Κώστας Κετσετζόγλου

Και οι κορυφαίοι κάνουν λάθη, ο Πόνσε… ποτέ!

Από κάτι τέτοια θα κάνει απόσβεση το… VAR. Φέρτε το γρήγορα να ησυχάσουμε. Μέχρι τότε το να δίνουν την αμφιβολία στην ΑΕΚ οι διαιτητές είναι το φυσιολογικό. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου

Οπως έχει δείξει η ιστορία και οι κορυφαίοι κάνουν λάθη. Ιδίως ο Σιδηρόπουλος με τα πέναλτι και με τις γραμμές έχει κάποια θέματα. Η ΑΕΚ το πλήρωσε δύο σεζόν σερί στην Τούμπα. Την μία ο διαιτητής FIFA δεν είδε την πεναλτάρα στον Σιμόες την άλλη είχε βγει η μπάλα μισό μέτρο έξω και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς από την τριάδα.

Ισως πρέπει να ξεκουραστεί κι αυτός λίγο αν και με τους ξένους διαιτητές στα σοβαρά ματς ούτως ή άλλως τα παιχνίδια σαν το χθεσινό ήταν το τοπ του για φέτος. Αλλά ο Σπανός που το παίζει κοκοράκι με την ΑΕΚ και όταν του κάνουν ανατροπή με δυο γκολ μαϊμού στην Τούμπα βάζει τον Κάναντι να ανασκευάσει τις δηλώσεις μην του πάρουν πίσω την… μισή ομάδα απλά προκαλεί γέλιο όταν λέει ότι ο Σιδηρόπουλος ήταν σε αποστολή.

Ξέρει πολύ καλά το “γιατί”. Ας αφήνει να μιλάει κανείς άλλος. Aς μιλήσει ο Κάναντι. Ο… Κούγιας των πάγκων που είπε ότι θα φύγει επειδή τον αδικούν και δεν μπορεί να πάει ψηλότερα. Όχι από τον ΠΑΟΚ. Από τους άλλους. Την Κυριακή βέβαια θα έχει πειστεί να μείνει.

Για να μη νικήσει η… αδικία. Σχολή έκανε ο κορυφαίος ποινικολόγος. Ισως μέχρι τότε να θυμηθεί και ότι δεν τον έβρισε κανείς και ιδίως ο Δημητριάδης. Ενώ αυτός ξέρει καλά τι είπε. Γραμμένα είναι όλα.

Φυσικά δεν ήταν πέναλτι. Στο ριπλέι φάνηκε. Στην κανονική ροή σηκώθηκα και φώναζα πεναλτάρα. Από κάτι τέτοια θα κάνει απόσβεση το… VAR. Φέρτε το γρήγορα να ησυχάσουμε. Μέχρι τότε το να δίνουν την αμφιβολία στην ΑΕΚ οι διαιτητές είναι το φυσιολογικό. Ακόμη κι οι κορυφαίοι κι ας είναι εκλεκτοί της ομάδας της πόλης τους. Ήταν σίγουρος για την ανατροπή και ρίσκαρε για το σημείο. Οποιος πιστεύει ότι το έκανε για να ευνοήσει την ΑΕΚ είναι απλά γελοίος. Tέλος.

Ο Μανόλο ξεκίνησε την τρίτη του καριέρα στην ΑΕΚ με την πιο σημαντική φετινή νίκη εντός συνόρων. την πρώτη με ομάδα της πρώτης πεντάδας. Με μία προπόνηση μόνο. Φυσικά δεν έγινε κάποια αγωνιστική μεταμόρφωση όμως όπως και τότε μετά τον Μοράις έτσι και τώρα αυτό που έκανε ήταν να ανεβάσει από την πρώτη μέρα την αγωνιστικότητα και την αυτοπεποίθηση των παικτών. Εχει τον τρόπο, πάντα τον είχε.

Και βέβαια μιλάμε για την καλύτερη δυνατή αρχή όταν παρά τις τόσες απουσίες που βρήκε αλλά και του προέκυψαν πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα καταφέρνει να πάρει τη νίκη - μισή πρόκριση παίζοντας και μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Και τι παίκτη ε; Τον καλύτερο της σεζόν. Που πρέπει να είναι λίγο προσεκτικός. Ερχεται από ένα άλλο ποδόσφαιρο και αυτό το άλλο ποδόσφαιρο θα είναι ο προορισμός του γρήγορα ή πολύ γρήγορα.

Μέχρι τότε να πηδάει πιο απαλά εδώ γιατί οι άλλοι δεν αντέχουν. Σε ό,τι αφορά τα πέναλτι και τον τρόπο που τα χτυπάει κάντε υπομονή. Κάποια στιγμή όλοι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τύχη. Υπάρχει η… φυσική. Και μια συγκεκριμένη δύναμη σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο σημείο. Εκεί που ο άλλος δεν έχει ελπίδα. Κι ο μικρός… “δολοφόνος” δεν κάνει λάθος ποτέ.

Εκτός από την εμφανή αλλαγή διάθεσης όλης της ομάδας είδαμε ήδη σημάδια αλλαγής σε τρία παιδιά που η ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτεί. Τον Μπογέ, τον Αλμπάνη και τον Τσόσιτς. Ο Αργεντίνος θέλει ακόμη ρυθμό και κυρίως εμπιστοσύνη. Εγινε όμως μια αρχή. Ο Αλμπάνης είναι εδώ. Και όχι με τον Κισσαμικό, που κι εκεί προτιμήθηκε να μπει αλλαγή ο Λιβάγια, αλλά με τον Ατρόμητο και μάλιστα ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι.

Ο τρίτος είναι ο Τσόσιτς που πριν λίγο καιρό ήταν και… προβληματικός. Χθες μπήκε “παγωμένος” σαν λύση έκτακτης ανάγκης και ήταν ΒΡΑΧΟΣ. Ενας από τους πιο έξυπνους αμυντικούς που έχω δει ποτέ. Υγεία να έχει και δεν μπορεί… Θα γίνει αυτό που πρέπει.

Πάμε παρακάτω. Κρατάμε την αγωνιστικότητα, την αυτοπεποίθηση, την μισή πρόκριση και τρία παιδιά. Δεν είναι άσχημα για πρώτο αγώνα με μία μόνο προπόνηση. Vamos Bien.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x