Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για αυτό είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός…

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός που έγινε αφεντικό στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό και τα νέα δεδομένα. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ένας…άλλος Παναθηναϊκός από αυτόν που είχαμε συνηθίσει εμφανίστηκε στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και αποτέλεσμα αυτού ήταν το σπάσιμο της έδρας και η αλλαγή χεριών στο πλεονέκτημα. Ακόμη πιο σημαντική όμως για τους πράσινους από τη νίκη, ήταν η πειστική εμφάνιση μετά από καιρό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης πρόλαβε και άλλαξε τελικά πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα, όσον αφορά τη τακτική και την αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας του. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά στοιχεία για μια βραδιά όπου το τριφύλλι είχε 29 ασίστ και συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ σε τελικούς… Σκεπτόμενο μπάσκετ, καλή και γρήγορη κυκλοφορία, ελεύθερα σουτ, εύκολα καλάθια στο ζωγραφιστό και στόχευση στις αδυναμίες του αντιπάλου, ήταν κάποια από τα βασικά συστατικά της πράσινης επικράτησης.

Βέβαια για να έρθει η μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε καλή βραδιά κομβικούς παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Νικ Καλάθης, που ήταν «μαέστρος», συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ευχαριστιέται και πάλι το παιχνίδι έστω και σε αυτά τα τελευταία ματς της τεράστιας καριέρας του… Γενικά οι παίκτες που στηρίχτηκε κυρίως ο Πεδουλάκης, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους, με περίτρανο παράδειγμα τον Χάντερ.

Δύο λόγια παραπάνω αξίζουν για τους Φώτση και Παππά, τους δύο πιο αδικημένους στην εποχή Τζόρτζεβιτς. Ο «Μπάτμαν» γνωστός για την άγνοια κινδύνου ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό και απέδειξε ότι όχι μόνο τελειωμένος δεν είναι αλλά παραμένει παίκτης των μεγάλων αγώνων. Από την άλλη ο Παππάς κράτησε το τριφύλλι στο σκοράρισμα στο δύσκολο σημείο του δεύτερου δεκαλέπτου, έβαλε τις κρίσιμες βολές στο τέλος και δικαιωματικά είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή, όπως του αξίζει.

Όσον αφορά τη συνέχεια των τελικών, είναι δεδομένο ότι οι συσχετισμοί ανατράπηκαν και πλέον ο σοβαρός Παναθηναϊκός έχει την ιστορία στο χέρι του… ή μάλλον στο γήπεδο του. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ παίζεται σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος, ειδικά αν το ροζ φύλλο αγώνα πάει και πάλι στους πράσινους

Συνυπολογίζοντας την εικόνα στον πρώτο τελικό, αλλά και τους παράγοντες έδρα, ψυχολογία, οι πιθανότητες είναι με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο ένας από τους βασικούς λόγους που είναι φαβορί η ομάδα του Πεδουλάκη για το 2-0 είναι ο Ολυμπιακός… Και εξηγούμαι, οι ερυθρόλευκοι μέσα στην τρέχουσα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχουν νικήσει κανένα παιχνίδι που «καίει» μακριά από το γήπεδο τους και αυτό λέει πολλά.

Υ.Γ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε τρεις τελικούς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό μετρά 3/3 και συνολικά 4/4! Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x