Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έτσι έχασε ένα δικό του ματς…

Οι βασικοί λόγοι για την… τζάμπα ήττα του Παναθηναϊκού στο Καζάν και η μεγάλη ευκαιρία των πράσινων. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πικρή γεύση αφήνει στον Παναθηναϊκό το κλείσιμο του 2016 μετά την φτηνή ήττα από την Ούνιξ στο Καζάν. Οι πράσινοι έχασαν κυριολεκτικά ένα δικό τους παιχνίδι και ο βασικός λόγος είναι η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Η ομάδα του Πασκουάλ μπήκε στο ματς με σωστή τακτική και λογική, δείχνοντας στους Ρώσους ότι αυτή θα είναι το «αφεντικό». Αυτό συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι πράσινοι περιόρισαν την Ούνιξ με τη σφιχτή τους άμυνα και έχτισαν κάποιες διαφορές υπέρ τους, με τον Νικ Καλάθη να ηγείται στην δημιουργία και στο σκοράρισμα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το +9 του ημιχρόνου και η εικόνα του αγώνα που «έδειχναν» Παναθηναϊκό έκαναν κακό στους παίκτες του Πασκουάλ. Αποτέλεσμα αυτού, η χαλάρωση, η έλλειψη πάθους και η υπεροψία με την οποία εμφανίστηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Κάπως έτσι, οι 35 πόντοι παθητικό του πρώτου 20λέπτου έγιναν 48 στο δεύτερο...Όλα αυτά για την ομάδα με την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, οι πράσινοι σκόραραν στην επίθεση μόνο στις τέσσερις από τις τελευταίες δεκαέξι κατοχές τους και κάπως έτσι έδεσε το γλυκό.

Η ουσία και αυτό που καλείται να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από αυτή την ήττα είναι η διάρκεια. Χωρίς 40 λεπτά μπάσκετ στη φετινή Ευρωλίγκα -και ειδικά εκτός έδρας- δεν νικάς… Η νέα ομάδα του Παναθηναϊκού έχει όλες τις προδιαγραφές όσον αφορά τη στελέχωση της, αλλά για να παίρνει υπέρ της τις λεπτομέρειες, θα πρέπει να γίνει κυριολεκτικά ομάδα.

Πέρα από βασικά ζητήματα, που είναι δηλαδή το επόμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ και η μάχη για το πλεονέκτημα έδρας, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δει και το κομμάτι της διαιτησίας. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι οι πράσινοι αδικούνται συστηματικά σε όλα τα παιχνίδια που κρίνονται στο νήμα, όπως έγινε και στο Καζάν… Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Ούνιξ κυρίως από τα δικά του λάθη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνει αυτά που δικαιούται, όπως στην κρίσιμη φάση του Καλάθη στο τελευταίο λεπτό.

Τώρα οι πράσινοι αναζητούν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να ρεφάρουν και υπό αυτή την έννοια, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία της έλευσης του 2017 εύχομαι τρία πράγματα σε όλο τον κόσμο… Υγεία, υγεία και υγεία! Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x