Στάση Media με τον Νίκο Μαυρομμάτη

Η «Αθλητική Κυριακή» ...θα προλάβει το τέλος της Σούπερ Λίγκα;

Η χθεσινή (31/3) ήταν άλλη μία Κυριακή όπου η ιστορική εκπομπή της ΝΕΤ, «Αθλητική Κυριακή» δεν προβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Η χθεσινή (31/3) ήταν άλλη μία Κυριακή όπου η ιστορική εκπομπή της ΝΕΤ, «Αθλητική Κυριακή» δεν προβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Η στήλη δεν έχει πρόχειρο τον αριθμό των Κυριακών που δεν υπήρξε η εκπομπή της ΝΕΤ εξαιτίας των κινητοποιήσεων είτε των δημοσιογράφων είτε της ΠΟΣΠΕΡΤ την τελευταία διετία, αλλά είναι πολλές, πάρα πολλές.

Όπως είναι πολλές οι Τετάρτες που (το ίδιο διάστημα) δεν βγήκε (για τους ίδιους λόγους το «Champions NET», για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μπορεί το «Champions NET» να είναι πιο ακριβή (λόγω δικαιωμάτων Τσάμπιονς Λιγκ) εκπομπή, αλλά η «Αθλητική Κυριακή» είναι αυτή, με την οποία έχουμε μεγαλώσει οι ...παλιοί τηλεθατές και δεν είναι το καλύτερο θέαμα αυτό που παρουσιάζεται.

Δεν γνωρίζουμε αν η εν λόγω εκπομπή θα ...προλάβει το τέλος της Σούπερ Λίγκας (μετά δεν θα έχει και λόγο ύπαρξης), αλλά σε Σαββατοκύριακα όπου η ανάγκη για ενημέρωση του κόσμου είναι το πρώτο ζητούμενο, ο Έλληνας φορολογούμενος ...συνήθισε, πλέον, να πέφτει πάνω σε επαναλήψεις του δεύτερου δημόσιου καναλιού, οι οποίες δεν σημειώνουν παρά εξαιρετικά μικρές τηλεθεάσεις.

Πριν μερικά χρόνια κάποιοι κατηγορούσαν την «Αθλητική Κυριακή», για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν την επικαιρότητα και τα σχόλια που γινόντουσαν. Δεν ξέρει η στήλη αν είχαν δίκιο ή άδικο (άλλωστε δικαίωμα στην κριτική ειδικά για το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης έχουμε όλοι). Εν πάση περιπτώσει, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην προβάλλεται καν η εκπομπή. Απ' το ένα άκρο στο άλλο.

Τα στιγμιότυπα, για τα οποία πλήρωσε η ΕΡΤ και (φυσικά) δεν παίζουν, η απώλεια όλης της υπόλοιπης επικαιρότητας προκαλούν μελαγχολία και προβληματισμό ...ακόμα και στους ανθρώπους του ΣΚΑΙ. Το κανάλι του Φαλήρου, πλέον, παίζει μόνο του στα ελεύθερης εμβέλειας κανάλια και σε ότι αφορά στις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές. Είναι κάτι που έχουμε τονίσει και παλαιότερα από τούτη την γωνιά.

Η στήλη ελπίζει το πρόβλημα να ξεπεραστεί σύντομα. Σίγουρα το δικαίωμα των συναδέλφων της ΕΡΤ στην απεργία είναι ιερό όπως κατανοητή είναι και η θέληση τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Αλλά, για τον τηλεθεατή, τελικά, ποιός νοιάζεται;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x