Γιώργος Πετρίδης

Tα είπε όλα ο Μπέικον στο ημίχρονο…

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την «καθαρή» ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο ίδιο έργο θεατές… Στο WiZink Center, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την ίδια προβληματική εικόνα και μοιραία ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με το «καθαρό» 83-68, που ήταν η 12η συνεχόμενη ήττα του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα ζήσουμε ένα deja vu παρόμοιο με αυτό που έχουμε βιώσει στα περισσότερα παιχνίδια του «τριφυλλιού» κατά τη φετινή περίοδο. Οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία διάθεση να παίξουν άμυνα, έβλεπαν τους αντιπάλους τους να κάνουν ό,τι θέλουν και κυνηγούσαν μεγάλες διαφορές από το πεντάλεπτο (17-5).

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική ανεπάρκεια του Γουίλιαμς και χτυπούσαν κατά κόρον στο χαμηλό ποστ, κυρίως με τον «ταύρο» Γιαμπουσέλι, που έκανε τον Αμερικανό φόργουορντ να μοιάζει… φτερό στον άνεμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει κάποιος αντίπαλος προπονητής (θυμηθείτε τι έγινε με τον Ρούμπιτ στο Μόναχο). Προφανώς λοιπόν και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Παναθηναϊκός: Tα είπε όλα ο Μπέικον στο ημίχρονο

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ράντονιτς δεν είχε κανένα πλάνο και ομαδικότητα στην επίθεση, αφού βασιζόταν υπερβολικά στις ατομικές εξάρσεις και το ένστικτο των παικτών του. Μια απ' τα ίδια δηλαδή, με τους «πράσινους» να δέχονται σερί 13-0 και να μένουν άποντοι για περίπου 4,5 λεπτά: το 33-25 μετατράπηκε σε 46-25 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα… Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 4/21 δίποντα!

Τα παιδικά λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα είναι για… Shaqtin’ fool, με πιο χαρακτηριστικό την λάθος πάσα μετά από επαναφορά από την πλάγια γραμμή. Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 20λεπτο κρίνεται απαράδεκτη, με μία λέξη. Κάτι που αποτυπώθηκε περίτρανα και στις δηλώσεις του απογοητευμένου Ντουέιν Μπέικον στην ανάπαυλα.

Στην τρίτη περίοδο, το «τριφύλλι» εμφανίστηκε πιο… ζωηρό, αποφάσισε να παίξει λίγο κι έβγαλε μια κάποια αντίδραση, εκμεταλλευόμενο (και) τη σχετική χαλαρότητα της Ρεάλ, που αποφάσισε να σηκώσει κάπως το πόδι από το γκάζι (κυρίως μετά το 25’) κι ενώ ο Τσους Ματέο δοκίμαζε σχήματα και πρόσωπα.

Μέσα από την καλή άμυνα και τις ορθολογικές επιλογές (ιδίως του Γκριγκόνις) στην επίθεση, ο «εξάστερος» έτρεξε επιμέρους σκορ 16-8 και ψαλίδισε τη διαφορά στο -11 (68-57), ενώ είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, όμως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αστόχησε σε τρίποντο με καλές προϋποθέσεις στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Παναθηναϊκός: Tα είπε όλα ο Μπέικον στο ημίχρονο

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι το 30’, η ομάδα της Μαδρίτης είχε 15 πόντους από λάθη αντιπάλου έναντι μόλις 2 των φιλοξενούμενων στην αντίστοιχη κατηγορία. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε ένα ακόμα ματς οι «πράσινοι» είχαν (πολλά) περισσότερα λάθη από ασίστ (15 έναντι 8)…

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ επανέφερε την… τάξη κι έφτασε με σχετική άνεση στο ροζ φύλλο, αφού οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν ούτε τον τρόπο, αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα να το παλέψουν. Ο μόνος που έδειχνε διάθεση να μην τα παρατήσει ήταν ο Λι, ο οποίος «διάβασε» σωστά την αντίπαλη άμυνα και πέτυχε τους 9 από τους (μόλις) 11 πόντους της ομάδας του σε αυτό το δεκάλεπτο!

Παναθηναϊκός: Tα είπε όλα ο Μπέικον στο ημίχρονο

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να εμφανίζει τις ίδιες αδυναμίες και συνεχώς γίνεται χειρότερος. Ή αν προτιμάτε, παραμένει στάσιμος. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι το υπάρχον «σχήμα» στο προπονητικό επιτελείο δεν… λειτουργεί καθόλου και δεν βγάζει πουθενά, αφού δεν παρουσιάζει έργο και δεν εμπνέει την ομάδα του. Απλά τα πράγματα…

Υ. Γ. Ίσως το μόνο θετικό ήταν η απόδοση του Γκριγκόνις, που απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει κι έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x