Μουντιάλ 2022

Γιαννακόπουλος στο sport-fm.gr: «Είχαμε πάρει τον αέρα των Ισπανών, θα φανεί ποιος είναι φαβορί»

Εν όψει του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θυμήθηκε μιλώντας στο sport-fm.gr το τεράστιο «διπλό» του 2003.

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς με την Ισπανία την 25η Μαρτίου.

Με αφορμή τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην Γρανάδα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θυμήθηκε το τεράστιο 1-0 της «γαλανόλευκης» στη Σαραγόσα τον Ιούνιο του 2003, το οποίο είχε ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στο ιστορικό Euro της Πορτογαλίας το ’04.



Ο παλαίμαχος εξτρέμ είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με φοβερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και μιλώντας στο site του bwinΣΠΟΡ FM και τον Γιάννη Πολιά αναφέρθηκε στην... απόδραση από το άντρο της «ρόχα», τη θερμή υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει στο Μπόλτον μετά το έπος της Πορτογαλίας αλλά και το τι περιμένει να δει στο προσεχές ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το 1-0 το 2003:

«Οι Ισπανοί ήταν λίγο υπερόπτες, φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο είχαν προσεγγίσει το ματς, από τον κόσμο, τον Τύπο, την υποδοχή που είχαμε στο γήπεδο, είχες την αίσθηση ότι η Ισπανία θα είχε ένα πολύ άνετο και ευχάριστο απόγευμα. Είχε προηγηθεί και το εντός έδρας ματς που είχαμε χάσει κι έτσι είχε διαμορφωθεί μία πάρα πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα.

Από τη δική μας πλευρά, είχαμε πάει να παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί, δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα και ήμαστε αποφασισμένοι να πέσουμε πάρα πολύ δύσκολα – αν ήταν να πέσουμε. Πήγαμε με στρατηγική, με πλάνο. Στη δική μου την περίπτωση, με το γκολ, βγήκε ακριβώς το πλάνο μας, ήταν δουλεμένο στην προπόνηση»
.

Για το γκολ του:

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου πριν σουτάρω, το δουλεύαμε τις προηγούμενες μέρες και καθόμουν και μόνος μου μερικές φορές και δούλευα την συγκεκριμένη κίνηση. Μου είχε πει ο Ρεχάγκελ ότι σε αυτό το παιχνίδι θα έπαιζε στα αριστερά λόγω Σαλγάδο, που δεν μπορούσε να μαρκάρει με το αριστερό όταν του έπαιρνες την εσωτερική.



Η νίκη με την Ισπανία ήταν ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό “ντοπάρισμα” για όλους μας. Τότε σκεφτήκαμε ότι αφού μπορούμε να νικήσουμε αυτήν την ομάδα στην έδρα της, κάτι μας χρωστάει το ποδόσφαιρο, ο Θεός»
.

Για τη νέα συνάντηση με τους Ισπανούς στο Euro του 2004:

«Όσο ολοφάνερο ήταν το τουπέ των Ισπανών στο ματς των προκριματικών, άλλο τόσο ήταν και το ότι ήταν πολύ πιο σφιγμένοι και προσεκτικοί στον αγώνα στα τελικά του Euro. Είναι αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο “τους πήραμε τον αέρα”. Το ίδιο συνέβη και με τους Πορτογάλους. Είχαν χάσει το πρώτο ματς από την Ελλάδα στο σπίτι τους και η πίεση στον τελικό ήταν τεράστια, ενώ εμείς ήμαστε πιο απελευθερωμένοι. Είχαμε κάνει μία τρελή πορεία μέχρι τον τελικό οπότε η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ήταν σε μας».

Την υποδοχή που είχε λάβει στο Μπόλτον:

«Την πρώτη μέρα στην Μπόλτον μετά το Euro τη θυμάμαι σαν χθες, μιλάμε για απίστευτες στιγμές. Είχαν γεμίσει τα αποδυτήρια στο προπονητικό κέντρο με ελληνικές σημαίες και με υποδέχτηκαν με συρτάκι. Μετά την προπόνηση είχαν βάλει ελληνικά τραγούδια και έσπαγαν πιάτα!

Είχε διοργανωθεί και μία ειδική γιορτή προς τιμήν μου στην μπουτίκ της ομάδας δίπλα στο “Reebok Stadium” και είχε δημιουργηθεί μία ουρά 100-150 μέτρα έξω από το μαγαζί με εκατοντάδες κόσμου που περίμεναν να βγάλουμε φωτογραφίες και να τους δώσω αυτόγραφα. Ήταν υποδοχή κάποιου ήρωα, ποδοσφαιρικά μιλώντας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές»
.

Το επερχόμενο ματς με την Ισπανία και τα προκριματικά:

«Το ποιος είναι το φαβορί για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση θα φανεί στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει πως μπορεί να γίνει πολύ σκληρό και εκδικητικό σπορ. Αν δεν είσαι αυτός που πρέπει, όπως και αν λέγεσαι, μπορεί να πάθεις ζημιά. Έτσι και η Ισπανία θα πρέπει να το αποδείξει, όπως και η Ελλάδα να αποδείξει ότι έχει συνέλθει και μπορεί να διεκδικήσει και πάλι μία θέση στα μεγάλα τουρνουά. Νομίζω ότι αυτά τα προκριματικά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία».

Το ποιον τωρινό παίκτη της εθνικής θα εμπιστευόταν να πάρει το σουτ σε μία φάση παρόμοια με του 2003:

«Έχουμε μερικούς πολύ καλούς σουτέρ. Και ο Μπουχαλάκης έχει πολύ καλό σουτ, όπως και ο Μπακασέτας, ο Μασούρας και ο Πέλκας. Σίγουρα με υποθέσεις δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ. Μακάρι να νικήσει η Ελλάδα και ας το βάλει και ο... τερματοφύλακας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x