Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έτσι θα σηκώσει κεφάλι ο Παναθηναϊκός

Η μαζική στήριξη του κόσμου είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξει η ψυχολογία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και να κλείσει η ανοιχτή πληγή… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια σειρά από χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν για τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκε διαφορετική μετά την απραξία παιχνιδιών 2,5 εβδομάδων. Ήταν βελτιωμένη όσον αφορά την αγωνιστική προσέγγιση, αλλά με τα γνωστά θέματα και την έλλειψη καλής ψυχολογίας.

Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε για πρώτη φορά να δουλέψει κάποια πράγματα με τους παίκτες του και αυτά βγήκαν στο παρκέ. Το τριφύλλι άφησε στην άκρη το ανελέητο τρέξιμο και τα μακρινά σουτ, χτύπησε στις αδυναμίες της Ένωσης στόχευσε κοντά στο καλάθι και έπαιξε σε μεγάλο βαθμό αυτό που λέμε σκεπτόμενο μπάσκετ. Τεράστια συμβολή στο παιχνίδι του τριφυλλιού είχε φυσικά ο Νικ Καλάθης, στον οποίο η συγκεκριμένη αγωνιστική προσέγγιση ταιριάζει γάντι.

Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να βγάλει νέους πρωταγωνιστές, όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Είναι δεδομένο ότι αυτή η σειρά αγώνων με την Ένωση θα κάνει καλό στους πράσινους ενόψει των τελικών, καθώς θα κερδίσουν χρόνο και θα δοκιμάσουν πράγματα ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος. Αλλά μέχρι εκεί…

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στα πρόσωπα των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν η έλλειψη ενέργειας και αυτοπεποίθησης. Να το πούμε με απλά λόγια, από την ομάδα λείπει το χαμόγελο και το κέφι για το παιχνίδι. Είναι φανερό ότι τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη έχουν επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανατρέψει μόνος του ο Πασκουάλ.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κρατάει αποστάσεις και περιμένει αποτελέσματα, ο μόνος που μπορεί να «ξυπνήσει» τους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του!

Στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ το σχεδόν άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ υπενθύμισε στην ομάδα την απογοήτευση και την ανοιχτή πληγή που προέκυψε μετά τον αποκλεισμό από την Φενερ. Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί την Κυριακή στο δεύτερο ματς με γηπεδούχους τους κιτρινόμαυρους, την ερχόμενη Πέμπτη ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΠΡΕΠΕΙ να βάλει πλάτη. Να κινητοποιηθεί, να γεμίσει το γήπεδο και να υπενθυμίσει στους παίκτες ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά και ότι μπροστά τους βρίσκεται ένας στόχος που είναι και εφικτός και απαραίτητος για τον οργανισμό του συλλόγου συνολικά.

Ένα τέτοιο θετικό ηλεκτροσόκ έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να βρει το κέφι του και επιπλέον κίνητρο να παλέψει για το πρωτάθλημα, να μπει στο ΟΑΚΑ και να εκπλαγεί ευχάριστα από τον παλμό και την υποστήριξη.

Είναι εύκολο να λέμε ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι δεν παύουν να είναι άνθρωποι και με σκυθρωπά πρόσωπα δεν κέρδισε κανείς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x