Γιώργος Πετρίδης

Λεσόρ και Μήτογλου έκαναν τη… δουλειά για τον Παναθηναϊκό και τώρα ΣΕΦ

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει τις σκέψεις του στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του και υπέταξε την ελλιπέστατη Μπασκόνια (95-81) για να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την προσεχή Δευτέρα, που μπορεί να μην κρίνει κάποιο τίτλο, όμως είναι αρκετά σημαντικό για την ψυχολογία του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα σε μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, αλλά είχαν τους Λεσόρ και Μήτογλου να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να οδηγούν με ασφάλεια την ομάδα του Αταμάν στο ροζ φύλλο που τόσο πολύ ανάγκη είχαν, αν και θα μπορούσε να έρθει πιο άνετα.

Το ματς με τους Βάσκους ήταν… ύπουλο ευθύς εξαρχής, καθώς οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες και δεν είχαν το παραμικρό άγχος, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά για το σύνολο του Πενιαρόγια μέχρις ενός σημείου. Προσθέστε δε, ότι ο τεχνικός της Μπασκόνια βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και αυτό δημιουργούσε έξτρα κίνητρο στους παίκτες του.

Επίσης, οι γηπεδούχοι είχαν ένα τεράστιο «πρέπει» και έξτρα πίεση πάνω από το κεφάλι τους μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και τις μετριοπαθείς εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως μουδιασμένος (πάλι) στο παιχνίδι και δεν είχε καλό ρυθμό επιθετικά, αφού δεν έμπαιναν τα ελεύθερα σουτ και δεν έβρισκε σκορ με άνεση.

Παναθηναϊκός: Λεσόρ και Μήτογλου έκαναν τη… δουλειά

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο προβάδισμά του στον αγώνα ήρθε στην τελευταία επίθεσή του στο πρώτο δεκάλεπτο. Από ‘κει και πέρα όμως, οι «πράσινοι» ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό (με μικρές εξαιρέσεις) και δεν κοίταξαν πίσω διατηρώντας σταθερά ένα μικρό προβάδισμα. Μόνο που δεν κατάφεραν να το διευρύνουν και να το στείλουν σε διψήφιες διαφορές, κάτι που ουσιαστικά θα τελείωνε την όποια συζήτηση για τη νίκη.

Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός ήταν η αστοχία τους στα τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτελέστηκαν με ιδανικές συνθήκες: μέχρι το 36’ (με το σκορ στο 81-72) είχαν 6/22 έξω από τα 6,75μ.! Ποσοστό αποκαρδιωτικό αν αναλογιστούμε ότι επρόκειτο για εντός έδρας ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήταν στα… μέτρα τους.

Η δεύτερη αιτία για το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν καθάρισαν νωρίτερα το παιχνίδι ήταν ότι πήραν ελάχιστα πράγματα από παίκτες από τους οποίους περιμένουν πάρα πολλά: μόλις 3 πόντοι σε 10 λεπτά από τον Βιλντόσα και μόνο 3 πόντοι σε 13 λεπτά από τον Ερνάνγκομεθ.

Παναθηναϊκός: Λεσόρ και Μήτογλου έκαναν τη… δουλειά

Γι’ αυτό και ο Αταμάν επέλεξε να πάει μέχρι το τέλος του αγώνα με αυτούς που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά. Ο καταπληκτικός Λεσόρ ήταν ανίκητος κάτω από τις δύο ρακέτες (23 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 31 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης), ο Μήτογλου έδινε πολλές λύσεις επιθετικά και άνοιγε την αντίπαλη άμυνα (23 πόντοι με 9/12 εντός παιδιάς) και ο Σλούκας πραγματοποίησε το πιο μεστό παιχνίδι του με το «τριφύλλι» (12 πόντοι, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

Επιπροσθέτως, ο Γκάι έδωσε πολλές βοήθειες κι έδειξε έτοιμος για το step-up. Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε με ωριμότητα, δεν εκβίασε προσπάθειες και αποτέλεσε έναν έξτρα πόλο στην επίθεση. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα…

Παναθηναϊκός: Λεσόρ και Μήτογλου έκαναν τη… δουλειά

Τώρα, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του δύο πολύ απαιτητικά τεστ: το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα και το εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Το ζητούμενο σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι να παρουσιαστεί ακόμα πιο βελτιωμένη και ανταγωνιστική η ομάδα, καθώς όσο περνάει ο καιρός τόσο εντείνεται η ανάγκη για ένα μεγάλο αποτέλεσμα…

Υ. Γ. Ίσως για πρώτη φορά φέτος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκαν τα περισσότερα mismatch και έπαιξαν έξυπνα. Το πρόβλημα ήταν για μια ακόμα φορά τα νεκρά διαστήματά τους μέσα στο παιχνίδι, που τους πληγώνουν ανεπανόρθωτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x