Διονύσης Δεσύλλας

Κυριαρχικός, παθιασμένος και νικητής στο «καμίνι» της Λεωφόρου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο για το «τριφύλλι».

*Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να κριθεί το ντέρμπι και να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0). Και τι ημίχρονο! Οι «πράσινοι» έριξαν στα σχοινιά τους «ερυθρόλευκους», έβγαλαν μπόλικη ένταση στο παιχνίδι τους, είχαν «πάθος», ποδοσφαιρικά... κατάπιαν τους Πειραιώτες και κατάφεραν να τους βάλουν δυο γκολ και να κατακτήσουν, εν τέλει, το πολύτιμο τρίποντο.

*Οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ ψηλά τους «ερυθρόλευκους», δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν και να εκμεταλλευτούν την ποιότητα που έχουν μεσοεπιθετικά. Με την τριάδα στη μεσαία γραμμή Τσέριν, Κουρμπέλη, Ρούμπεν να είναι εξαιρετική και τους Παλάσιος, Μπερνάρ να ακολουθούν από τα "φτερά", η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε. Είχε, επίσης, όλη την άμυνα σε καλή μέρα με τον Σάντσες από δεξιά να πραγματοποιεί σχεδόν ασύλληπτη εμφάνιση τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά όταν χρειάστηκε. Πήρε την κατοχή, έβγαινε πρώτη στις μπάλες και κατάφερε να προηγηθεί ξανά με τον «εκτελεστή» Σπόραρ. Ο Σλοβένος εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Παπασταθόπουλου, πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 και έβαλε «φωτιά» στην ήδη... κολασμένη Λεωφόρο.

*Το 2-0 προήλθε από το εκπληκτικό κόρνερ του Μπερνάρ και το «άγγιγμα» του Ελ Αραμπί. Ήταν τέτοιο το χτύπημα και τα φάλτσα που έβαλε ο Βραζιλιάνος που όποιος παίκτης ερχόταν εκεί σε επαφή με την μπάλα, θα την έστελνε στα δίχτυα. Έτσι και έγινε. Ο Πασχαλάκης δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό και το «τριφύλλι» έβαλε γερές βάσεις νίκης.



*Στην επανάληψη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβις περισσότερο διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα. Μετά το εντυπωσιακό πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή, αλλά δεν απείλησε. Οι «πράσινοι» είχαν δυο καλές στιγμές, με κυριότερη την κεφαλιά του Σάντσες που πέρασε λίγο έξω από το φάουλ του Μπερνάρ. Οι «ερυθρόλευκοι» εγκλωβίστηκαν, δεν απείλησαν καθόλου και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια από τις πιο εύκολες νίκες του σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

*Το κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο των «πράσινων», σε συνδυασμό με το μυαλωμένο παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο, έκαναν τη διαφορά στο σημερινό ντέρμπι της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» πήραν άριστα σχεδόν σε κάθε τομέα, απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε... σοκαρισμένη στα πρώτα 45 λεπτά και ανούσια στη συνέχεια.

*Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας με την ΑΕΚ, δίνει τη μάχη του για το πρωτάθλημα και βάζει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό για τη συνέχεια. Το -6 δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο για τους Πειραιώτες που πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Το «τριφύλλι» πηγαίνει ήρεμο στη διακοπή, έχοντας πάρει την πρώτη του μεγάλη νίκη σε ντέρμπι έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα και κατά κάποιον τρόπο «ρεφάρει» την γκέλα με τον Βόλο. Όλα θα φανούν στην πορεία. Το βέβαιο είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις και νίκες, ο Παναθηναϊκός μπορεί και δικαιούται να αισιοδοξεί για τον τελικό του στόχο. Βήμα-βήμα μέχρι το φινάλε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x