Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η κόρνα να μην ηχήσει και ο αρχηγός να μη σταματήσει…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, το πρωτάθλημα και η σκέψη όλων των Παναθηναϊκών… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είτε η σειρά των τελικών οδηγηθεί σε πέντε παιχνίδια είτε ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, η στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα πει αντίο στην σπουδαία καριέρα του είναι θέμα ημερών. Μέσα στην εβδομάδα ο 3D θα αποχαιρετήσει το μπάσκετ και ειδικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που τον λατρεύει όσο λίγους αθλητές στην μεγάλη ιστορία του Συλλόγου.

Το ιδεατό σενάριο για τον Μήτσο θα ήταν το κλείσιμο της καριέρας να συνοδευτεί με την κούπα του πρωταθλητή, έστω κι αν συμβεί στην έδρα του αντιπάλου. Είναι δεδομένο όμως, ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χάριζαν τον φετινό τίτλο(σ.σ. και όχι μόνο) ως αντάλλαγμα, για την παραμονή του αρχηγού στη δράση άλλη μια χρονιά. ..

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους, αυτό είναι σίγουρο. Θα ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι παίκτες που θα διαδεχθούν τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ωστόσο, τον συνδυασμό χαρακτήρα-τελειομανή επαγγελματία δύσκολα θα τον ξαναβρεί στο βαθμό που άγγιξε ο Μήτσος.

Ο Καστοριανός γκαρντ είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, που δεν ξεχνάει ότι με αυτόν μπροστάρη η ομάδα σάρωσε τους τίτλους στην Ελλάδα και γιγαντώθηκε στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την τετραετία 2007-11, με τις τρεις κατακτήσεις Ευρωλίγκας.

Πέρα από την αγωνία για την έκβαση των τελικών ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει αυτές τις μέρες αυτόν τον περίεργο κόμπο στο λαιμό… γνωρίζοντας ότι ο τύπος με το «13» που τα κάνει όλα μέσα στο παρκέ ετοιμάζεται να κρεμάσει τη βαριά του φανέλα.

Θα μπορούσε κανείς να καταναλώσει ώρες γράφοντας για τον Διαμαντίδη. Στο αγωνιστικό σκέλος μιλάμε για έναν παίκτη που άγγιξε το τέλειο. Μετρ της άμυνας, πικ εν ρολ για σεμινάριο, οργάνωση, κλεψίματα, κοψίματα και όταν «καίει» η μπάλα στα χέρια του… Και τι δεν έχει κάνει ο αθεόφοβος, τρίποντα στην λήξη, τάπες στο φινάλε, ακόμη και κοουτσάρισμα μέσα στο παρκέ.Διαμαντίδης σημαίνει αυταπάρνηση, θέληση, πείσμα, ανωτερότητα, ταλέντο, ομαδικότητα, εργατικότητα, με μια λέξη θα πει νίκη!

Έτσι θα τον θυμούνται όλοι οι φίλοι του τριφυλλιού και όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ. Ως έναν τύπο που βούταγε στο παρκέ ως τα 36 του για να κερδίσει την μπάλα, έπαιρνε τα τελευταία σουτ, δεν τα παρατούσε ποτέ και για 12 χρόνια σήκωνε κούπες!

Ο Διαμαντίδης είναι ηγέτης(σ.σ. όχι σταρ..) και ολοκληρωμένος άνθρωπος, για αυτό φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Τη στιγμή που όλοι βλέπουν ότι μπορεί με άνεση να παίξει άλλη μία σεζόν σε τοπ επίπεδο.

Όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος και πλέον στο μυαλό όλων των Παναθηναϊκών αυτές τις μέρες υπάρχει μια σκέψη. «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μη σταματήσει…», αλλά και μια προτροπή στον Μήτσο πριν το φινάλε… «Ξαναβάλτο αγόρι μου»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x