Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για το παρελθόν και το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Τα κίνητρα του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ, ο σεβασμός στο παρελθόν και το μήνυμα που πρέπει να στείλει για το μέλλον η ομάδα του Στραματσόνι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Παναθηναϊκός στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, αν και οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του στα σενάρια πρόκρισης, για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό το κομμάτι, το τριφύλλι έχει μια σειρά από κίνητρα για την αναμέτρηση με τον Αίαντα.

Οι πράσινοι καλούνται σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια βαριά φανέλα να κάνουν ότι δεν κατάφεραν στις έδρες των Θέλτα και Σταντάρ. Ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στο Βέλγιο, ενώ στην Ισπανία ο βαθμός της ισοπαλίας έπρεπε να κατακτηθεί με βάση την εμφάνιση της ομάδας του Στραματσόνι.

Όπως έχουμε τονίσει από την έναρξη των ομίλων ο Παναθηναϊκός έχει άμεση ανάγκη μια νίκη που θα σπάσει το αρνητικό σερί στην Ευρώπη(σ.σ. 11 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη σε ομίλους) και θα τον βοηθήσει να επιστρέψει σε μια αξιοπρεπή θέση στην βαθμολογία της UEFA. Θα πει κανείς, αφού δεν τα κατάφερε στα προηγούμενα ματς θα το κάνει κόντρα στον πρωτοπόρο Άγιαξ; Κι όμως μπορεί…

Οι Ολλανδοί είναι στην κορυφή του ομίλου και με βάση τα ρεπορτάζ φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκτεταμένο ροτέισον, δίνοντας χρόνο στις λεγόμενες «ρεζέρβες». Αυτό μπορεί να εμπεριέχει παγίδες για τους πράσινους, καθώς οι αναπληρωματικοί του Άγιαξ θα έχουν τη θέληση να δείξουν πράγματα, ωστόσο, δείχνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, κάτι σαν υποχρέωση.

Αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτεί το τριφύλλι και να πιάσει στον ύπνο τον αντίπαλο. 20 χρόνια πριν ο Φαν Γκααλ σνόμπαρε τον Ρότσα στη συνέντευξη Τύπου, αλλά την επομένη ο Παναθηναϊκός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά «έκλεισε» μια και καλή το Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ, με το επικό 0-1 του Βαζέχα.

Μπορεί πλέον τα δεδομένα να είναι τελείως διαφορετικά και οι πράσινοι να μην διαθέτουν την ομαδάρα του ΄96, αλλά δε νομίζω ότι έχει σχέση ο τωρινός Άγιαξ με την παρέα των Κλάιφερτ, Όφερμαρς, Ντάβιτς και των υπόλοιπων αστεριών, που μετέπειτα στελέχωσαν όλα τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, κάποια στιγμή η τωρινή ομάδα του τριφυλλιού έχει υποχρέωση να αγωνιστεί σαν Panathinaikos! Να δείξει ότι σέβεται το παρελθόν του και να στείλει μήνυμα για το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και πάντα αυτά τα παιχνίδια έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά αφού οι πράσινοι δεν τα κατάφεραν στα εύκολα καλούνται τώρα να κάνουν την υπέρβαση, τόσο για τον κόσμο τους, όσο και για την «επέτειο» του 1996!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x