Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κάτι παραπάνω από ένα πρωτάθλημα

www.sportfm.gr

Τη λογική κατάληξη είχε το φετινό πρωτάθλημα, όσον αφορά τον νικητή, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Ο θεσμός κρίνεται σε μια κούρσα τριάντα αγωνιστικών και σύμφωνα με τα όσα είδαμε, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πρωταθλητή.

Οι λόγοι που έφεραν και πάλι το τριφύλλι στην κορυφή είναι πολλοί, ή καλύτερα μια σειρά πραγμάτων. Πρώτο δεδομένο, το «γεμάτο» ρόστερ που δίνει τη δυνατότητα επιλογών στον προπονητή. Από κει και πέρα τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμος ήταν μαζί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν δεδομένο. Πολλές φορές το κλίμα γύρω από την ομάδα παίζει καθοριστικό ρόλο και στον Παναθηναϊκό αυτό το ξέρουν καλά, ιδιαίτερα από την αρνητική πλευρά…

Πάμε όμως στους πρωταγωνιστές. Αναπόφευκτα η κουβέντα ξεκινά από τον Σισέ, έναν παίκτη που έδωσε στο τριφύλλι το κάτι παραπάνω και τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα. Απλά πολυτέλεια για την Ελλάδα τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα ίδια ισχύουν για τον Ζιλμπέρτο, ποιοτικός με μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι και καταπληκτικό παιδί. Ο Λέτο είχε καλές και κακές στιγμές, ωστόσο τελειώνει τη σεζόν στα καλά του. Ότι ξέρει «κιλά» μπάλα είναι δεδομένο, όπως και ότι μπορεί να γίνει καλύτερος. Αυτοί οι ξένοι κάνουν τη διαφορά και τέτοιοι πρέπει να έρχονται στη χώρα μας.

Ωστόσο, το μεγάλο «μυστικό» της επιτυχίας είναι κατά την ταπεινή μου άποψη ο «ελληνικός» κορμός που απαρτίζει την ομάδα, αλλά και την Εθνική. Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βύντρα, Τζόρβας, Νίνης, Σαλπιγγίδης και Σπυρόπουλος. Μεγάλη υπόθεση και υποθήκη για το μέλλον. Σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε τον Γιούρκα των τελευταίων εβδομάδων. Φυσικά και οι «εργάτες» Σαριέγκι, Σιμάο και Καντέ έβαλαν το «χεράκι» τους, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που έπαιξαν λιγότερο.

Για τον προπονητή όσο και αν ακούγεται γραφικό, τα έχουμε γράψει. Αφήστε τον να δουλέψει…Είναι γνώστης, αγαπάει την ομάδα και αυτό που κάνει και το μέλλον του ανήκει. Τώρα αυτός και οι συνεργάτες του ξέρουν καλύτερα τι χρειάζεται και θα είναι εύκολο να το πράξουν. Άλλωστε, πλέον το τεχνικό επιτελείο δικαιούται την ευκαιρία της παραμονής.

Αυτό το πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από ένας τίτλος για τον Παναθηναϊκό. Για το πρεστίζ, το θιγμένο εγωισμό και φυσικά το οικονομικό σκέλος…Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη σε μεγάλο ποσοστό και θέλει απλά πινελιές, τρεις, τέσσερις καλές μεταγραφές. Μια καινούργια σελίδα άνοιξε στους πράσινους και τώρα είναι στο «χέρι» τους να δώσουν ανάλογη συνέχεια. Τα πλέι οφ, η βιαστική έναρξη της προετοιμασίας και τα προκριματικά τον Ιούλιο, ανήκουν πια στο παρελθόν…

Υ.Γ. Λανθασμένη η επιλογή να μη γίνει χθες η απονομή στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Ακατανόητο, όπως πολλά ακόμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x