Γιώργος Ζαχαριάδης

Εντάξει, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Ο ΠΑΟΚ, πρωτίστως

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις ευθύνες, για τον απολογισμό, για τον Σαββίδη και τη σταύρωσή του, για την εξυγίανση και σαπίλα.

Αν το καταλαβαίνω ορθά, ως… φωστήρας, με μοναδικές μαντικές ικανότητες, το πρωτάθλημα χάθηκε οριστικά για τον ΠΑΟΚ.

Κάποιοι χαμογελούν πονηρά και πιστώνονται την αποτυχία του ΠΑΟΚ, που πήρε φόρα (και φέτος) για να κόψει πρώτος το νήμα και φαίνεται ότι μένει από… δικαστήρια. Όχι από δυνάμεις. Κι αυτό είναι που χρειάζεται διαχείριση από όλους μας. Κι από τους φίλους του ΠΑΟΚ κι από όλους τους υπόλοιπους. Και φυσικά από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, που θα πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξει μια γραμμή και να γίνει η σούμα. Ποιος έφταιξε περισσότερο, τι πρέπει να γίνει από δώ και πέρα (μετά το τέλος της σεζόν) και βέβαια, αν θα πρέπει να αλλάξει λογικές το σύστημα λειτουργίας του ΠΑΟΚ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν θα πρέπει να προκύψουν νέα πρόσωπα, διότι οι σημερινοί παράγοντες, εκτός από τις βόλτες στον αγωνιστικό χώρο και τις εποικοδομητικές συζητήσεις, σαν την προχθεσινή στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, δεν είχαν αντανακλαστικά. Δεν αντιμετώπισαν άμεσα και με επιτυχία ακόμη και τα γεγονότα που είχαν λίγο έως πολύ προβλέψει οι ίδιοι…

Όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη με το θεατριλίκι του Ολυμπιακού και που δεν ήταν δα κάτι πολύ καινούργιο ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνεστε…
Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει μερικές ακόμη στροφές, αλλά, ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι ακόμη κι αν μια τιμωρία δεν θα ακουμπήσει τη βαθμολογία και τους 52 βαθμούς του ΠΑΟΚ, θα είναι σε θέση να φτάσει και πάλι στην κορυφή.

Ήδη γίνονται συζητήσεις για την επόμενη χρονιά, για προπονητή, για παίκτες. Μου φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτε, όλα τα ίδια θα μείνουν και δεν μπορώ να καταλάβω πόσα ακόμη θα πρέπει να συμβούν για να αποκτήσει αυτή η ομάδα τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας που θα είναι σε θέση να τελειώνει ό,τι ακριβώς έθεσε ως στόχο της στο ξεκίνημα. Κι όχι να φτάνει ως ένα σημείο, πολύ κοντά σε ένα τίτλο, να δείχνει ότι τον αξίζει και να τον χάνει επειδή υπάρχουν επιτήδειοι αντίπαλοι, υπάρχουν και οι αφελείς στο εσωτερικό του, που δεν δικαιολογούν τη θέση και το μισθό τους.

Κάτι δεν είναι καλά στημένο ή δεν είναι όσο σωστά πρέπει για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ από σίγουρα μονοπάτια σε έναν τίτλο. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά οι άνθρωποι που γνωρίζουν όσο χρειάζεται πως μια ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα στον ελληνικό χώρο και ακόμη μαθαίνουν. Δεν θα μάθει ο Σαββίδης που μια είναι εδώ και τρεις στο σπίτι του, στο Ροστόφ. Θα πρέπει όμως, να καταλάβει ότι η Ελλάδα, μια ποδοσφαιρική χώρα ειδικών συνθηκών, σε υποχρεώνει και να λερωθείς και ταυτόχρονα να βγεις καθαρός και να αποδείξεις ότι δεν είσαι δυνατός μόνο μέσα στο γήπεδο. Είσαι δυνατός παντού και δεν χαρίζεσαι σε κανέναν.

Ετσι όπως το βλέπω τώρα, αν και αρχικά είχα εκτιμήσει τη «συγγνώμη» του Σαββίδη, για το ντου στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του δεν θα είχα πει κουβέντα. Τον σταυρώνουν και δεν καταλαβαίνουν τίποτε, όσοι βρίσκονται πλέον απέναντί του, που προσφάτως διαπιστώνεται ότι είναι περισσότεροι από όσοι υπολογίζονταν αρχικά. Διότι όλοι συνηγόρησαν ότι υπάρχει πλέον ένας κατηγορούμενος για τη σαπίλα κι αυτός είναι ο Ιβάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x