Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ένας δυνατός Παναθηναϊκός που περιμένει τα καλύτερα

Οι εξελίξεις που έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός είναι εκτός κάδρου και αισιοδοξεί … Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Σε μια μόνιμη κατάσταση αναταραχής, που δεδομένα θα φέρει εξελίξεις και αλλαγές βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο δίμηνο και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Σε ΕΠΟ και ΚΕΔ αναμένονται ανακατατάξεις, ενώ στην Σουπερ Λίγκα οι συσχετισμοί ήδη έχουν ανατραπεί.

Την ίδια στιγμή αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στον Ολυμπιακό, μετά τις σοβαρές περιπέτειες στις οποίες μπήκε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και όλα είναι ανοιχτά. Συνολικά όλα δείχνουν ότι ένας κύκλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο κλείνει και ένας καινούργιος ετοιμάζεται να ανοίξει… Σε όλη αυτή την ιστορία ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρα στην καλύτερη θέση.

Μιλώντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών το τριφύλλι απαξιώθηκε και αντιμετωπίστηκε ως φτωχός συγγενής και κυνηγήθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα από το «σύστημα». Οι τιμωρίες, τα χρηματικά πρόστιμα, οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών, οι κάρτες εις βάρος του και πολλά άλλα, ήταν οι μοναδικές πρωτιές του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές καταργήθηκε η λογική, με αφαιρέσεις βαθμών και κόντρα διαιτησίες που έβγαζαν μάτια. Είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι αδικήθηκαν και ενδεχομένως στερήθηκαν τίτλους, όμως άντεξαν και συσπειρώθηκαν.

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, όχι μόνο να μην κινδυνεύει να χάσει τα κεκτημένα, αλλά να περιμένει μόνο ευχάριστα από τις ανακατατάξεις στο ποδόσφαιρο. Το ακόμα πιο θετικό της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά έρχονται σε ένα χρονικό σημείο όπου το τριφύλλι διαθέτει τη ποιοτικότερη ομάδα τη τελευταία πενταετία. Βλέποντας ταυτόχρονα την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων και ελπίζοντας ότι το πράγμα θα παιχτεί επιτέλους στα ίσα, ελπίζει βάσιμα ότι ήρθε η ώρα να παλέψει για να επιστρέψει στην κορυφή μετά από μια εξαετία.

Κοινώς, την ώρα που άλλοι κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα για την επόμενη τους μέρα, ο Παναθηναϊκός ασχολείται με το κανονικό ποδόσφαιρο και σκέφτεται μόνο τα παιχνίδια που έρχονται. Έτσι είναι η ζωή κάνει κύκλους, το ζήτημα είναι να παραμένεις δυνατός στα δύσκολα, κάτι που έκανε στο μέτρο του δυνατού ως οργανισμός ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x