Γιώργος Πετρίδης

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό και το... μήνυμα της νέας ΕΟΚ

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι.

Εδώ και δύο εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει ότι είναι… εδώ! Οι «πράσινοι» έχουν σφυγμό και παρουσιάζουν συνεχώς σημάδια προόδου και βελτίωσης, κάτι που ξεκίνησε από τα ματς με Βιλερμπάν, Ζάλγκιρις, αλλά φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, παρότι δεν συνοδεύτηκε με νίκη (68-66).

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το «τριφύλλι», που παρασύρθηκε από το τέμπο των «ερυθρόλευκων» και βρέθηκε στο -10 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (24-14). Καθοριστικό σε αυτό το διάστημα ήταν ότι οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, με συνέπεια να μείνουν για περίπου 3,5 λεπτά χωρίς πόντο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον «Εξάστερο» να έχει μόλις 2 ασίστ και 4 λάθη.

Με την εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός άλλαξε προσανατολισμό και μπήκε πιο αποφασισμένος επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο πρώτες επιθέσεις του ολοκληρώθηκαν με ισάριθμα καρφώματα του Παπαγιάννη, που εκμεταλλεύτηκε τις τελικές πάσες των συμπαικτών του.

Σε συνδυασμό με την «σφιχτή» τους άμυνα, οι «πράσινοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 17-2 και ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση (26-31) κυριαρχώντας πλήρως σε αυτό το διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε μεγαλύτερη διαφορά το καλό τους μομέντουμ και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας μόλις +3 (35-38).

Παναθηναϊκός: Έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ράντονιτς να βραχυκυκλώνουν και να επανεμφανίζουν όλες τις παθογένειες που τους συνοδεύουν κατά τη φετινή σεζόν. Στατικοί στις επιθέσεις τους, επιδόθηκαν σε αρκετές τραβηγμένες και άστοχες προσπάθειες, ενώ υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να πετύχουν μόλις 10 πόντους, κυρίως χάρη στο κρεσέντο (με τα διαδοχικά τρίποντα) του Λι προς το φινάλε.

Το παιχνίδι έγειρε προς τα… ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει περισσότερες λύσεις στα κρίσιμα σημεία και να ξεφεύγει με διαφορές 4 ή 5 πόντων, οι οποίες σε ένα τόσο κλειστό ματς έμοιαζαν τεράστιες. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός ζοριζόταν επιθετικά αφού είχε 0/6 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο (σ.σ. μέχρι το εύστοχο του Μπέικον), όλα με καλές προϋποθέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η κλάση των Γουόλτερς και Μπέικον, αλλά και η αυταπάρνηση των «πράσινων», έκαναν θρίλερ τον αγώνα στο φινάλε. Το άστοχο σουτ του Αμερικανού του «τριφυλλιού» με τη λήξη της αναμέτρησης ήταν η λεπτομέρεια που (δεν) έκανε τη διαφορά και δεν επέτρεψε στον «Εξάστερο» να φύγει με το διπλό από το ΣΕΦ.

Παναθηναϊκός: Έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό

Το σίγουρο ότι η ομάδα του Ράντονιτς συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, ενώ έστειλε μήνυμα στον αιώνιο αντίπαλο, από τον οποίο έκλεισε την ψαλίδα πλέον, παρότι ακόμα «χτίζεται» και υστερεί σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους» στο κομμάτι της χημείας και της ομοιογένειας.

Τι πλήρωσε και δεν πήρε τη νίκη; Αφενός, αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που δεν ήταν με το μέρος του στα κρίσιμα. Αφετέρου, το γεγονός ότι δεν πήρε σχεδόν τίποτα από κάποιους παίκτες, όπως τον φορμαρισμένο Γουίλιαμς, ή από τους αναπληρωματικούς του. Επιπροσθέτως, πλήρωσε τα 17 λάθη του (με μόλις 13 ασίστ), τα περισσότερα εκ των οποίων απέφεραν εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό. Τα λέει όλα η στατιστική: 24-8 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου.

Παναθηναϊκός: Έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό

Η διαιτησία έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της, αφού υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Από την αρχή του αγώνα ελήφθη το… μήνυμα, με τους ρέφερι να μην δίνουν φάουλ στους γηπεδούχους για περίπου 7 λεπτά (κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην τρίτη περίοδο), όσο σκληρή άμυνα κι αν έπαιζαν εκείνοι, την ώρα που φόρτωναν με φάουλ τον Γκουντάιτις για ανύπαρκτο λόγο.Στις δύο τελευταίες επιθέσεις του «τριφυλλιού» δε, έγιναν φάουλ στον Μπέικον που δεν δόθηκαν, όπως αντίστοιχα έκαναν λάθος και στη μεταφορά μπάλας του Αμερικανού φόργουορντ στο 65-59 (που δεν την έδωσαν).

Επίσης, κάποια στιγμή οι διαιτητές θα πρέπει να χρεώσουν με επιθετικό φάουλ τον Φαλ στην κίνηση που κάνει με τον αγκώνα του στην πλάτη του αντιπάλου, με την οποία αποκτά ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Προφανώς και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της νέας ΕΟΚ και του κυρίου Λιόλιου.

Τώρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσει άμεσα πίσω του την ήττα στο ντέρμπι, να μην αποπροσανατολιστεί και να στρέψει το βλέμμα του στην κρισιμότατη αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα (8/12), που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν για πολλούς λόγους.

Υ. Γ. Ο Λι πραγματοποίησε την πιο γεμάτη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μακάρι να αποτελέσει το έναυσμα για να σταθεροποιηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x