sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O… Superman που δεν έσωσε τον Ολυμπιακό και το μισογεμάτο ποτήρι: Τα 5+1 σημεία από το Φράιμπουργκ

Τα συμπεράσματα από την ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Φράιμπουργκ, με την οποία γράφτηκε ουσιαστικά ο φετινός επίλογος των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε άδοξα την Ευρώπη, καθώς μέσω Φράιμπουργκ ολοκληρώθηκε το φετινό ταξίδι των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Κόντρα στη Ναντ θα παίξει για την τιμή του και για την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στη σεζόν σε 90λεπτό, αφού δεν τα έχει καταφέρει σε 11 παιχνίδια έως τώρα. Το sport-fm.gr υπογραμμίζει τα σημεία-κλειδιά από το 1-1 των «ερυθρόλευκων» στη Γερμανία.

*Πικρό φινάλε στο καλύτερό του βράδυ: Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σχεδόν πάντα μετράει και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχασαν στο «Παρκ Στάντιον», αλλά βγήκαν… χαμένοι στο τέλος. Για τον φετινό Ολυμπιακό έχουν ακουστεί/γραφτεί πολλά και όχι άδικα, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει στα περισσότερα ματς, αλλά κόντρα στη Φράιμπουργκ το πρόσημο δεν ήταν αρνητικό, αλλά έμελλε η καλύτερή του εμφάνιση -τηρουμένων των αναλογιών- να του αφήσει και την πιο πικρή γεύση, αφού έμεινε εκτός συνέχειας στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές σκληρό και ήταν σκληρό απέναντι στους Πειραιώτες στη Γερμανία. Ίσως τιμωρώντας τους κάπως ετεροχρονισμένα για κάποια λάθη τους κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο αποκλεισμός επικυρώθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά το κακό είχε γίνει νωρίτερα.





*Ο… superman Πασχαλάκης: Ο Ολυμπιακός πήρε έναν πόντο στο Φράιμπουργκ, αλλά εκείνος ο οποίος πήρε πολλούς ήταν ο έμπειρος τεχνικός, λόγω της εξαιρετικής του εμφάνισης. Με την οποία παραλίγο να χαρίσει το «διπλό» στην ομάδα του Μίτσελ απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε μία τρομερή εμφάνιση, πραγματοποίησε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, παίζοντας από το 75’ και μετά μόνος του τους γηπεδούχους. Με τις εμφανίσεις που έχουμε δει φέτος κάτω από τα δοκάρι του Ολυμπιακού, λογικά η πλάστιγγα θα είχε γείρει νωρίτερα προς τα αριστερά, εφόσον δεν ήταν ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια. Παράλληλα, πρέπει να γίνει μία αναφορά και για τον Ντόι, που δεν έχει μεν παραστάσεις σε τέτοιο επίπεδο, αλλά συνεχίζει να... ψηλώνει με τις εμφανίσεις που κάνει. Βγάζοντας πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα από συμπαίκτες του που έχουν πολλές παραπάνω παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Ο Μίτσελ τον πιστεύει, του δίνει ευκαιρίες και ο 19χρονος στόπερ τον βγάζει ασπροπρόσωπο.



*Αυτά τα γκολ στο τέλος: Σε ένα ακόμη φετινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται στις καθυστερήσεις, αλλά αυτήν τη φορά πληγώθηκε πιο πολύ από όλες τις προηγούμενες. Οι Πειραιώτες δέχθηκαν μεγάλη πίεση από τη Φράιμπουργκ από το 60’ και μετά και κυρίως από το 75’ και έπειτα, αλλά ελέω Πασχαλάκη άντεξαν και δέχθηκαν το γκολ από το 90’+3’. Φυσιολογικό, βάσει της εικόνας του αγώνα. Το μη λογικό και μη αποδεκτό είναι ότι πρόκειται για κάτι επαναλαμβανόμενο από την αρχή της σεζόν, καθώς είναι το 5ο τέρμα που δέχεται στις καθυστερήσεις συνολικά και το 4ο στα εννέα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει φέτος. Οπότε, γίνεται εύκολα κατανοητό το πόσο έχει πληρώσει αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός. Θα ήταν διαφορετική η μοίρα του αν δεν είχε λυγίσει στο τέλος από τη Ναντ, αν δεν είχε ισοφαριστεί στο τέλος από τη Φράιμπουργκ και ίσως να είχε ακολουθήσει διαφορετικό δρομολόγιο το καλοκαίρι, αν δεν τον ισοφάριζε στο φινάλε η Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ.

