Ελλάδα

Τοπαλίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Για να πάρουμε το Euro, κερδίσαμε όλα τα φαβορί»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης, άμεσος συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες μέσω του bwinΣΠΟΡ FM στην επέτειο της κατάκτησης του Euro από την Εθνική μας ομάδα.

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία αλλά και μια σπουδαία διάκριση!

Με αφορμή την πρωτιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, ο άμεσος συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, θυμήθηκε μέσα από τον bwinΣΠΟΡ FM και μιλώντας στον Σωτήρη Ταμπάκο διάφορες ιστορίες από την μυθική πορεία της Ελλάδας στο Euro, αλλά και πριν από αυτό!

«Είναι 100% Γερμανός ο Ότο, αλλά μα τα όσα έζησε εδώ, έχει μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα. Έχει πολλούς φίλους Έλληνες, τότε με την κρίση όταν έγραφαν άσχημα για την Ελλάδα θύμωνε. Συνοδεύτηκε το πέρασμά του από την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος τον αγάπησε.

Ο Ρεχάγκελ έκανε και στη Γερμανία πολλές επιτυχίες, αλλά ακόμη όλοι για την Ελλάδα μιλάνε. Έκανε κάτι το ανεπανάληπτο, κάτι το φοβερό, ένα μεγάλο μπαμ. Οι Αμερικανοί θεωρούν την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα την κατάκτηση του Euro.

Έκανε διακοπές ο Ρεχάγκελ, μιλήσαμε χθες. Δεν με πήρες τόσο καιρό Γιάννη και ήθελα να μιλήσουμε μου λέει. Στη Γερμανία δέχτηκαν μεγάλη κριτική με τον αποκλεισμό τους. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρεθεί στο Euro, αλλά μου λέει χωρίς εμένα και εσένα πως να προκριθεί και γέλαγε.

Ήμασταν σε όμιλο αρχικά με Ισπανία, Ουκρανία, μας είχαν απόλυτο αουτσάιντερ. Κερδίσαμε δύο φορές την Πορτογαλία που ήταν εκ ταν φαβορί, παίξαμε με την Ισπανία, με τη Γαλλία και την Τσεχία. Παίξαμε με όλες τις δυνατές ομάδες. Το λέω αυτό για να τονίσω ότι παίξαμε με όλες τις δυνατές ομάδες για να φτάσουμε να κατακτήσουμε το Euro.

Είχε ακουστεί μέχρι και ένα διάστημα πριν το Euro ότι θα έπρεπε να φύγει ο προπονητής. Έλεγε ο Ρεχάγκελ, τι νομίζουν οι Έλληνες ότι είμαστε η Βραζιλία; Από την Ουκρανία και την Ισπανία χάσαμε, είναι τοπ ομάδες. Ας δούμε λίγο πρώτα την πορεία της ομάδας, που θα φτάσει και μετά το βλέπουμε... Αλλά μετά άρχισαν όλοι να τον εμπιστεύονται, ακόμη και πριν πάμε στο Euro»
, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x