Γιώργος Ζαχαριάδης

Κάποιοι είπαν στον Σαββίδη ότι θα πάρει πρωτάθλημα…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναλύει στο sport-fm.gr τους λόγους της βαριάς ήττας του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό.

Όποιος είπε ότι το πρωτάθλημα δεν ορίζεται από τους αγώνες του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι μια δοκιμασία που ξεκινά από την πρώτη αγωνιστική κι όλα παίζονται μέχρι το τέλος ή σχεδόν μέχρι το τέλος, είναι απόλυτα άσχετος. Μην τον ακούτε.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Πολλά κρίνονται από έναν αγώνα, στον οποίο η ομάδα που δηλώνει ότι θα κάνει πρωταθλητισμό και θα… ξεθωριάσει το κόκκινο (παροιμιώδης έκφραση του Ιβαν Σαββίδη) χάνει με 4-0 από τον πρωταθλητή. Πολλά κρίνονται από έναν αγώνα που δεν υπάρχει φάση που να καταλήγει στην εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, η ικανότητα ή τελικά η διάθεση για να απειλήσει.

Τι υπερισχύει από τα τρία; Αν υποθέσουμε ότι είναι θέμα προετοιμασίας, ο Στέφενς δεν γνώριζε τις αρετές του Κάμπελ που είναι υπεύθυνος για την «τεσσάρα».

Υποθέτω ότι, επειδή συζητούμε για έναν τόσο γνωστό ποδοσφαιριστή, υπήρχε προετοιμασία, αλλά ήταν θέμα ικανότητας: Δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν να αντιπαρατεθεί σε ποιότητα και κυρίως σε ταχύτητα (αν υποθέσουμε ότι δεν είναι κομμάτι της ποιότητας) των αντιπάλων του. Και σε αυτό το σημείο, για μι ακόμη φορά, είμστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε το ρολόι στις μέρες που η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου. Όταν ο Σαββίδης εδινε κατευθύνσεις, δεχόταν ή απέρριπτε τις εισηγήσεις των πολλών συμβούλων του για να συνθέσει αυτή την ομάδα, που έχασε τον Ολυμπιακό με κατεβασμένα τα χέρια, μόνο με 4-0.

Η ίδια ομάδα δεν αποκλείεται να νικήσει τον Ολυμπιακό στο δεύτερο γύρο, στον αγώνα της Τούμπας. Μπορείτε όμως να απαντήσετε με σιγουριά ότι δεν στραβοπατήσει σε ένα σωρό παγίδες μέχρι τότε και η διαφορά θα έχει μεγαλώσει τόσο που οποιαδήποτε νίκη δεν θα του προσφέρει τίποτε περισσότερο από όσα κατέκτησε πέρσι, πρόπερσι. Δεύτερος και ίσως καταϊδρωμένος, αν θυμηθούμε τα περσινά.

Για τον αν αλλάξουν οι ισορροπίες από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Και κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος όσο «μεταγραφολογούνται» ονόματα της σειράς κι όχι κάτι σπουδαίο, που θα μεταμορφώσει τον ΠΑΟΚ και θα τον κάνει όσο γρήγορο και ποιοτικό χρειάζεται για να κοντράρει τον Ολυμπιακό σε έναν ή δύο αγώνες (πρωταθλήματος και ίσως κυπέλλου).

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει σε μεγάλο ποσοστό τις επιλογές του καλοκαιριού. Όποιος υποσχέθηκε στον Σαββίδη ότι με αυτή την ομάδα μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, που σημειωτέον δεν είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός, τότε τον δούλεψε ψιλό γαζί…
Από δώ και πέρα, καλά θα κάνει κι ο ίδιος να είναι πιο μετρημένος. Εκείνες οι μεγαλοστομίες για πρωταθλητισμούς κι άλλα, που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των οπαδών, δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Και τέλος, θα ήταν προτιμότερο να είχε υποσχεθεί ένα παχυλό πριμ για το παιχνίδι της χρονιάς. Καλό θα ήταν να υποσχόταν πέρα από το «εγώ είμαι εδώ» ένα αντίστοιχο πριμ όπως αυτό που μοίρασε ο Μαρινάκης, για να δείξει ότι είναι πραγματικά εδώ, ότι πιστεύει στις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του και ενισχύει το κίνητρο για μια μεγάλη νίκη, για την οποία ίσως χρειαζόταν να υπερβάλλουν των δυνάμεών τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x