sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής στη Super League

Το sport-fm.gr έκανε τη σύνθεση της κορυφαίας ενδεκάδας της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Τα γκολ στη 18η αγωνιστική της Super League ήταν μόλις δέκα, αλλά οι συντάκτες του sport-fm.gr δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τους έντεκα παίκτες που ξεχώρισαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Αναλυτικά:

Νταβίνο Βέρχουλστ (Απόλλων Σμύρνης): Αν ήμασταν αιχμάλωτοι του αποτελέσματος θα τον αγνοούσαμε. Όμως θα ήταν άδικο μια ήττα από τον Άρη (0-1) να του στερήσει τη θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής. Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κι αν δεν ήταν οι δικές του αποκρούσεις το σκορ θα είχε πάρει από νωρίς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (Ολυμπιακός): Η πιο ολοκληρωμένη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό. Ο Μολδαβός μπακ κάλυψε και πάλι πολλά χιλιόμετρα, είχε αρκετά επικίνδυνα ανεβάσματα δημιουργώντας μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ελ Αραμπί, ενώ αυτή τη φορά είχε ισορροπία και στο αμυντικό κομμάτι χωρίς να νιώσει απειλή από τους παίκτες του Ατρομήτου (0-1).



Ντάνιελ Σούντγκρεν (Άρης): Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αστείρευτες δυνάμεις, επικίνδυνες κούρσες από τα δεξιά και εξάλειψη κάθε κινδύνου του Απόλλωνα από τον Σουηδό οπισθοφύλακα στη νίκη της ομάδας του στη Ριζούπολη (0-1).

Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ): Επί Καρέρα ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα του, αλλά επί Χιμένεθ είναι… άλλος παίκτης. Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, αυτή τη φορά σε συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-2). Κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, δεν φέρει ευθύνη στις φάσεις των γκολ που δέχεται η ομάδα του, ενώ σώζει την εστία του προλαβαίνοντας στη γραμμή το πλασέ του Κρμέντσικ.

Έντιν Τσότσαλιτς (Παναιτωλικός): Η επανεμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από εννιά χρόνια ήταν εντυπωσιακή. Στα 33 του πια, ο Βόσνιος αμυντικός, που πρωτογνωρίσαμε με τον Πανιώνιο, συνέβαλε τα μέγιστα στο 0-0 του Παναιτωλικού απέναντι στη Λαμία δείχνοντας την ποιότητά του.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός): Μια ακόμη καταπληκτική εμφάνιση από τον νεαρό μέσο. Πέρα από τα συνήθη ατελείωτα τρεξίματα στο κέντρο και τα ελάχιστα λάθη του, ξεδίπλωσε και τις επιθετικές αρετές του απέναντι στον ΟΦΗ. Με μια ενέργεια που θύμισε… Ρεδόντο ξεπέρασε πολλούς αντιπάλους και σέρβιρε με τακουνάκι το τελικό 2-0 στον Καμπετσή.



Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός): Μετά από αρκετές εβδομάδες ταλαιπωρίας από τραυματισμό, επέστρεψε στα συνήθη στάνταρ του. Όχι εντυπωσιακός, αλλά σταθερά πολύτιμος, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα στο κέντρο, κάλυψε χώρους και έβγαλε την μπαλιά από την οποία ήρθε το γκολ της νίκης επί του Ατρομήτου (0-1).

Στέφαν Σβαμπ (ΠΑΟΚ): Ξεχώρισε σε μια γενικά μέτρια βραδιά για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων (2-2). Ο Αυστριακός έκοβε, έπαιζε κάθετα και έβγαζε σωστά την ομάδα του στην επίθεση έχοντας να αντιμετωπίσει μια τριάδα «τρεχαλατζήδων» στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, χωρίς ιδιαίτερη συμπαράσταση από τον Ελ Καντουρί που ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του.

Μπρούνο Γκάμα (Άρης): Μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Απόλλωνα. Η ποιότητά του ξεχειλίζει και παρότι έδειξε να στερεύει νωρίς από δυνάμεις ήταν και πάλι καθοριστικός. Από δικό του κόρνερ έρχεται το γκολ του Ιωάννου στη Ριζούπολη (0-1), ενώ έχει αρκετές ακόμη πολύ καλές προσπάθειες.

Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ): Σπουδαία εμφάνιση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-2) από τον εξτρέμ της ΑΕΚ, που μοιάζει παίκτης για μεγάλο πρωτάθλημα. Έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στη δεξιά πλευρά ταλαιπωρώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του. Σερβίρει το 0-1, ενώ έχει άλλες τουλάχιστον 3-4 κούρσες που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Ήταν εξαιρετικός και τακτικά προσφέροντας βοήθειες στα μαρκαρίσματα και στις στημένες φάσεις.



Μίχαελ Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ): Το θωρηκτό του ΠΑΟΚ έκανε μια ακόμη αξιοπρόσεκτη εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-2) και του έλειψε μόνο το γκολ που του στέρησε ο Σβάρνας. Απασχόλησε όλη την οπισθοφυλακή των αντιπάλων μόνος του, «έσπαγε» σωστά την μπάλα στους ακραίους και γέμισε την περιοχή. Δεδομένου ότι μετρά μόλις 2-3 εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, μιλάμε για μεταγραφή ουσίας και άμεσης αποτελεσματικότητας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x