sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γιακουμάκης: Για την Ελλάδα... λίγος, για τη Φένλο «μύθος» (vids)

Μπορεί στην Ελλάδα ο Γιώργος Γιακουμάκης να απαξιώθηκε, αλλά τα κατορθώματά του εντός αγωνιστικού χώρου αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Από το «Χρυσό Παπούτσι» της Φίτεσε, Νίκο Μαχλά και τον πρώτο σκόρερ της Ρόντα, Γιάννη Αναστασίου, έως την ακριβότερη τότε μεταγραφή του Άγιαξ, Άγγελου Χαριστέα και τον εντυπωσιακό Γιώργο Σαμαρά της Χέρενφεν που μεταγράφηκε στη Σίτι. Αν μη τι άλλο, το... εργοστάσιο παραγωγής Ελλήνων επιθετικών, συνεχίζει να βγάζει τους Ολλανδούς ασπροπρόσωπους.

Αυτή τη φορά, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ένας (ακόμη) αθλητής που δεν κατάφερε να πείσει την δύσπιστη Super League με την παρουσία του, μάζεψε βαλίτσες για το εξωτερικό και δικαιώθηκε.

Με 16 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Eredivisie, ο 26χρονος επιθετικός της Φένλο βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην Ευρώπη, πίσω μόνο από Λεβαντόφσκι και Ονουάτσου! Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής με το καρέ τερμάτων που πέτυχε απέναντι στην Ντε Χάαγκ, έγινε μόλις ο δεύτερος που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της μετά τον Χανς Σλέβεν το μακρινό 1959!



Τα μυαλά του δείχνουν να είναι στο κεφάλι του, αφού κλείνει τα αυτιά σε συγκρίσεις. «Είναι γελοίο να με συγκρίνετε με τον Μαχλά», δήλωσε χαρακτηριστικά προ ημερών.

Τα σχόλια από τα ολλανδικά ΜΜΕ είναι διθυραμβικά για τις επιδόσεις του στην Eredivisie, αφού βλέπουν στο πρόσωπό του 26χρονου διεθνή τον σωτήρα της Φένλο για παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα μια μεταγραφή για τον Γιώργο Γιακουμάκη στο τέλος της σεζόν αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο, αφού ήδη ομάδες από Ευρώπη και Ασία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο πρώην επιθετικός του Πλατανιά, αφού σε δηλώσεις του μετά το ματς με την Ντε Χάαγκ, ανέφερε: «Είμαστε μια οικογένεια και γι’ αυτό θέλω να μείνω τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Αλλά δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Κάτι πολύ μεγάλο μπορεί να συμβεί». Πάντως ολλανδικός σύλλογος διαρρέει ότι αν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, δεν θα διστάσει να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η χρηματιστηριακή αξία του Έλληνα ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν με την Φένλο έχει παρουσιάσει αύξηση μισό εκατομμυρίου ευρώ, φτάνοντας τις 800 χιλιάδες ευρώ. Είναι δεδομένο πάντως ότι αυτή η τιμή που θα εκτοξευθεί μετά και την χθεσινή (14/1) του εμφάνιση.



Από την πλευρά της η ΑΕΚ, που παρουσιάζεται από πολλούς ως η χαμένη της όλης υπόθεσης, επέλεξε να τον πουλήσει για μόλις 200 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό τέσσερις φορές χαμηλότερα από την τιμή που «κοστολογείται» πλέον ο Κρητικός επιθετικός. Το θετικό για την «Ένωση» είναι ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ίλια Ίβιτς, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, προνόησε να κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης για τον σύλλογο 10%-15%.

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βρήκε τον καλό του εαυτό στην Ολλανδία, «αναγκάζοντας» όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να μάθει το όνομά του. Η Εθνική ομάδα που θα δώσει την δική της μάχη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ θα τον έχει στην διάθεση της και πλέον είναι στο χέρι του να κερδίσει φανέλα βασικού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, βοηθώντας το έτσι να ξεπεράσει την επιθετική του λειψυδρία.

Δείτε μερικά από τα κατορθώματα του Γιώργου Γιακουμάκη με την Φένλο:







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x