Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιατί κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που πήρε οξυγόνο με τη νίκη στο ντέρμπι, κόντρα στον Άρη, που έχει σκοπό να «βγάλει» παίκτες και ό,τι καλύτερο προκύψει.

Να σταθείς στα λάθη του Άρη και στις χαμένες επιθέσεις ή στο… μαύρο που έριξε ο Βασιλόπουλος και αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερη την παραγωγικότητα της ομάδας του. Όχι ότι ο άνθρωπος είναι η αιτία της ήττας…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αλλά, ας το πάρω αλλιώς, καθότι είχα προβλέψει σε ανεπίσημες συζητήσεις ότι ο ΠΑΟK θα καταφέρει να νικήσει στο ντέρμπι που έγινε στο Παλατάκι, διότι, δεν μπορεί, μια φορά αυτή η τακτική του… Ποσειδωνίου, θα αποδώσει.

Ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού, οι επιθέσεις άνευ ουσία με το υποτυπώδες pick ‘n roll, που συνήθως δεν έβγαινε, αλλά, ως δια μαγείας δημιουργούσε ένα κενό στην αντίπαλη- εν τρικυμία- άμυνα και προέκυπτε ένα «αισιόδοξο» σουτ, ήταν ο

ΠΑΠΚ. Όχι πολύ μακριά από όσα έχουμε δει και επί των ημερών του Ντίλαρντ, όχι μακριά κι από όσα πέτυχε με την Τενερίφη, που πραγματικά, της έβαλε δύσκολα με τον Τσόχλα και τον Κατσίβελη.

Ο τελευταίος, αν δεν ήταν σε μέτρια μέρα, τα πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα στην επικράτηση του ΠΑΟΚ. Θα είχαμε οριστική νίκη από το τρίτο δεκάλεπτο κι όχι μπλακ άουτ στο τέταρτο για να επιστρέψει ο Άρης.

Είπαμε, λοιπόν, ότι η νίκη με το «ποσειδώνιο» μπάσκετ, είναι αποδεχτή και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τη στιγμή που ο Παπαθεοδώρου έχει συγκεκριμένα εργαλεία. Όχι καλύτερα από τον Γιαννάκη.

Ο Αρης φαίνεται ότι επιθυμεί να κάνει δυό πράγματα και το πρώτο είναι να «βγάλει» μπροστά τον μικρό, τον Φλιώνη. Κι αυτό θα έχει το κόστος του. Και ειδικά σε αγώνες σαν αυτόν στο παλατάκι. Δεν κάνει τα μεγάλα λάθη, αλλά, δεν είναι ακόμη να κουβαλήσει την ομάδα. Θα είναι, όταν θα έχει συμπληρώσει πολλές παραστάσεις και θα έχει γράψει στο κοντέρ αρκετές συμμετοχές, είναι ίσως η χρονιά που θα το καταφέρει για να εξελιχθεί. Αλλά, ο Αρης θα πρέπει να συνθηκολογήσει με την ήττα, ή με τα θρίλερ.

Αν τυχόν ο Γιαννάκης είχε τον Μπελ (όσο αντέχει κι όχι γνωρίζει) ή τον Αθηναίου (καλά, αυτός φορτώθηκε φάουλ) συνεχώς στον άσο, ίσως να συζητούσαμε για άλλο παιχνίδι.

Ακόμη κι όταν έχει τον Βον στην ομάδα, ο μικρός έχει αρκετό χρόνο. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ο Γιαννάκης, καμία αναστολή στην χρησιμοποίηση των μικρών, ακόμη κι αν πρόκειται για τα πιο κρίσιμα λεπτά σε τελικό πρωταθλήματος.

Η νίκη του ΠΑΟΚ θα ηρεμήσει την ομάδα και γενικότερα όλο το περιβάλλον γύρω από αυτήν. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν τυχόν έχανε… Εγώ το φαντάζομαι και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα υπήρχαν αποδοκιμασίες και χοντρό ξεφωνητό σε προπονητές, παίκτες και διοίκηση.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία, παρά τις απώλειες (Κρουμπάλι- Χαραλαμπόπουλος) να ζεστάνει το κοινό που, για πρώτη φορά φέτος τον ακολούθησε. Θα μου πεις, φτάνει αυτό; Αν διαλυθεί στο Ρέθυμνο και κάνει το ίδιο σε λίγες μέρες στη Λετονία, δεν θα ξεχαστεί η νίκη επί του Άρη. Δεν είναι έτσι. Ο Άρης είναι μια μεγάλη νίκη και θα τον… «κουβαλήσει» για αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x