Stoiximan Super League

Κόουλμαν στον bwinΣΠΟΡ FM: «Προτιμώ Μουντιάλ καλοκαίρι» - Η απάντηση στο ποιος θα πάρει πρωτάθλημα

Για το πέρασμα από την εθνική Ουαλίας και τα προβλήματα που δημιουργεί στις ομάδες το χειμωνιάτικο Μουντιάλ μίλησε ο Κρις Κόουλμαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Η απάντηση-ντρίμπλα για τον φετινό πρωταθλητή.

Το τρίτο κεφάλαιο της συνέντευξης του Κρις Κόουλμαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ήταν αφιερωμένο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, την παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Ουαλίας και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους συλλόγους η διεξαγωγή της διοργάνωσης μεσούσης της σεζόν.

Ο προπονητής του Ατρομήτου δεν έκρυψε την επιθυμία του το Μουντιάλ να διεξάγεται κάθε καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε στην εθνική του ομάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα μπορέσει να πετύχει στον όμιλο που είναι μαζί με ΗΠΑ, Ιράν και Αγγλία.

Παράλληλα, ο Ουαλός τεχνικός μίλησε για το δίλημμα Πεπ (Γκουαρντιόλα) ή (Γιούργκεν) Κλοπ, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Μαρσέλο Μπιέλσα και δήλωσε μεγάλος φαν του Αργεντινού προπονητή.

Το φινάλε ήταν απολαυστικό, καθώς σε ερώτηση για την ομάδα που «βλέπει» να κερδίζει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, απάντησε «οποιαδήποτε!».



Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κρις Κόουλμαν στην έκτακτη εκπομπή με τον Βάιο Τσούτσικα


Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ουαλίας και την πορεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του: «Όντως στα 42 να είσαι ένας προπονητής, να οδηγείς την εθνική σου ομάδα, είναι μία τεράστια ευκαιρία. Είχα πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει εντός και εκτός γηπέδου. Πρώτα από όλα είχα να διαχειριστώ την απώλεια ενός καλού μου φίλου, του Γκάρι Σπιντ. Έπειτα έχει αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσεις. Ήθελα όμως να χτίσω μία ομάδα, μία πάρα πολύ καλή ομάδα, και όπως δήλωσα στον Ατρόμητο πρέπει να υποφέρεις για να πετυχαίνεις. Χρειάζεται υπομονή, επειδή υπάρχουν στιγμές που δεν τις περιμένεις. Όπως αναφέρεται στη Βίβλο, η κάθε στιγμή θα έρθει και θα περάσει. Δεν υπάρχουν ευχάριστες στιγμές που δεν διαρκούν για πάντα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα άσχημα. Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι. Ευχόμουν να μου δοθεί ο χρόνος για να φτιάξω την ομάδα και να μπορέσω να δημιουργήσω αυτό που ήθελα. Έτσι κατάφερα να πετύχω ό,τι είχα στο μυαλό μου».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ μέσα στη σεζόν: «Όπως όλοι οι προπονητές, έτσι και εγώ, γνωρίζουμε τους κινδύνους που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Πρέπει να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο σου. Όλος ο κόσμος έχει από μία άποψη, οι οπαδοί και η διοίκηση, πρέπει να έχεις τη δική σου άποψη και να πορεύεσαι με αυτό».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την τακτική εξέλιξη του ποδοσφαίρου, όπως και τι περιμένει για το Μουντιάλ και τα προβλήματα που προκαλεί η διεξαγωγή του μεσούσης της σεζόν: «Έχω μιλήσει με τον προπονητή της Ουαλίας. Ξέρω ότι σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την προετοιμασία της ομάδας. Μιλήσαμε για τον τρόπο που θα προετοιμάζει ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. Πρέπει η Ουαλία και όλες οι ομάδες να κοιτούν ξεχωριστά τον κάθε αγώνα. Θα πρέπει να δούμε τους έμπειρους παίκτες, σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα της Ουαλίας. Μπορούμε στον όμιλό μας να πάρουμε τρεις-τέσσερις βαθμούς. Έχουμε δει στο παρελθόν πως γίνονται εκπλήξεις και πιστεύω ότι μπορεί να περάσει, αλλά δεν θα ήθελα να βάλω έξτρα πίεση στον προπονητή της Ουαλίας.