* Η εν μέρει δικαίωση του Μίτσελ και η εμφάνιση στην οποία πρέπει να επενδύσει: Ο Ισπανός είχε κόντρα στη Φράιμπουργκ την καλύτερή του ημέρα στη δουλειά από τη στιγμή που επέστρεψε στον Πειραιά. Παρουσίασε έναν βελτιωμένο, διαβασμένο και αξιόμαχο Ολυμπιακό, που λίγο έλειψε να πάρει ένα μεγάλο διπλό στη Γερμανία και εικάζουμε ότι νιώθει δικαιωμένος για το πλάνο που είχε ετοιμάσει. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που συνήθως βγάζει μάγκα ή όχι έναν προπονητή, ανεξαρτήτως αν έκανε σωστά τη δουλειά του και ο 59χρονος τεχνικός σίγουρα αξίζει τα εύσημα για όσα έπραξε πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε ό,τι αφορά το μεγαλύτερο μέρος του, καθώς ίσως θα μπορούσε να θωρακίσει καλύτερα την ομάδα του στην τελική ευθεία. Στο φινάλε έμειναν στον… άσο οι «ερυθρόλευκοι», αλλά δεν θα πρέπει να διαγράψουν τα όσα έγιναν στη Γερμανία και να κρατήσουν αρκετά στοιχεία που έδειξαν ώστε να χτίσουν πάνω σε αυτά, ενόψει της πορείας της σεζόν. Για να δείξουν κυρίως μετά το Μουντιάλ ότι έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να δείξουν ακόμη καλύτερο πρόσωπο.

*Αν το είχε βάλει ο Μασούρας: Αφού πιάσαμε τα αν, με τα οποία προφανώς δεν γίνεται δουλειά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στη φάση του Μασούρα, όπου χάνει το… άχαστο στο 23’. Είναι ένας από τους τέσσερις καθοριστικούς παράγοντες της αναμέτρησης. Το γκολ του Ελ Αραμπί έκανε τον Ολυμπιακό να πιστέψει σε κάτι καλό, η εμφάνιση του Πασχαλάκη κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες, το τέρμα του Κίμπλερ σε συνδυασμό με τη νίκη της Ναντ τους έκοψε τα πόδια, ενώ η φάση του Μασούρα θα μπορούσε να τους είχε αλλάξει τη μοίρα. Είναι δεδομένο ότι ο 28χρονος άσος δεν διανύει την καλύτερή του σεζόν στα ερυθρόλευκα και γενικώς την καλύτερη σεζόν την καριέρας του. Το ντεφορμάρισμά του είναι παρατεταμένο και μόνο κάποιες εκλάμψεις παρουσιάζει εδώ και καιρό. Από την εξαιρετική εμφάνιση στην Κωνταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε και μετά, όταν και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλο διπλό με τα δύο του γκολ. Από τότε και μετά… λίγα πράγματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έχει συγκεντρώσει αρνητικά σχόλια με τις εμφανίσεις του. Μάλλον η απόφαση να μην μετακινηθεί στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν η ιδανική. Θα μιλούσαμε για μία win-win κατάσταση αν υπέγραφε στην Τραμπζονσπόρ. Φαίνεται σαν να έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος, ο παίκτης έχει βραχυκυλώσει και ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει τη λύση για να τον ξεμπλοκάρει. Οπότε…



*Πόσο διαφορετικά θα ήταν χωρίς τον Ουί Τζο: Ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει πολλές επιλογές του στη φετινή σεζόν. Σε επίπεδο στελέχωσης στο… ατελείωτο ρόστερ του, σε επίπεδο επιλογών των προπονητών του (όπως και των επιλογών που έχει κάνει για τον πάγκο του). Μία από αυτές είναι ο Χουάνγκ Ουί Τζο. Το βιογραφικό που συνόδευε τον Κορεάτη επιθετικό, σίγουρα δεν ήταν κακό. Ο 30χρονος φορ έχει αγωνιστεί τρία χρόνια στη Γαλλία με την Μπορντό και τα στατιστικά του δεν ήταν άσχημα. Τα 29 γκολ σε 98 συμμετοχές δεν είναι κάτι το σούπερ, αλλά δεν είναι και αρνητικός αριθμός. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν έχει πιάσει ούτε κατά διάνοια και εννοείται ότι λαμβάνεται υπόψη ότι είναι μία ειδικών συνθηκών σεζόν για τους Πειραιώτες. Είπαμε νωρίτερα ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η μοίρα του Ολυμπιακού αν δεν δεχόταν συνεχώς γκολ στο τέλος. Το ίδιο μπορούμε αν πούμε και για το αν είχε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά του παιχνίδια έναν κανονικό φορ στην αρχική του ενδεκάδα, αφού ο 30χρονος παίκτης δεν έδειξε τέτοια εικόνα (κανονικού επιθετικού). Μπορεί ο Ελ Αραμπί να μην τρέχει την κορυφαία του σεζόν στην ομάδα του Πειραιά, έχοντας περάσει και έναν τραυματισμό που τον έβγαλε εκτός ρυθμού, αλλά ακόμα και έτσι, σύγκριση δεν μπορεί να γίνει ούτε για αστείο ανάμεσα στους δύο παίκτες. Η πορεία της χρονιάς δείχνει ότι θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, ακόμα αν είχε αποφασίσει ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Χασάν και να που μια χαρά κάνει τη δουλειά του στην Αλάνιασπορ, έχοντας 3 γκολ σε 6 συμμετοχές. Tην ίδια ώρα ο Ουί Τζο δεν έχει ούτε 1 σε 10 αγώνες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x