Χρήστος Ρομπόλης

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ε, όχι και… ξαναζεσταμένο φαγητό!

Μιλουτίνοφ, Γκος και Μήτογλου επέστρεψαν… αναβαθμισμένοι και οδηγούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ενώ θα είναι καθοριστικοί στο ντέρμπι της Δευτέρας.

Τον οπαδό τον εξιτάρει πάντα το καινούριο... Ακόμη κι όταν η ομάδα που υποστηρίζει είναι εξαιρετική, πάντα «θρέφεται» από τη μεταγραφολογία και πάντα αναζητεί νέα πρόσωπα που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον του. Για τον λόγο αυτό αντιμετωπίζει περίπου ως ξαναζεσταμένο φαγητό παίκτες που είχαν περάσει από την ομάδα του κι επιστρέφουν για δεύτερη θητεία. Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές έρχεται να τους… βάλει στη θέση τους. Εν προκειμένω, φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βλέπουν παίκτες που υπήρξαν και στο παρελθόν στελέχη τους να ξεχωρίζουν αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλύτερα από την πρώτη θητεία τους.

Μιλουτίνοφ: Ο καλύτερος ψηλός της Ευρωλίγκας


Ουδείς υποτιμά τον Έντι Ταβάρες, αλλά αναμφίβολα ο κορυφαίος σέντερ στη φετινή Ευρωλίγκα, έστω και σε αυτό το μικρό δείγμα των πέντε αγωνιστικών, λέγεται Νίκολα Μιλουτίνοφ. Το καλοκαίρι ο κόσμος ανάλωσε την προσοχή του στα σίριαλ Βεζένκοφ και Σλούκα ή στα σενάρια για Μίροτιτς και Τζέιμς, με αποτέλεσμα να περάσει σχεδόν στα ψιλά η επιστροφή του Σέρβου. Ο ίδιος φρόντισε από το Παγκόσμιο Κύπελλο να υπενθυμίσει σε όλους τι παίκτης επέστρεψε στο δυναμικό του Ολυμπιακού και παρά την καλοκαιρινή «φθορά» αλλά και τη… μοναξιά σε αρκετά παιχνίδια λόγω των προβλημάτων του Φαλ, δείχνει πόσο πολύτιμος είναι στους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μιλουτίνιφ, Μήτογλου, Γκος

Ο «Μίλου» δεν επέστρεψε απλά στο λιμάνι της καρδιάς του, αλλά επέστρεψε εμφανώς βελτιωμένος. Σωματικά, αγωνιστικά, πνευματικά, στα πάντα… Χωρίς δεύτερες σκέψεις πλέον για «χρυσά» συμβόλαια ή ΝΒΑ, αλλά με πλήρη επίγνωση πως το περιβάλλον του Ολυμπιακού και η Ελλάδα είναι αυτά που ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή του. Αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του, κάνει θραύση στα ριμπάουντ, ενώ ταυτόχρονα και τον παίκτη που μπορεί να λειτουργήσει από σκιάχτρο κοντά στο καλάθι ή ακόμη και σε άμυνα με αλλαγές. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο +9,9 που έχει η ομάδα του με τον ίδιο στο παρκέ ανά 100 κατοχές. Κι ασφαλώς έβαλε την υπογραφή του στα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν κάνοντας υπερωρίες στο παρκέ.

Μήτογλου: Η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έντεκα παίκτες το καλοκαίρι. Ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα όπως Σλούκας, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ και Βιλντόσα. Ωστόσο εκείνος που αναδεικνύεται στην πιο κομβική προσθήκη του ως τώρα λέγεται Ντίνος Μήτογλου. Κι όχι μόνο επειδή είναι ένας από τους ελάχιστους τόσο ποιοτικούς Έλληνες παίκτες σε καλή μπασκετική ηλικία. Ούτε η απραξία για μιάμιση σεζόν, ούτε η ατυχία με δύο τραυματισμούς, σε δάχτυλο και γάμπα, στάθηκαν ικανοί να τον αναχαιτίσουν. Ο 27χρονος άσος επέστρεψε βελτιωμένος και πιο πολύτιμος για τους «πράσινους» από ποτέ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μιλουτίνιφ, Μήτογλου, Γκος

Η περιπέτεια που πέρασε με την τιμωρία θα μπορούσε να έχει διαλύσει όλη του την καριέρα. Εκείνος, ωστόσο, αξιοποίησε στο έπακρο το συγκεκριμένο διάστημα. Δούλευε ακατάπαυστα πάνω στο παιχνίδι και το σώμα του, αλλά η πιο εντυπωσιακή μεταστροφή φαίνεται στην αυτοπεποίθησή του. Κι έχοντας βγει από το «σκοτάδι», λάμπει πιο πολύ από ποτέ. Βγαίνει μπροστά, αναλαμβάνει ευθύνες, είναι ο πιο ολοκληρωμένος και πιο σκληρός από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και η… ελπίδα του για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Δευτέρας. Άλλωστε είναι αναμφίβολα ο μοναδικός της front line που έχει τον συνδυασμό μεγέθους και σκληράδας να βάλει… αντίσταση σε Φαλ-Μιλουτίνοφ, αλλά και ταυτόχρονα να τους τραβήξει μακριά από το καλάθι με την απειλή του καλού του σουτ.

Γουίλιαμς-Γκος: Ήρθε ο… 2.0


Η επιστροφή του αντιμετωπίστηκε με αρκετή δυσπιστία, κυρίως λόγω της πρώτης θητείας του που ήταν-για να είμαστε ειλικρινείς-αρκετά «χλιαρή». Ωστόσο ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που επέστρεψε το 2023 στον Ολυμπιακό, ελάχιστη σχέση έχει με εκείνον προ πενταετίας. Ο διστακτικός, ενίοτε φοβισμένος και σίγουρα άγουρος τότε Αμερικανός γκαρντ έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ πιο ώριμο αγωνιστικά παίκτη, που κάνει ακριβώς αυτά που μπορεί ο ίδιος και ζητεί η ομάδα από αυτόν, έστω κι αν δεν θα προκαλέσει ποτέ επιφωνήματα θαυμασμού με μια του ενέργεια.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μιλουτίνιφ, Μήτογλου, Γκος

Το αγροτικό στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά κυρίως η διετία στη Ρεάλ εξέλιξαν τον NWG σε αυτό που είναι σήμερα. Ένας εγκεφαλικός γκαρντ, που μπορεί να μην κάνει… τέλεια καμία δουλειά μέσα στο παρκέ, αλλά φέρνει εις πέρας τα πάντα με βαθμό λίαν καλώς: οργανώνει, δημιουργεί, παίρνει τα σουτ που του αναλογούν, δεν διστάζει να βγει μπροστά σε clutch καταστάσεις, μαρκάρει με συνέπεια και μπορεί να λειτουργήσει δίπλα σε όλα τα γκαρντ του Ολυμπιακού αλλά και να δώσει ποιοτικές ανάσες στον «βασικό» Τόμας Γουόκαπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x