Γιώργος Πετρίδης

Βελτιωμένος Παναθηναϊκός, αλλά ακόμα θέλει «ψωμιά» και… Μπέικον!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην ήττα από τη Μονακό.

Το κύριο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό μετά τη συντριβή στο Βερολίνο από την Άλμπα ήταν να βγάλει μια κάποια αντίδραση και να αποφύγει μία ακόμα «βαριά» ήττα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό συνέβη στο ματς με τη Μονακό, παρότι δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα (ήττα 83-80).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι και φανέρωσαν πάλι τις γνωστές τους παθογένειες, αφού επιθετικά δεν υπήρχε πλάνο και σχέδιο. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν στο παρκέ του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Το ακόμα χειρότερο είναι οι παίκτες του Ράντονιτς υπέπεσαν σε τραγικά λάθη, με τους «πράσινους» να βρίσκονται σε… τρικυμία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 9-6 στο 4’ πήγαμε στο 11-29 μέσα σε 6 αγωνιστικά λεπτά, με το «τριφύλλι» να σκοράρει μόνο με βολές σε αυτό το διάστημα και να δείχνει ανήμπορο να ακολουθήσει τον ρυθμό των Μονεγάσκων. Όπως περίπου συνέβη και την Τετάρτη στη Γερμανία δηλαδή.

Μια απ’ τα ίδια και στη δεύτερη περίοδο, τουλάχιστον όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, με τον Παναθηναϊκό να μένει ζωντανός στο ματς, κυρίως διότι «έσφιξε» αμυντικά και δέχθηκε μόλις 11 πόντους σε 10 λεπτά. Εκτελεστικά πήρε μπρος ο Γουίλιαμς, ο οποίος αποφάσισε να… παίξει μόνος του κόντρα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, παρά τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος μεν, θέλει πολλά «ψωμιά» δε

Ο Αμερικανός ήταν «καυτός» και σε οίστρο: πέτυχε 24 συνεχόμενους πόντους για τους «πράσινους» (!) και μετέτρεψε το 26-35 σε 50-50 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Το προσωπικό σόου του 31χρονου φόργουορντ ήταν η… σπίθα που χρειαζόταν ο Ράντονιτς για να ανάψει το «φυτίλι» και να ξεκινήσει η αντεπίθεση της ομάδας του.

Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του «τριφυλλιού» περιόρισαν τα λάθη τους στο δεύτερο μέρος (είχαν 12 στο πρώτο), πήγαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν και παράλληλα έπαιρναν ώθηση από τις άμυνες που έβγαζαν. Για ένα ακόμα ματς όμως δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω που θα άλλαζε τη μοίρα του αγώνα και θα τους έφερνε σε θέση ισχύος.

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος μεν, θέλει πολλά «ψωμιά» δε

Μπορεί λοιπόν να πέρασαν μπροστά στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου (61-60) και να έβαλαν… φωτιά στο ΟΑΚΑ, όμως στα κρίσιμα δεν υπήρχε ο «ήρωας» που θα έκανε τη διαφορά. Από την άλλη, «μίλησε» ο φοβερός και τρομερός Τζέιμς, ο οποίος κουβάλησε την ομάδα του στις πλάτες του πετυχαίνοντας 10 σερί πόντους και την έστειλε στο +6 (70-76 στο 38’). Ό,τι και να πεις γι’ αυτή την παικτάρα, είναι λίγο…

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων στο φινάλε, το ροζ φύλλο κατέληξε σε… πριγκιπικά χέρια και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 1-3 βάζοντας ακόμα περισσότερη πίεση στους ώμους του. Σίγουρα οι «πράσινοι» είχαν το καλύτερο παραγωγικά βράδυ τους κατά τη φετινή σεζόν (εξαιρείται το ματς με το Λαύριο που προφανώς δεν αποτελεί κριτήριο), αλλά είναι και φανερό διά γυμνού οφθαλμού ότι θέλουν ακόμα πολλά… ψωμιά ακόμα.

Αν θέλουν να ανταγωνιστούν και να κοιτάξουν στα μάτια τους ανώτερους ποιοτικά αντιπάλους τους, χρειάζονται υπερβάσεις ούτως ή άλλως. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχασαν δύο εντός έδρας αγώνες (από Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό) στις λεπτομέρειες. Ή αν προτιμάτε, τα έχασαν λόγω έλλειψης προσωπικοτήτων και παικτών που μπορούν να κρίνουν μόνοι τους τη μοίρα ενός αγώνα.

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος μεν, θέλει πολλά «ψωμιά» δε

Μιας και είπαμε για… φαγώσιμα, ας πάμε και στο μεγάλο μεταγραφικό θέμα της ημέρας. Ντουέιν Μπέικον λοιπόν στα πράσινα. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε στάση στην περίπτωση του 27χρονου φόργουορντ και αποφάσισε να βάλει στη μηχανή του έναν παίκτη που θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα του δώσει μια διαφορετική διάσταση, ειδικά στο επιθετικό σκέλος. Ορθή η κίνηση της απόκτησής του και ήταν αναγκαία η επένδυση από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, αν μας ρωτάτε.

Κακά τα ψέματα, η ομάδα χρειάζεται τέτοιους, ποιοτικότατους παίκτες για να γίνει πιο ανταγωνιστική και να διεκδικήσει περισσότερα. Τώρα πολλοί θα ρωτήσουν «τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κι έγινε η συγκεκριμένη μεταγραφή;». Απολύτως λογική η απορία τους, αφού μέχρι πριν από μερικές ημέρες προέκυπτε ότι η ομάδα δεν θέλει να μπλέξει με εκείνον λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του.

Μόνο που τις όποιες απορίες υπάρχουν, θα πρέπει να μας τις λύσει ο Ράντονιτς και το επιτελείο της ομάδας. Ούτως ή άλλως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού έχει καταστρατηγηθεί…

Υ. Γ. Συγκινητικός Παπαγιάννης, ήρθε στο ΟΑΚΑ απευθείας από το νοσοκομείο.

Υ. Γ. 2 Πρέπει και να σε... θέλει λίγο. Στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, το τρίποντο του Μαντζούκα μπήκε και βγήκε, ενώ σε δύο περιπτώσεις στην 4η περίοδο ο Πονίτκα αστόχησε εξ επαφής σε λέι-απ που δεν χάνονται και δεν πήρε το απόλυτο (γκολ-φάουλ).

Υ. Γ. 3 Πόσο ακόμα θα συνεχίσει να είναι αρνητικός ο Γκριγκόνις;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x