Γιώργος Πετρίδης

Αντίθετη εικόνα, αλλά χρήσιμα συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την απόδοση του Παναθηναϊκού στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Έμοιαζε σχεδόν δεδομένο ότι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο Παναθηναϊκός θα έχει πιο δύσκολο έργο. Όχι γιατί είναι ανώτερη ομάδα από την Εφές, αλλά διότι είναι πιο «σκληρή» σε αυτή τη φάση της περιόδου.

Λόγω και των σημαντικών απουσιών που είχε, ο Μεσίνα στηρίχθηκε πολύ στην άμυνα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και κατάφερε να οδηγήσει τους παίκτες του στην πρώτη θέση του τουρνουά.

Όπως λέγαμε και χθες, δεν υπάρχει λόγος για θριαμβολογίες μετά τη νίκη επί της Εφές, ούτε χώρος για καταστροφολογία σήμερα, έπειτα από την ήττα στον τελικό. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» προβλημάτισαν αρκετά με την επιθετική τους λειτουργία.

Οι εξαιρετικές συνεργασίες κοντών-ψηλών στον ημιτελικό, δεν… εμφανίστηκαν καθόλου κόντρα στους Ιταλούς, που είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους, με τους Ντέιβις, Μέλι και Χάινς να στήνουν ένα απροσπέλαστο τείχος μπροστά από τη ρακέτα τους.

Παναθηναϊκός: Αντίθετη εικόνα, αλλά χρήσιμα συμπεράσματα

Συν τοις άλλοις, ο Ράντονιτς δεν πήρε σκορ ούτε από την περιφέρεια, όπως έγινε σε αρκετές περιπτώσεις κόντρα στην Εφές. Ακόμα και στα ελεύθερα σουτ που είχαν οι παίκτες του «τριφυλλιού», δεν βρήκαν στόχο, με συνέπεια να μπλοκάρουν και να μείνουν χαμηλά όσον αφορά την παραγωγικότητα. Αποδεικνύεται άλλωστε και από το 31% στα τρίποντα (6/19). Φυσικό κι επόμενο να σταματήσει στους 64 μόλις πόντους.

Στα… επιμέρους στοιχεία: δεδομένα η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του ημιτελικού. Ο Παναθηναϊκός είχε 4 ασίστ και 8 λάθη στο 20λεπτοέναντι 10 ασίστ και ενός λάθους κόντρα στην Εφές! Συνολικά δε, ολοκλήρωσε το ματς με 9 ασίστ και 12 λάθη…

Το καλό διάστημα του «τριφυλλιού» ήρθε αναμφίβολα στην τρίτη περίοδο, με τους Λι και Γουίλιαμς να μεταδίδουν «ηλεκτρική» ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πλησιάσουν πολύ ή να περάσουν μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ, καθώς η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε απαντήσεις και διατηρήθηκε στην πρωτοπορία.

Παναθηναϊκός: Αντίθετη εικόνα, αλλά χρήσιμα συμπεράσματα

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ράντονιτς έμοιαζαν αποκαμωμένοι και βραχυκυκλωμένοι επιθετικά, με συνέπεια να πετύχουν μόλις 11 πόντους. Προφανώς και ο Μαυροβούνιος τεχνικός εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα και θα έχει αρκετή δουλίτσα τις επόμενες ημέρες -ενόψει Σούπερ Καπ και επίσημων υποχρεώσεων- στις προπονήσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του σημερινού αγώνα.

Επιπροσθέτως, δεν άρεσε σίγουρα η περιφερειακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσαν δικαιώματα στους Μπάρον και Μπαλντάσο να εκτελέσουν και να βρουν ρυθμό. Εκείνοι ήταν που πλήγωσαν τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος και συνέβαλαν έτσι ώστε να ξεφύγει η ομάδα του Μεσίνα. Μετά την ανάπαυλα χάθηκε κατά κράτος και η μάχη των ριμπάουντ: η Αρμάνι Μιλάνο μάζεψε 18 «σκουπίδια» στο δεύτερο 20λεπτο έναντι μόλις 8 που πήραν οι γηπεδούχοι.

Στο τουρνουά αποδείχθηκε ότι ο Ράντονιτς στηρίζει το φετινό οικοδόμημα της ομάδας του στην άμυνα, με το «τριφύλλι» να δείχνει πιο μαχητικό σε σχέση με πέρσι. Σε αυτό το κομμάτι, οι παίκτες του πήραν καλό βαθμό: δέχθηκαν 71 πόντους από την Εφές και 77 από την Αρμάνι Μιλάνο. Not bad…

Παναθηναϊκός: Αντίθετη εικόνα, αλλά χρήσιμα συμπεράσματα

Επιθετικά υπήρχαν ζητήματα (ειδικά στον τελικό) που χρήζουν διόρθωσης, όπως προαναφέραμε, αλλά ελπίζουμε και πιστεύουμε όλοι ότι η εικόνα θα είναι πιο «γλυκιά» με την ενσωμάτωση των Γκριγκόνις και Πονίτκα στην ομάδα, αφού και οι δύο είναι πολυδιάστατοι και all-around παίκτες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα δύο ματς του «Παύλου Γιαννακόπουλου» είναι ότι θα χρειαστεί μπόλικη υπομονή (και… ψυχραιμία) μέχρι να «στρώσει» και να αποκτήσει ομοιογένεια ο φετινός Παναθηναϊκός, που είναι μια εντελώς μια εντελώς καινούρια ομάδα.

Υ. Γ. Κάτι καλύτερο παρουσίασε στον τελικό ο Άντριους, όμως «ψάχνεται» ακόμα.

Υ. Γ. 2 Λι και Γουίλιαμς φαίνεται ότι θα αγαπηθούν ιδιαιτέρως από τον κόσμο της ομάδας.

Υ. Γ. 3 Για μια ακόμα χρονιά οι φίλοι του «τριφυλλιού» τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, του ανθρώπου που τους έκανε να ονειρεύονται και τους γέμισε χαρές. Πολλές οι όμορφες στιγμές στο ΟΑΚΑ το διήμερο, με αποκορύφωμα τη βράβευση από τον πιστό φίλο της ομάδας, Βασίλη Πολίτη, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΚΑΕ γι' αυτή την κίνηση, αλλά και για την όλη διοργάνωση.

Υ. Γ. 4 Γιωργάκη να τον αγαπάς τον Παναθηναϊκό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x