Διονύσης Δεσύλλας

«Χορευτής» Μπερνάρ, απολαυστικός Παναθηναϊκός!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την άνετη νίκη (0-5) του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και τον απολαυστικό Μπερνάρ!

*Να 'χα χίλια μάτια τον… Μπερνάρ να βλέπω! Ο Παναθηναϊκός είδε τον Βραζιλιάνο άσο να… χορεύει στο Αγρίνιο, να σημειώνει χατ τρικ και να στήνει ένα ποδοσφαιρικό πάρτι απέναντι στον Παναιτωλικό για να «οδηγήσει» την ομάδα του σε μια πολύ άνετη νίκη με σκορ 5-0 και στο 3Χ3 στο πρωτάθλημα με εμφατικό τρόπο.

*Ο Παναθηναϊκός ήταν εξ αρχής ο κυρίαρχος στην αναμέτρηση και σημείωσε την πιο εύκολη του νίκη σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκόλευε. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο ο Παναιτωλικός μπήκε κάπως πιο ζωηρά και με ένταση, δίχως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν σχεδόν απολαυστική στο χορτάρι. Έδειξε σωστή νοοτροπία, σε παιχνίδι μετά τη διακοπή και ενόψει ευρωπαϊκού αγώνα (Βιγιαρεάλ), είχε ουσία, αλλά και θέαμα, με τέσσερα γκολ, πολλές φάσεις. Οι «πράσινοι» έβγαλαν γούστα στο Αγρίνιο και επιστρέφουν στην Αθήνα με ένα άνετο και ωραίο «τρίποντο» για να στρέψουν την προσοχή τους στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη.

*Ο Μπερνάρ έκανε ποδοσφαιρικά όργια στην αναμέτρηση, στο πιο χορταστικό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με υπέροχο πλασέ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Μαντσίνι και Χουάνκαρ, σκόραρε με ωραίο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν η μπάλα… χάθηκε από τους «πράσινους» και ο Ιωαννίδης με τακουνάκι την έστρωσε στον Βραζιλιάνο και φυσικά έστειλε συστημένη την μπάλα στη γωνία του Καπίνο με εκτέλεση φάουλ στην επανάληψη για το 0-3. Ο Βραζιλιάνος, που φέτος έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα και έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά, ήταν εξαιρετικός σε όλα του! Έβαλε τρία γκολ, είχε πολύ καλές εμπνεύσεις, έτρεξε πολύ και όταν έγινε αλλαγή χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναιτωλικού!

*Ο Αϊτόρ σκόραρε με πέναλτι για να ανεβάσει την ψυχολογία του και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μάγκνουσον με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για το τελικό 0-5. Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο, είχε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ (!) και έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να βγάζει στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής του: Ένταση, σωστή νοοτροπία, δημιουργία, γκολ και φυσικά νίκες. Η σημερινή εμφάνιση ήταν μια από τις καλύτερες σε εκτός έδρας ματς την τελευταία τριετία, ανεξάρτητα από την ποιότητα και τη δυναμική του αντιπάλου.

*Σε γενικές γραμμές το ματς δεν είναι για περισσότερη ανάλυση και κριτική. Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγρινίου και μετέτρεψε το ματς σε μια… γερή προπόνηση. Πλην του απόλυτου πρωταγωνιστή, Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης ήταν εξαιρετικός, έχοντας μια ασίστ, το κερδισμένο φάουλ πριν το 0-3 και κερδίζοντας πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους αμυντικούς. Καλή εμφάνιση από Μαντσίνι, Παλάσιος, αλλά και Χουάνκαρ, ενώ οι Αϊτόρ, Σπόραρ και Βέρμπιτς όταν μπήκαν έδειξαν διάθεση με καλές ενέργειες και ευκαιρίες. Φυσικά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπήρχε παίκτης του «τριφυλλιού» σε αυτό το παιχνίδι που υστέρησε.

*Η… δουλειά έγινε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Με μαγικά από τον Μπερνάρ, με σοβαρότητα και με πολύ καλό ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό. Το 3Χ3 που ήταν και το ζητούμενο ήρθε, η ομάδα ικανοποίησε και με το παραπάνω τον κόσμο της και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο ματς της Πέμπτης με τη Βιγιαρεάλ σε ένα «καυτό» και καταπράσινο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x