Γιώργος Πετρίδης

Ο Γολγοθάς του Παναθηναϊκού, η σταύρωσή του και τώρα η… Ανάσταση

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με την ήττα από την Παρτίζαν.

Μιας και βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έχουμε κάπως… θρησκευτικό πλαίσιο, αφού ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα με μαρτυρικό τρόπο μετά την ήττα από την Παρτίζαν στις λεπτομέρειες (83-81).

Για 3η διαδοχική σεζόν λοιπόν, ο «εξάστερος» μένει πολύ μακριά από την οκτάδα της διοργάνωσης και είχε ως μοναδικό στόχο να αποφύγει απλά τις τελευταίες θέσεις. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι οι «πράσινοι» ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά, σταυρώθηκαν και τώρα οφείλουν να… αναστηθούν.

Η φετινή αποτυχία πονάει ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστούμε ότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας σε ατομικό επίπεδο (τουλάχιστον) άξιζε κάτι καλύτερο. Προφανώς και υπήρχαν κενά και «χτυπητές» αδυναμίες. Προφανώς έγιναν πολλές κακοτεχνίες στο χτίσιμο του ρόστερ. Τα έχουμε πει πολλές φορές και δεν έχει νόημα να αναφερθούμε ξανά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του Ντέγιαν Ράντονιτς και την επιμονή στον Μαυροβούνιο τεχνικό, ειδικά από τη στιγμή που έβλεπε ότι δεν… τσουλάει το πράγμα. Η ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία βαραίνει άπαντες στον «πράσινο» οργανισμό. Από την κορυφή μέχρι τα… νύχια. Ας ελπίσουμε να έχουν μάθει όλοι από τα λάθη τους και να μην επαναληφθούν.

Παναθηναϊκός: Η σταύρωσή του και τώρα η… Ανάσταση

Το ματς με την Παρτίζαν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό του «τριφυλλιού» στη φετινή διοργάνωση. Μέσα σε ένα 40λεπτο ξεδιπλώθηκαν όλες οι δυνατότητές τους, αλλά και φανερώθηκαν όλες οι αδυναμίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δέχθηκαν δύο μεγάλα σερί κι έχασαν σημαντικές διαφορές: 10-0 σε 70’’ στα μισά της δεύτερης περιόδου (από το 20-38 σε 30-38) και 12-0 σε περίπου 3 λεπτά (από το 60-71 σε 72-71).

Ο κόουτς Σερέλης κρατάει ότι οι παίκτες του έπαιξαν για την υστεροφημία τους, τα έδωσαν όλα κόντρα σε μια ομάδα που είχε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο και έδειξαν χαρακτήρα σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα: άγγιξαν τη νίκη, την οποία έχασαν μέσα από τα χέρια τους επί της ουσίας. Απλά δύο-τρεις κακές αποφάσεις στο φινάλε δεν τους επέτρεψαν να «τσεπώσουν» το ροζ φύλλο αγώνα.

Κακά τα ψέματα, σε ένα ακόμα παιχνίδι αυτές οι λεπτομέρειες στοίχισαν στον Παναθηναϊκό. Αλήθεια, έχουμε χάσει το μέτρημα όσον αφορά τα φετινά ματς που έχουν χαθεί με πανομοιότυπο τρόπο (11 ή 12 είναι πλέον;). Μόνο που αυτή τη φορά ήρθε η ώρα του Μπέικον να αστοχήσει σε… κάρφωμα στην τελευταία επίθεση της ομάδας κι ενώ ακολούθησε η ασυνεννοησία Γκριγκόνις και Πονίτκα.

Παναθηναϊκός: Η σταύρωσή του και τώρα η… Ανάσταση

Συμπερασματικά, οι «πράσινοι» οφείλουν να κρατήσουν την πολύ καλή απόδοσή τους και να χτίσουν πάνω σε αυτήν ενόψει των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Είχαν υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση (αν εξαιρέσουμε την κατάρρευση στα σερί των γηπεδούχων), σωστό «διάβασμα» και παιχνίδι από το χαμηλό ποστ, αλλά και σκληρή άμυνα στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα.

Υ. Γ. Λαμβάνοντας υπόψιν την απογοητευτική απόδοση του «εύθραυστου» Γουόλτερς, μοιάζει σχεδόν απίθανο να πάρει θέση στην εξάδα των ξένων ο Αμερικανός γκαρντ. Ειδικά σήμερα που απουσίαζε ο Λι, φανερώθηκε ακόμα περισσότερο το κενό στον «άσο».

Υ. Γ. 2 Είναι άδικη για την προσπάθεια που κάνουν οι υπάρχοντες παίκτες και οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου η ακατάσχετη φημολογία των τελευταίων ημερών για μεταγραφές κ.ο.κ. Το κύριο μέλημα πάντως και ενόψει καλοκαιριού θα πρέπει να είναι η πρόσληψη ενός προπονητή από το υψηλότερο επίπεδο.

Υ. Γ. 3 Κάπως άδικο για την Μπασκόνια να μένει εκτός οκτάδας. Οι Βάσκοι έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και είχαν πολλούς πρωταγωνιστές (π.χ. Τόμπσον, Χάουαρντ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x