Όσον αφορά την τακτική προσέγγιση, πάντα μία ομάδα κλέβει τις εντυπώσεις. Μία ομάδα που δεν την περιμένουμε, κάτι που εκτιμώ πως θα γίνει και σε αυτή τη διοργάνωση. Το 2014 είχαμε κατέβει με 4-3-3, το οποίο αλλάζαμε με έναν επιθετικό και τρεις στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, για να υποστηρίζουν τα ακραία χαφ. Το είδαμε και με την Βασιλεία κόντρα στη Λίβερπουλ. Στη συνέχεια, είδαμε πιο επιθετικά σχήματα, δύο ακραίους να βοηθούν πάρα πολύ. Έχουμε δει όλα τα σχήματα, αλλά ο κάθε προπονητής το πουλάει με το δικό του τρόπο. Έχουν αλλάξει οι όροι προσέγγισης και προετοιμασίας ενός αγώνα, αλλά παίζουμε ποδόσφαιρο, σε πράσινο γρασίδι με έναν διαιτητή και στόχος μας είναι ο ίδιος. Αν πει ότι έχει εφεύρει κάτι καινούργιο, απλά θα το έχει κάνει με καινούργιο τρόπο. Οι σχηματισμοί δεν κερδίζουν παιχνίδια, αλλά οι παίκτες που παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο
».

Για τα προβλήματα που δημιουργεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στους συλλόγους: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι προπονητές καλούνται να διαχειριστούν κάτι τέτοιο. Σίγουρα μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθώς κάνουμε για δύο μήνες την προετοιμασία για να φτάσουμε στην κατάλληλη στιγμή και μετά θα σταματήσουμε, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Μεγάλωσα με τα Παγκόσμια Κύπελλα το καλοκαίρι, προτιμώ σε εκείνη την περίοδο και δεν νιώθω πολύ άνετα που θα γίνει τώρα, δεν μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα».

Για τον προπονητή που προτιμά στο δίλημμα Κλοπ ή Πεπ: «Κανένας δεν θα απαντούσα. Δεν τους γνωρίζω, αλλά τους σέβομαι και συνολικά για τον κάθε προπονητή. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν προσπαθείς να αντιγράψεις στοιχεία από προπονητές που ανήκουν στην ελίτ. Όσον αφορά τον αγαπημένο μου προπονητή, εκτός από… εσάς, θα έλεγα τον Μπιέλσα, ο οποίος είναι καινοτόμος και ο τρόπος που προετοιμάζει την ομάδα είναι μοναδικός. Έχω διαβάσει αρκετά του βιβλία για να αντιληφθώ τη φιλοσοφία του. Πραγματικά είναι ένας πολύ διαφορετικός προπονητής και ένας γενναίος άνθρωπος. Ποτέ δε φοβάται και δεν σκέφτεται τις συνέπειες. Κοιτάζοντας τις ομάδες του, βλέπουμε πως έχουν πολύ ωραίο στιλ και για αυτό είμαι πολύ μεγάλος φαν του».

Για το αν υπάρχει κάποια δουλειά που να έχει δουλέψει: «Αν μπορούσαμε να πούμε για μία δουλειά, η Εθνική Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για μοναδική εμπειρία. Πιστεύω όμως ότι το ποδόσφαιρο σε διαλέγει και θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που δουλεύω στο ποδόσφαιρο. Δεν κοιτάζω τις δουλειές των άλλων, ο καθένας έχει το δικό του μονοπάτι και απολαμβάνω το κάθε λεπτό. Και αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που είμαι στον Ατρόμητο».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ήταν ικανοποιημένος για το πέρασμά του στον Ατρόμητο: «Πάνω από όλα θα έλεγα στο τέλος ήμασταν ανταγωνιστικοί και αντιπροσωπεύουμε το πάθος των οπαδών και τους στόχους της διοίκησης. Υπάρχει ένα θετικό προαίσθημα στο σύλλογο και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους».

Για το αν υπάρχει κάποιος μελλοντικός στόχος στο μυαλό του: «Θα ήθελα να υπηρετώ το ποδόσφαιρο για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Όταν δεν θα μπορώ, θα σταματήσω και θα αποσυρθώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Είμαι χαρούμενος στον Ατρόμητο, έχουμε έναν καταπληκτικό πρόεδρο, έχω εκπληκτική επαφή με τον κ. Αγγελόπουλος και έχω δίπλα μου ανθρώπους που κάνουμε όνειρα για το μέλλον της ομάδας».

Για την ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα: «Οποιοσδήποτε! (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x