Γιώργος Πετρίδης

Αυτός ο Παναθηναϊκός τόσο μπορεί…

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μονακό.

Ένα ακόμα μαρτυρικό βράδυ ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό, που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το Μονακό, όπου υποχρεώθηκε στην 6η διαδοχική ήττα του (84-70) στην Ευρωλίγκα. Τα πράγματα είναι απλά: τη δεδομένη χρονική στιγμή οι «πράσινοι» τόσο μπορούν… Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Το «τριφύλλι» ήταν ανταγωνιστικό για περίπου 30 λεπτά, ωστόσο κατέρρευσε τελείως στην τέταρτη περίοδο και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Το πλέον ανησυχητικό της υπόθεσης ότι οι παίκτες του Σερέλη γνώριζαν τα προτερήματα των Γάλλων και δεν έκαναν σχεδόν το παραμικρό για να περιορίσουν το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Το πιο βασικό ήταν ότι όφειλαν να αποτρέψουν την παρέα του Τζέιμς από το να μαζέψει επιθετικά ριμπάουντ. Άλλωστε, η ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν 2η στη σχετική κατηγορία της φετινής Ευρωλίγκας και είναι γεμάτη από αθλητικούς παίκτες. Κάκιστα box out και ελάχιστη μαχητικότητα στις διεκδικήσεις των ριμπάουντ, επέτρεψαν στη Μονακό να πάρει 14 επιθετικά «σκουπίδια» και να βρει 13 πόντους δεύτερης ευκαιρίας.

Πετρίδης: Αυτός ο Παναθηναϊκός τόσο μπορεί…

Σε συνδυασμό λοιπόν με τα τραγικά και αβίαστα λάθη, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να μείνει μέχρι το φινάλε στο ματς. Οι «πράσινοι» υπέπεσαν συνολικά σε 18 λάθη (!) και δέχθηκαν 17 πόντους από αυτά. Αν λάβουμε υπόψιν την αναλογία επιθετικών ριμπάουντ και λαθών, τότε οι Γάλλοι μέτρησαν συνολικά 13 περισσότερες επιθέσεις από τον «εξάστερο». Απίστευτα μεγάλος αριθμός γι' αυτό το επίπεδο…

Σε κοινές γραμμές, οι παίκτες του Σερέλη εμφάνισαν τα γνωστά τους συμπτώματα και προβλημάτισαν με την υπερβολική χαλαρότητά τους και την έλλειψη ενέργειας στην άμυνα, αλλά και με το -κλασικό πλέον- βραχυκύκλωμα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 5 περίπου λεπτά για να σκοράρουν στην 4η περίοδο κι ενώ δέχθηκαν επιμέρους σκορ 28-8 από τα μισά της τρίτης περιόδου (από το 51-51 σε 79-59).

Παράλληλα, οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου τον Παπαγιάννη, ο οποίος έμεινε στο απόλυτο μηδέν στο πρώτο μέρος (χωρίς να πάρει σουτ), δεν έπαιρνε καθόλου μπάλα και ανεβοκατέβαινε χωρίς σκοπό στο παρκέ. Για μια ακόμα φορά το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πάρει πράγματα από τον σέντερ του κι ενώ θα μπορούσε να χτυπήσει στην αδυναμία της Μονακό σε αυτό το κομμάτι…

Πετρίδης: Αυτός ο Παναθηναϊκός τόσο μπορεί…

Τέλος, να προσθέσουμε ότι και ο Μπέικον πλέον έχει αρνητική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας, παρά βοηθάει: το μοναδικό θετικό του κομμάτι ήταν στα 5 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν και πέτυχε 10 πόντους. Στην υπόλοιπη αναμέτρηση ήταν απλά… εξαφανισμένος. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στα 8 τελευταία παιχνίδια, ο Αμερικανός μετράει 10,6 πόντους/μέσο όρο με άθλια ποσοστά (37% στα δίποντα και 22% στα τρίποντα), 2,9 ριμπάουντ και μόλις 5,1 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

Υ. Γ. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια ήταν σίγουρα η αξιολόγηση του Άλφα Ντιαλό, ο οποίος είχε αποκτηθεί από τους «πράσινους» το 2021, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα τους. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και σίγουρα αδικήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x