεωφόρου.

*Στην επανάληψη ο ρυθμός και η ένταση στο πρώτο 20λεπτο έπεσε, με αποτέλεσμα ο Βόλος να πάρει την κυκλοφορία και να μειώσει με τον Γκιουλέν. Δικαιολογημένη η... χαλαρότητα, μπορεί κάποιος να πει μετά τα 4 γκολ του πρώτου μέρους. Αυτό δεν ισχύει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δε θέλει σε καμία περίπτωση να βλέπει από την ομάδα του τέτοια νοοτροπία γι' αυτό και φώναζε από τον πάγκο.

*Οι πράσινοι ανέβασαν ξανά την ένταση στο παιχνίδι τους. Σκόραραν ένα ακόμη τέρμα με τον εξαιρετικό Καρλίτος, θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλο γκολ, αλλά το 5-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έκανε και με το παραπάνω αυτό που έπρεπε στη Λεωφόρο, επέστρεψε στις νίκες, πήρε τους πολύτιμους βαθμούς και ανέβασε την ψυχολογία του.

*Θα το λέμε και θα το τονίζουμε συνεχώς: Για τη νέα ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ο μεγάλος στόχος και το ζητούμενο είναι η διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Αυτή θα επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεχόμενης δουλειάς, της διόρθωσης των λαθών και φυσικά των χαμηλών τόνων. Από αύριο είναι μια... άλλη μέρα και το μυαλό, πλέον, στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

*Σε ατομικό επίπεδο, όλοι οι παίκτες από τη μέση και μπροστά ήταν εξαιρετικοί και κυρίως ουσιαστικοί. Αναφερόμαστε στους Καρλίτος, Ιωαννίδη, Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους σκόραραν. Ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ρούμπεν ήταν σταθερός. Σε γενικές γραμμές καλά πήγε και η άμυνα, αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ του Βόλου και μια - δυο περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x