sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γι’ αυτό είναι… Άη Γιώργης!

Ο Γιώργος Πρίντεζης το έκανε ξανά και θυμόμαστε (μερικά από τα) μεγάλα καλάθια του που υπέγραψαν σημαντικές νίκες.

Ξέρετε τι λένε για τις συμπτώσεις… Ότι όταν επαναλαμβάνονται δεν πρόκειται για κάτι που έτυχε, αλλά για κάτι που πέτυχε. Ο Γιώργος Πρίντεζης μόνο κατά τύχη δεν χάρισε στον Ολυμπιακό μία ακόμη μεγάλη νίκη. Το γκολ-φάουλ του στο Βελιγράδι υπέγραψε το θρίαμβο των «ερυθρόλευκων» και πιστοποίησε γιατί αποκαλείται Άη Γιώργης.



Κακά τα ψέματα, όσα καλάθια νίκης κι αν πετύχει ο Γιώργος Πρίντεζης, ποτέ κανένα δεν θα ξεπεράσει αυτό στον τελικό του 2012. Στις 13 Μαΐου παίρνοντας την πάσα από τον Βασίλη Σπανούλη με το γνωστό του «πεταχτάρι» ολοκλήρωσε την επική ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για το ιστορικό 62-61.



Ήταν 23 Απριλίου του 2015, όταν ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Γιώργος Πρίντεζης κερνούσε… πρόκριση στο Final Four. Η μπάλα από το τρίγωνο Σπανούλη και Σλούκα έφτασε στα δικά του χέρια και από εκεί στο τρίποντο νίκης 71-68 επί της Μπαρτσελόνα που σήκωσε στο πόδι όλο το ΣΕΦ.



Και η τελευταία, όμως, παρουσία του Ολυμπιακού σε Final 4 έχει σφραγίδα Πρίντεζη. Στις 22 Μαρτίου του 2017 με πεταχτάρι α λα Κωνσταντινούπολη έγραψε το 66-64 στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα χαρίζοντας στην ομάδα του το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.



Στις 18 Νοεμβρίου του 2016 ο Ολυμπιακός άλωνε το ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Πρίντεζης, που με γκολ-φάουλ από ασίστ του Σπανούλη στα 3’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 77-79.



Κι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει… αποκλειστικότητα στα μεγάλα καλάθια του Πρίντεζη, τα έχει καταφέρει και με την Εθνική.

Το πιο σημαντικό ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2009, στο δρόμο για το τελευταίο ελληνικό μετάλλιο. Στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Τουρκία και με την Εθνική πίσω με 63-61, ευστόχησε σε τρίποντο στα 36’’ φέρνοντας μπροστά την «επίσημη αγαπημένη», που πήρε τελικά το ματς στην παράταση με 76-74.



Στις 9 Αυγούστου του 2013, σε ένα τουρνουά στο Στρασβούργο, «ξέρανε» την Κροατία με καλάθι στην εκπνοή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x