Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τη Φενέρμπαχτσε και για πρώτη φορά στην ιστορία του μετράει 6 συνεχόμενες ήττες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Σίγουρα πρόκειται για… κατόρθωμα όταν χάνεις σε ένα ματς που είσαι στο +5 με 34 δευτερόλεπτα για το φινάλε, αλλά και το γεγονός πως μάζεψες 26 επιθετικά ριμπάουντ. Απίστευτο…

Κι όμως οι παίκτες του Ράντονιτς έφυγαν με άδειες… βαλίτσες από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς πλήρωσαν τα τραγικά λάθη τους και την έλλειψη συγκέντρωσης στα κρίσιμα σημεία. Αυτή τη φορά το «τριφύλλι» τουλάχιστον εμφάνισε μαχητικότητα και πάθος, κάτι που του επέτρεπε να είναι μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μπορεί να μην είχε πάλι δημιουργία και ομαδικότητα, όπως φαίνεται και στο γεγονός ότι ξεκίνησε το παιχνίδι με μηδέν ασίστ και 4 λάθη στα πρώτα 5,5 λεπτά. Τελείωσε τον αγώνα δε, με μόλις 12 τελικές πάσες… Σε ματς 45 λεπτών και 88 πόντων, οι «πράσινοι» μοίρασαν μόλις 12 ασίστ, αριθμός που κρίνεται υπερβολικά μικρός και φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην ομαδική λειτουργία.

Παναθηναϊκός: Αφού έχασε κι αυτό…

Επιπροσθέτως, υπέπεσαν σε 18 λάθη συνολικά. Αλήθεια, σε πόσους και πόσους φετινούς αγώνες του Παναθηναϊκού έχουμε δει αρνητική αναλογία σε ασίστ/λάθη; Έχουμε χάσει το μέτρημα, για να πούμε την αλήθεια. Προφανώς και αυτό αποτελεί τεράστια ευθύνη του προπονητικού επιτελείου, που δεν έχει καταφέρει ακόμα (11 Ιανουαρίου έχουμε για να μην ξεχνιόμαστε) να δώσει ταυτότητα στην ομάδα.

Μιας και αναφερόμαστε στο τεχνικό επιτελείο, ας ρίξουμε και μια ματιά στις τελευταίες επιθέσεις της κανονικής διάρκειας. Με 34 δευτερόλεπτα, η Φενέρμπαχτσε βρίσκει σκορ με λέι-απ του Έντουαρντς σε 3 μόλις δευτερόλεπτα. Ακολουθεί η επαναφορά για το «τριφύλλι», που μπλοκαρίστηκε από το νταμπλ-τιμ των φιλοξενούμενων, με συνέπεια να γίνει το τραγικό λάθος του Λι που οδήγησε στο τρίποντο ισοφάρισης του Γκούντουριτς.

Μήπως δεν περίμεναν οι προπονητές του Παναθηναϊκού ότι οι Τούρκοι θα πιέσουν ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο και με νταμπλ-τιμ; Για ποιο λόγο δεν σχεδιάστηκε κάτι καλύτερο μετά την επαναφορά της μπάλας μετά το τάιμ άουτ; Κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Περιστέρι bwin; Ρητορικές ερωτήσεις, αλλά ώρες-ώρες είναι να απορείς με αυτά που συμβαίνουν στο «πράσινο» στρατόπεδο…

Έτσι λοιπόν πήγε στράφι το… πάρτι στη ρακέτα, που απέφερε και το ιστορικό -ευρωπαϊκό- ρεκόρ του «εξάστερου» με τα 26 επιθετικά ριμπάουντ, από τα οποία όμως προήλθαν μόλις 21 πόντοι. Προσθέστε σ’ όλα αυτά ότι το «τριφύλλι» είχε 12 περισσότερες επιθέσεις συνολικά από τη Φενέρ (βάσει επιθετικών ριμπάουντ και λαθών των δύο ομάδων) και κατάφερε να χάσει.

Παναθηναϊκός: Αφού έχασε κι αυτό…

Στην παράταση, οι παίκτες του Ράντονιτς ξέμειναν από δυνάμεις και συγκέντρωση, με συνέπεια να παραδοθούν στους Τούρκους, που είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση κι έβαλαν όλα τα μεγάλα σουτ με μπροστάρη τον Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος δεν περιορίστηκε καθόλου από τους γηπεδούχους, όπως αντίστοιχα συνέβη και με τον «μπουκαδόρο» Έντουαρντς στο 4ο δεκάλεπτο κυρίως.

Ατομικά να σταθούμε στον εξαιρετικό Πονίτκα, που έτρωγε σίδερα μαζεύοντας 10 επιθετικά ριμπάουντ (σ.σ. ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού) κι ας αστόχησε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Από 'κει και πέρα, ο Μπέικον παρουσιάστηκε πολύ πιο… αλτρουιστής, έχοντας 27 πόντους με 9/16 εντός παιδιάς. Με λίγα λόγια, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν το παράκανε (όπως συνέβαινε σε κάποια προηγούμενα ματς) στις εκτελέσεις του ίσως και γιατί συναντούσε μπροστά του δύο και τρεις αντιπάλους πολύ ψηλά στο γήπεδο, ενώ ήταν και πιο αποδοτικός συνολικά.

Παναθηναϊκός: Αφού έχασε κι αυτό…

Για τους ρέφερι τι άλλο να πούμε πια; Το επίπεδο της διαιτητικής τριάδας ήταν κάκιστο και πήραν αποφάσεις που αδίκησαν το «τριφύλλι». Από τα ανύπαρκτα φάουλ που χρέωσαν νωρίς-νωρίς τον Παπαγιάννη (σ.σ. πρώτη φορά τον είδαμε τόσο νευριασμένο σε ματς) μέχρι το πεντακάθαρο φάουλ που δεν έδωσαν υπέρ του Πονίτκα στα 5 δευτερόλεπτα για το τέλος και που πιθανότατα θα έκρινε τον νικητή. Αλλά δεν έχει νόημα να σταθούμε παραπάνω σε αυτό το κομμάτι.

Το θέμα είναι ότι η ομάδα υποχώρησε στο 6-12, συνεχίζει να κατρακυλάει βαθμολογικά και ξεμένει από στόχους στην Ευρωλίγκα πολύ πρόωρα στη σεζόν. Το λέμε συνέχεια, αλλά για να υπάρχει καλύτερο μέλλον και για να επανέλθει ο «εξάστερος» στα γνωστά του στάνταρ, τότε οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα κρίνονται αναγκαίες…

Υ. Γ. Ανοιχτή πληγή πάλι οι βολές για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά αστόχησε σε 11 (23/34), μεγάλος αριθμός για ένα τόσο «κλειστό» ματς.

Υ. Γ. 2 Οι δηλώσεις του κόουτς Ιτούδη για τον κόσμο του «τριφυλλιού» λένε πολλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x