Γιώργος Πετρίδης

Επιτέλους θύμισε… Παναθηναϊκό!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν.

Καιρό είχαμε να δούμε τόσο κυριαρχικό και επιβλητικό Παναθηναϊκό. Ακόμα περισσότερο καιρό είχαμε να δούμε τους «πράσινους» να κάνουν το «2 στα 2» σε διαβολοβδομάδα. Για την ακρίβεια, από τον Ιανουάριο του 2020…

Η αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν έμοιαζε ως καλή ευκαιρία για το «τριφύλλι» προκειμένου να φτάσει σε μια άνετη νίκη και να χτίσει ψυχολογία ενόψει του δύσκολου μήνα που έρχεται. Όπερ και εγένετο, με τους παίκτες του Ράντονιτς να πραγματοποιούν την πιο γεμάτη φετινή εμφάνισή τους (μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου) για να φτάσουν στο τελικό 77-58, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους κατά την τρέχουσα σεζόν.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πάλι κάπως μουδιασμένα το παιχνίδι και δεν είχαν καλό ρυθμό επιθετικά. Πάλι καλά που ήταν μαχητικοί στην άμυνα και δεν επέτρεπαν στους Γάλλους να βρουν σκορ. Αν εξαιρέσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ και τα καλάθια του Τάιους, ο Παναθηναϊκός πήρε «άριστα» στο κομμάτι της άμυνας στο πρώτο δεκάλεπτο, όπως αποτυπώνεται και στους μόλις 11 πόντους παθητικό.

Πετρίδης: Επιτέλους θύμισε… Παναθηναϊκό!

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους μόλις οι παίκτες του «τριφυλλιού» άρχισαν να… λύνονται εκτελεστικά και να βρίσκουν εύκολους πόντους στο τρανζίσιον κυρίως. Με μπροστάρη τον ασταμάτητο Μπέικον και τους Λι-Πονίτκα να δημιουργούν για τους συμπαίκτες του, ο «Εξάστερος» έτρεξε επιμέρους σκορ 51-26 συνολικά στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, με συνέπεια να εκτοξευτεί στο +29 (66-37).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν 15 ασίστ και μόλις 6 λάθη μέχρι το 30’! Η αντίστοιχη αναλογία της Βιλερμπάν ήταν 5 ασίστ με 15 λάθη. Κάπως έτσι έγινε πολύ εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού, που σκόρπισε τα πρώτα χαμόγελα στους φιλάθλους του με την εικόνα του μέχρι εκείνο το σημείο. Κι όλα αυτά μόλις 48 ώρες μετά την άκρως απαιτητική συνάντηση (45 λεπτών) με τη Βίρτους Μπολόνια.

Μόνο που στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να σηκώσουν… χειρόφρενο και να χαλαρώσουν υπερβολικά, κάτι που είναι απαράδεκτο και είχε ως συνέπεια να πέσει κάτω η διαφορά από το +20. Σε αυτό το διάστημα, το «τριφύλλι» έκανε 8 λάθη (!) και μοίρασε 3 μόλις ασίστ, ενώ έδειχνε πάλι να παθαίνει μπλακ άουτ επιθετικά. ΟΚ, ας μην γκρινιάζουμε όμως και μετά από μια τόσο άνετη νίκη. Άλλωστε, το τεχνικό επιτελείο θα έχει πολλά να πει για την τέταρτη περίοδο στους παίκτες, που οφείλουν να μην επαναλάβουν τέτοια νοοτροπία και χαλαρότητα.

Πετρίδης: Επιτέλους θύμισε… Παναθηναϊκό!

Σε ατομικό επίπεδο θα σταθούμε αρχικά στον Μπέικον, ο οποίος ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα κι έμοιαζε ασταμάτητος ώρες-ώρες. Κακά τα ψέματα, ο Αμερικανός τη… βάζει (στο καλάθι) με χίλιους τρόπους και είναι μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση που χρειαζόταν η ομάδα, αφού δεν είχε παίκτη για να την κουβαλήσει επιθετικά.

Δευτερευόντως θέλουμε να αναφερθούμε στην… καψούρα Πονίτκα. Ο Πολωνός είναι απολαυστικός και αποτελεί ένα υπερπολύτιμο όπλο στη φαρέτρα του Ράντονιτς. Η «γεμάτη» στατιστική του λέει τη… μισή αλήθεια (10 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), καθώς η άλλη μισή δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αριθμούς. Κι αυτό διότι παίζει εξαιρετική άμυνα, ενώ βάζει τόσο δυνατά το κορμί του που «τσακίζει» τους αντιπάλους.

Πετρίδης: Επιτέλους θύμισε… Παναθηναϊκό!

Συμπερασματικά, η ομάδα (επιτέλους) θύμισε κάτι από… Παναθηναϊκό κόντρα στη Βιλερμπάν, η οποία μοιάζει να είναι το πιο αδύναμο σύνολο της διοργάνωσης. Ας ελπίσουμε αυτή η εικόνα να έχει συνέχεια και να αποτελέσει το έναυσμα για ακόμα καλύτερες ημέρες. Άλλωστε, έρχεται δεκαήμερο-φωτιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x