sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η κορυφαία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί μόνο σε μία ομάδα

Το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου πλησιάζει και το sport-fm.gr, παρουσιάζει την καλύτερη εντεκάδα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί μόνο σε έναν σύλλογο στην καριέρα τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, βρίσκεται προ των πυλών για τα περισσότερα πρωταθλήματα. Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα περιμένουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από την ομάδα τους να πραγματοποιήσει κάποια «βόμβα». Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γνωρίζουμε πως δεν θα μας απασχολήσουν. Παίκτες που μέχρι στιγμής, έχουν αγωνιστεί μόνο σε έναν σύλλογο στην καριέρα τους.

Το sport-fm.gr επέλεξε την καλύτερη εντεκάδα ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πάρει ποτέ μεταγραφή και σας την παρουσιάζει, σε σύστημα 4-3-3…

Τερματοφύλακας: Ο Ίγκορ Ακινφέεβ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Τσσκα Μόσχας, τον Ιανουάριο του 2003. Με τους «κυανέρυθρους», έχει πραγματοποιήσει 711 συμμετοχές, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, τις 300. Πρόκειται για τον μακροβιότερο παίκτη της λίστας.

Στόπερ: Ο Νάτσο Φερνάντες, αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2013. Ο 32χρονος, που φημίζεται για την ευχέρεια του να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, μετρά με τη «βασίλισσα», 276 παιχνίδια, 15 γκολ, εννιά ασίστ και πέντε Τσάμπιονς Λιγκ.

Στόπερ 2: Ο Τόνι Γιάντσκε της Γκλάντμπαχ, είναι ο παρτενέρ του Νάτσο στο κέντρο της άμυνας, λόγω παλαιότητας, έναντι του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γερμανός βρίσκεται μια ζωή στα «πουλάρια», αφού έκανε το ντεμπούτο του το 2009. Μετά από 13 χρόνια και 289 παιχνίδια, είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Δεξί μπακ: Η μεταγραφή του Μάριο Γκασπάρ, από τη Βιγιαρεάλ, για τη Γουότφορντ, μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο «κίτρινα υποβρύχιο», αναγκάζει τον πολυθεσίτη Σέρτζι Ρομπέρτο, να είναι το δεξί μπακ σε αυτή την εντεκάδα. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τη θέση, αφού έχει αγωνιστεί εκεί 152 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Συνολικά με τους «Μπλαουγκράνα», έχει 318 παιχνίδια, 16 τέρματα και 14 ασίστ

Αριστερό μπακ: Ο αρχηγός της Βαλένθια, Χοσέ Γκαγιά, αγωνίζεται στον σύλλογο από το 2014, αν και κάθε καλοκαίρι, πολλές ομάδες «παραθερίζουν» για την απόκτηση του, αυτός παραμένει πιστός στις «νυχτερίδες».Έχει καταγράψει 292 συμμετοχές, 8 γκολ και 37 ασίστ.

Αμυντικό Χαφ: Ο Σέρχιο Μπούσκετς αμφισβητείται εδώ και πολλά χρόνια για την αξία του. Η αλήθεια είναι όμως πως ο Ισπανός είναι ένας σπουδαίος παίκτης και αποτελεί εκ των «σημαιών» της Μπαρτσελόνα. Γεννημένος στην Καταλονία, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2008 και εκ τότε, μετρά 681 παιχνίδια, 18 γκολ και 43 ασίστ.

Κεντρικό χαφ: Ο Μαδριλένος Κόκε, αγωνίζεται στην Ατλέτικο, από το 2011. Με τους «Ροχιμπλάνκος» έχει κατακτήσει δύο φορές το Ισπανικό πρωτάθλημα και δύο φορές το Europa League. Ο αρχηγός με το νούμερο έξι στην πλάτη, δεν έφυγε ποτέ από το «Βιθέντε Καλντερόν», παρά τις «σειρήνες», από άλλους συλλόγους. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης έχει 547 παιχνίδια, 47 γκολ και 109 ασίστ.

Κεντρικό χαφ: Τα «πόδια» του Τζέιμς Γουόρντ Πράουζ θέλουν πολλές ομάδες να αποκτήσουν. Όλες οι κρούσεις όμως κατά το παρελθόν «βρήκαν τοίχο» και έτσι ο Άγγλος μέσος και Σαουθάμπτον «πορεύονται» μαζί. Ντεμπούτο με τους «Αγίους», το 2012 για τον 27χρονο διεθνή και 367 παιχνίδια, 45 γκολ και 50 ασίστ, μέχρι στιγμής.

Δεξί εξτρέμ: Ο Πάτρικ Χέρμαν μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Η αγαπημένη του όμως είναι ως δεξί εξτρέμ. Ο «ξανθός» της Γκλάντμπαχ, είναι το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, λόγω της αφοσίωσης του στον σύλλογο. Μετράει ήδη 393 εμφανίσεις, 55 γκολ και 66 ασίστ με τα «πουλάρια», παρά τους συχνούς τραυματισμούς του.

Αριστερό εξτρέμ: Η αγάπη των Βάσκων για την Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι γνωστή. Αλλά ο Ίκερ Μουνιάν την «λατρεύει». Ο «πακτωλός» χρημάτων που στήνονται κάθε καλοκαίρι στα ποδια του, τον αφήνει «παγερά αδιάφορο». Πρόσφατα έσπασε το φράγμα τον 500 (έχει 501) συμμετοχών με τα χρώματα της Αθλέτικ, με την οποία έχει 71 γκολ και 65 ασίστ.

Επίθεση: Στην κορυφή της επίθεσης βρίσκεται άλλος ένας Γερμανός. Ο Τόμας Μίλερ αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου από το 2009. Με του Βαυαρούς, ο «κύριος ασίστ», έχει πραγματοποιήσει 629 συμμετοχές, 228 γκολ και 245 ασίστ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x