Euroleague

Έγκλημα και τιμωρία στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σφυγμό στο ΟΑΚΑ, πάλεψε, αλλά δεν «καθάρισε» τη Φενέρμπαχτσε και πληρώνοντας και ένα διαιτητικό λάθος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, υπέκυψε στην παράταση, 88-94!

Κρίμα και άδικο για αυτόν τον Παναθηναϊκό...

Μετά από σχεδόν έναν μήνα κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» έβγαλαν επιτέλους σφυγμό στο ΟΑΚΑ, κοίταξαν στα μάτια την Φενέρ, πάλεψαν μέχρι το φινάλε, φτάνοντας μάλιστα μια... ανάσα από τη νίκη, ωστόσο το λάθος του Λι, αλλά και ένα από το διαιτητικό τρίο στο τέλος της κανονικής διάρκειας, έστειλαν το ματς στην παράταση, εκεί όπου υπέκυψαν με σκορ 94-88.

Στα 5'' πριν από τη λήξη, η διαιτητική τριάδα... έκλεισε τα μάτια σε εξόφθαλμο φάουλ πάνω στον Πονίτκα, με το οποίο ο Πολωνός θα πήγαινε στις βολές...

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 88-94

Μια ήττα που έφερε τον Παναθηναϊκό στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-12 και έξι σερί ήττες, με το ρεκόρ συλλόγου στα επιθετικά ριμπάουντ (26 στο σύνολο!), αλλά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Μπέικον (27 πόντοι) και Πονίτκα (14π., 12ρ. τα 10 επιθετικά) να πηγαίνουν στράφι...

Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έβαλε τέλος στις πέντε διαδοχικές ήττες της στη διοργάνωση, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-7. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χέιζ-Ντέιβις με 24 πόντους.


Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις στην αρχική του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε αρκετά «νευρικά» στην αναμέτρηση. Με τρία λάθη στα πρώτα δύο λεπτά, οι «πράσινοι» έδωσαν το δικαίωμα στη Φενέρ να προηγηθεί 6-1 στο 2’. Ουόλτερς και Μπέικον όμως με τέσσερις και τρεις πόντους αντίστοιχα, «ξεκόλλησαν» επιθετικά τους «πράσινους» και με ένα γρήγορο σερί 7-0 έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 8-6 στο 4’.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια πέντε φορές. Με δύο βολές του Μπέικον και ένα τρίποντο του Παπαγιάννη από την κορυφή, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +3 (19-16 στο 9’), με το κάρφωμα του Μότλεϊ στην εκπνοή να διαμορφώνει το 19-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε:

Με τρίποντο του Πονίτκα από τη γωνία ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον Παναθηναϊκό (22-18). Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, με τον Παπαγιάννη να χρεώνεται με τρία φάουλ – το ένα αντιαθλητικό – μέσα σε μισό λεπτό, και με απανωτά λάθη στην επίθεση (11 λάθη στο πρώτο μέρος), επέτρεψε στους Τούρκους να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό για ένα επιμέρους 9-2 και την προσπέραση (24-29 στο 15’).

Πάρις Λι και Νέιτ Ουόλτερς έφεραν το ματς στα ίσα (29-29), με τους Γουίλμπεκιν και Μότλεϊ να απαντούν για το 34-29 στο 16’. Στο τελευταίο τετράλεπτο, οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους, και με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ (10 στο πρώτο μέρος) και τα καλάθι των Μπέικον και Γκουντάιτις, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +3 για το 39-36.

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε:

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς να τρέχουν ένα γρήγορο 4-0 δια... χειρός Μπέικον και Γουίλιαμς, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +7 (43-36 στο 22'). Με αντεπίθεση διαρκείας και με τους Μότλεϊ και Χέιζ να κάνουν «ζημιά» στο «ζωγραφιστό», η Φενέρ έφερε το ματς σε μία ακόμα ισοπαλία (49-49 στο 26').

Οι «πράσινοι» όμως απάντησαν γρήγορα και έβγαλαν αντίδραση με δύο μεγάλα τρίποντα από τους Γουίλιαμς και Λι για το +6 (55-49 στο 27'). Βγάζοντας τρομερή διάθεση και ενέργεια στην άμυνα «κλειδώνοντας» τα επιθετικά ατού της Φενέρ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 για το 59-51, με buzzer-beater του Μπέικον, έπειτα από νέο επιθετικό ριμπάουντ (15 σε εκείνο το σημείο του αγώνα)!



Με πέντε γρήγορους πόντους από τον Έντουαρτς, η Φενέρ μείωσε στους 5 (61-56) στο 32', με τον Παναθηναϊκό από την άλλη, να βλέπει τον Μπέικον να χωλαίνει και να αποχωρεί από το παρκέ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι παρέμεναν μπροστά στο σκορ διατηρώντας μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά, κυρίως μέσω των επιθετικών ριμπάουντ και των δεύτερων ευκαιριών.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ωστόσο «ροκάνισε» τη διαφορά, εκμεταλλευόμενη φυσικά και το κακό τρίλεπτο του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μειώσει στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (63-62 στο 35'). Ο Μπέικον επέστρεψε στο παρκέ, και με επτά μαζεμένους πόντους έδωσε επιθετική «πνοή» στο «τριφύλλι» για το 72-67 στο 37'. Με τρίποντο του Καλάθη, οι Φενέρ μείωσε ξανά στον πόντο (74-73), όμως η ψυχραιμία του Γκουντάιτιτς από τις βολές και το καλάθι του Πονίτκα από το όγδοο επιθετικό ριμπάουντ του (!) έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +5 για το 78-73, 34'' πριν το φινάλε.

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 88-94

Κάπου εκεί ήρθαν τα δύο τραγικά λάθη των διαιτητών, με τον Γκούντουριτς να κλέβει και να πετυχαίνει τρίποντο για το 78-78 στο 24'' και ενώ ο Σέρβος πατούσε έξω, και εν συνεχεία στα 5'' πριν το φινάλε με τους διαιτητές να μη δίνουν φάουλ και κατ επέκταση δικαίωμα για βολές στον Πονίτκα.

Παρ' όλα αυτά, οι «πράσινοι» είχαν διπλή ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι στο φινάλε, ωστόσο τόσο ο Μπέικον, όσο και ο Πονίτκα αστόχησαν στην τελευταία επίθεση, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση (78-78).

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 88-94

Ήταν εμφανές πως στο έξτρα πεντάλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε ξεμείνει από ενέργεια και φαντασία στο παιχνίδι του, πηγαίνοντας έτσι σε κακές και τραβηγμένες επιθετικές ενέργειες. Με τον Χέιζ-Ντέιβις να πετυχαίνει 9 πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο και να παίρνει στις πλάτες του τη Φενέρ, οι Τούρκοι έφτασαν στο ροζ φύλλο με σκορ 94-88...

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78, 88-94 παρ.

Δείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x