Γιώργος Πετρίδης

Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κρατάει στα χέρια του τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα, αλλά αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας στο φινάλε και υπέστη μία ακόμα ήττα (84-88) στη φετινή Ευρωλίγκα. Μπορεί σε βαθμολογικό επίπεδο να μην έχασε κάτι, όμως σε θέμα γοήτρου και εικόνας έπραξε ολικό πισωγύρισμα.

Η αλήθεια είναι ότι νιώθαμε πως ζούσαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Λες και βιώναμε deja vu με τόσα και τόσα παιχνίδια του «τριφυλλιού» κατά την τρέχουσα σεζόν. Για μια ακόμα οι «πράσινοι» έβαλαν τα χεράκια τους κι έβγαλαν τα ματάκια τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ματς άρχισε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για τον «εξάστερο», που έπαιζε… κοιμισμένα και χωρίς ενέργεια σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο: στην εκκίνηση του αγώνα δέχθηκε 12-0 σερί και δεν έβγαινε καμία αντίδραση, ενώ στα πρώτα 12,5 λεπτά είχε δεχθεί 37 πόντους! Υπερβολικός αριθμός γι’ αυτό το επίπεδο και σίγουρα ένα μεγάλο «αγκάθι» για τον τρόπο που θέλει να «στρώσει» την ομάδα ο κόουτς Σερέλης.

Παναθηναϊκός:Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» αμυντικά αφού πίεσε περισσότερο πάνω στην μπάλα και παράλληλα βρήκε καλύτερο ρυθμό επιθετικά, κυρίως χάρη στις διεισδύσεις και στις ατομικές εξάρσεις του Λι και του Μπέικον (σ.σ. 13 πόντοι στο 3ο δεκάλεπτο). Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε (και πάλι) να το μετουσιώσει σε κάτι καλύτερο μεγαλύτερο από το +5, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του στο παιχνίδι.

Φτάνοντας στην τελική ευθεία, οι «πράσινοι» έδειχναν να φέρνουν τον αγώνα εκεί ακριβώς που τον θέλουν. Πετυχαίνοντας σερί 9-0 (με 7 πόντους του Παπαγιάννη) μετέτρεψαν το -4 σε +5 (80-75), όμως και πάλι ήπιαν… θάλασσα στο φινάλε: δέχθηκαν επιμέρους σκορ 10-1 στο τελευταίο τρίλεπτο κι έχασαν μέσα από τα χέρια τους το ροζ φύλλο.

Παναθηναϊκός:Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του

Το θέμα είναι ότι το «τριφύλλι» θύμισε αρκετά την ομάδα που βλέπαμε επί Ράντονιτς και έχασε ένα ακόμα ματς στις λεπτομέρειες (10ο ή 11ο στη φετινή Ευρωλίγκα), ενώ δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη του: κόντρα στην Άλμπα υπέπεσε σε 12 σφάλματα και για 2η φορά επί Σερέλη έχει αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λαθών (μόλις 10 τελικές πάσες).

Υ. Γ. Είναι ν’ απορείς με τη στάση και τα λεγόμενα του Λευτέρη Αυγενάκη στο θέμα της παραχώρησης του ΟΑΚΑ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι θέλει όλα να γίνουν νόμιμα, αλλά ξεχνάει ότι ο νόμος -που ψηφίστηκε πέρσι- δεν τηρήθηκε και φρόντισε να σταθεί εμπόδιο. Τουλάχιστον, ο Παναθηναϊκός δείχνει να ξεπερνάει αυτόν τον «σκόπελο» και μετά το Πάσχα αναμένεται να τελειώσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υ. Γ. 2 Σε ένα ακόμα ματς, ο Μπέικον χαρακτηρίζεται ως ο μοιραίος, αφού αστόχησε σε σουτ νίκης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x