sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κάνει… χοντρή πλάκα ο Ακινφένουα! (video)

Δεν είναι ότι δε σου γεμίζει το μάτι. Το αντίθετο είναι το θέμα. Κι όμως! Ο Αντεμπάγιο Ακινφένουα -ο μόνος επιθετικός που δικαιούται να χαρακτηρίζεται βαρύ πυροβολικό- κάνει πλάκα με τα σερί γκολ του!

Όταν τον είδαμε πρώτη φορά μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Όταν είδαμε φωτογραφίες του να διεκδικεί την μπάλα με άλλους παίκτες, σκεφτήκαμε «ποιος στο διάολο θα πήγαινε να διεκδικήσει οτιδήποτε μαζί του»!

Γενικώς, στην πρώτη μας γνωριμία με τον Αντεμπάγιο Ακινφένουα απορήσαμε πώς γίνεται -με τα ανεξέλεγκτα μούσκουλα και τα περισσότερα από τα 100 κιλά που ζυγίζει- να παίζει μπάλα.

Κι όμως. Με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι ότι μπορεί να βουλώνει το στόμα του με φαγητό, ο Άγγλος βουλώνει και τα στόματα όσων τολμούν να γελάσουν με την ποδοσφαιρική του αξία!

Διότι δεν είναι ότι έβαλε ένα και δυο γκολ. Δεν είναι ότι χάρισε μεμονωμένα μια νίκη. Είναι ότι ο θηριώδης στράικερ της Γουίμπλεντον έχει μετατραπεί (κυριολεκτικά) στο φόβο και τον τρόμο αμυντικών και γκολκίπερ:

Πετυχαίνοντας, λοιπόν, άλλα δυο γκολ στο σημερινό ματς με την Μπέρι, έφτασε τα έξι συνολικά στα πέντε τελευταία παιχνίδια της ομάδας του!

Πριν απ’ αυτά, είχε κλειδώσει τη νίκη επί της Μπέρτον κάνοντας μια παλικαρίσα (χωρίς γιώτα) κεφαλιά κι ένα σεντερφορίσιο τελείωμα στο τελικό 3-0…



Είχε δώσει εκείνος το τρίποντο στο 1-0 με τη Μόρκαμπ, με… ζυγισμένη αυτή τη φορά κεφαλιά!



Είχε πετύχει το γκολ της τιμής (με νταηλίδικη αυτή τη φορά κεφαλιά) στο 4-1 από τη Νιούπορτ…



Κι αφού έκανε διάλειμμα στο παιχνίδι με την Τσέλτεναμ, επανήλθε στο σημερινό ματς με την Μπέρι, όπου σκόραρε δυο φορές σε 13 λεπτά (26’, 37’) κι αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο (και τι λίθο) της νίκης με 3-2…

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x