Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η Ρεάλ που γιγαντώθηκε από τον Παναθηναϊκό και η… δικαιοσύνη του Μπερτομέου

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε στο παρκέ ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο Βελιγράδι, ο ρόλος του Παναθηναϊκού και η υποχρέωση του Τζόρντι Μπερτομέου

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια την Ευρωλίγκα την κατακτά η ομάδα που βρίσκεται στην κατάλληλη φόρμα, την κατάλληλη περίοδο… Αυτό συνέβη με την Ρεάλ Μαδρίτης που εμφανίστηκε ξεκάθαρα ανώτερη της Φενέρ και σήκωσε την κούπα.

Η ομάδα του Λάσο κατέκτησε εμφατικά το τρόπαιο νικώντας αρχικά την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου ΤΣΣΚΑ και στη συνέχεια αποκαθήλωσε την τουρκική ομάδα, ανεβαίνοντας η ίδια για 10η φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι Μαδριλένοι τα είχαν όλα, πνευματική ετοιμότητα για ένα τέτοιο τουρνουά, ξεκάθαρους ρόλους και παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Άλλο ένα σκέλος που έκρινε το Final 4 υπέρ της βασίλισσας ήταν το βάθος στον πάγκο των Μαδριλένων, αυτό που οι μπασκετικοί ονομάζουν δεύτερο ροτέισον…

Ο Παναθηναϊκός βλέπει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την ομάδα που τον αποκλείει να σηκώνει το τρόπαιο. Ειδικά φέτος στην περίπτωση της Ρεάλ οι πράσινοι ήταν αυτοί που χωρίς τη θέληση τους φούσκωσαν τη ψυχολογία των Ισπανών στα προημιτελικά. Η απόδοση τους στο Βελιγράδι ήταν η συνέχεια της σειράς με το τριφύλλι, καθώς όπως είπε και ο Λάσο η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης.

Θα τιμωρήσει την Φενέρ η Ευρωλίγκα;

Αποτελεί ενδιαφέρον η αντίδραση της Ευρωλίγκας για τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο του τελικού της διοργάνωσης από τους οπαδούς της Φενερ.

Μια σειρά από «ομορφιές» ακολούθησαν τη λήξη του τελικού του Final 4 της Ευρωλίγκας. Οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε μάλιστα, είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία που έφερε την ήττα από την Ευρωλίγκα και την απώλεια του τίτλου.

Οι Τούρκοι ξέσπασαν κατά των διαιτητών και δεν αρκέστηκαν στις αποδοκιμασίες καθώς ακολούθησαν φτυσιές και βροχή αντικειμένων. Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας καθώς ύψωσαν ασπίδες ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός των διαιτητών.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στη κεντρική εξέδρα πίσω από τους πάγκους(σ.σ. φώτο κειμένου) υπήρχαν υπεράριθμοι φίλοι της Φενέρμπαχτσε. Ενδεικτικό αυτού ότι οι σκάλες μεταξύ των θυρών ήταν εξαφανισμένες από τη παρουσία των Τούρκων. Υπενθυμίζουμε ότι για τον συγκεκριμένο λόγο το ΟΑΚΑ εχει τιμωρηθεί αρκετές φορές.

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση της Ευρωλίγκας και συγκεκριμένα του Τζόρντι Μπερτομέου που το τελευταίο διάστημα ασχολείται με πειθαρχικά ζητήματα μόνο όταν κάτι σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x